OPENBARING 12

Openbaring 12 vers 1-5 luidt:

Toen was er iets heel bijzonders in de hemel te zien. Ik zag een vrouw, stralend als de zon. Ze had de maan onder haar voeten en een krans van twaalf sterren om haar hoofd. De vrouw was in verwachting en ze schreeuwde van pijn, omdat haar Kind geboren ging worden. Er was nog iets in de hemel te zien: een grote rode draak met zeven koppen en tien horens. Op elke kop had hij een kroon. Met zijn staart sleepte hij een derde deel van de sterren van de hemel mee en gooide die op de aarde. De draak ging voor de vrouw staan. Hij wilde het Kind opeten, zodra het was geboren. Ze kreeg een Zoon die streng over de volken zou heersen, als met een ijzeren staf. Plotseling werd haar Kind meegenomen naar God op zijn troon

Als u onderstaande afbeelding bekijkt, ziet u de maan onder het sterrenbeeld maagd en boven haar 12 sterren, bovendien is de maagd bekleed met de zon.

23 september 2017

Dit beeld is in de sterrenhemel te zien op 23 september 2017, een bijzondere datum. Twee dagen eerder namelijk, is het Joods Bazuinfeest, dit feest begint op 21 september na zonsondergang en eindigt op 22 september na zonsondergang. Dit vanwege de Joodse kalender, die afwijkt van onze kalender.

Twaalf sterren

De twaalf sterren bestaan uit het sterrenbeeld Leeuw (9 sterren) en de planeten Mercurius, Mars en Venus.

De planeet Jupiter (de koningsplaneet) heeft zijn eigen cyclus in deze afbeelding: het is namelijk zo dat deze planeet rondcirkelt tussen de vier middelste sterren van maagd (haar baarmoeder) gedurende 294 dagen.

Dit rondcirkelen begint op 20 november 2016 en eindigt op 9 september 2017. In dagen is dit 294 dagen, of te wel 42 weken. Deze 42 weken is ook het aantal van een voldragen zwangerschap.

Al met al een bijzonder, zeer bijzonder teken aan de hemel, wat het onderzoeken meer dan waard is.

Wie is de vrouw in barensnood?

In de Bijbel wordt het volk Israël meerdere keren genoemd als vrouw van God. Als voorbeeld willen we Jeremia 31 vers 32 aanhalen:

niet zoals het verbond dat Ik met hun vaderen gesloten heb op de dag dat Ik hun hand vastgreep om hen uit het land Egypte te leiden – Mijn verbond, dat zij verbroken hebben, hoewel Ík hen getrouwd had, spreekt de HEERE.

In dit vers spreek de HEERE over Zijn volk, Israël, en Zijn verbond, Zijn huwelijk met dit volk. Als God de man is, kan het niet anders dat Israël Zijn vrouw is.

Wie is het kind wat geboren wordt?

Daarover zijn de meningen verdeeld, de ene spreekt over Christus en een ander zegt dat wij dat zijn, het lichaam van Christus. Het is mooi om te weten dat Christus niet zonder lichaam geboren kan worden. Voor beide opties is wat te zeggen, maar beide opties bijten elkaar niet, ze hebben verbinding met elkaar! De Bijbel leert ons dat we in Christus mogen zijn, daardoor behoren wij bij beide opties. Wij zijn het lichaam van Christus, wat opgenomen wordt en voor Gods troon wordt gebracht, zoals we in vers 5 lezen.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op