SATURNUS

Waar staat het sterrenbeeld Saturnus voor?

SaturnusDe naam Saturnus betekent: zaaien of verzadigen.  Deze planeet Saturnus is de 6e planeet, het getal zes verwijst naar de 6e dag, de dag dat de kroon op Gods Schepping is gemaakt, de mens. Deze 6e planeet wil de kroon op Gods Schepping vernietigen.

Saturnus is een godheid uit de Romeinse mythologie en wordt als een onderwereldgodheid beschouwd. In de middeleeuwse mythologie was het een malafide planeet, die dood, beproevingen en ziekte bracht.

In de Griekse mythologie is de naam van deze planeet anders, namelijk Kronos. Deze naam maakt het beeld compleet van wat we over de planeet Saturnus willen weten en laat zien wat de aard van Saturnus is. Om deze reden vinden we dat Saturnus een rol speelt in het grotere plaatje van Openbaring 12.

Kronos

Beeld van SaturnusDeze naam staat in de Griekse mythologie voor een heerser die door zijn vader te castreren, de plaats van zijn vader innam. Hij trouwde met zijn zus en verwekte kinderen bij haar. Maar wat gebeurde er met deze kinderen? Omdat hij geloofde dat één van deze kinderen zijn heerschappij zou ontnemen, verslond hij elk kind bij de geboorte met huid en haar.

Dit verslinden komt terug in Openbaring 12 vers 4, waar de draak het kind wat geboren wordt wil verslinden. Daarom is het aannemelijk dat Saturnus het beeld is van de draak, klaar om te verslinden.

Terug naar het hoofdverhaal.

0 0
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

0 Reacties