GODSKALENDER - NIEUWSBRIEF 23 MEI 2019

Kop nb
Hallo [subscriber:firstname | default:lezer],

Vandaag zijn de Europese verkiezingen in Nederland en de vraag dringt zich op om wel of niet te gaan stemmen en is er nog een partij waarbij je jezelf thuis voelt? Willen we nog wel bij Europa horen? Allemaal vragen, die vandaag weer even actueel zijn. Gelukkig weten we dat het aardse niet onze toekomst bepaald, maar dat we een heerlijke toekomst hebben in Jezus Christus!

Ook lijkt het wel dat angst een prominente rol heeft in het nieuws van deze tijd. Angst voor een oorlog met Iran, angst voor klimaatverandering, angst voor de nabije toekomst. Angst verlamd, geeft gebondenheid en ontneemt je vrijheid. En hoe ervaar jij dat? We mogen ervoor kiezen dat niet de angst het voor het zeggen heeft en dat de angst je een slavenjuk op legt, maar dat je het juk van Jezus Christus op je neemt. Zijn juk is zacht en Zijn last is licht. Dat geeft échte innerlijke rust in deze tijd.

We mogen leren om naar het Hemelse te kijken, naar wat komen gaat en van uit dat perspectief naar het aardse te kijken. Vanuit de feesten van Leviticus 23 leren we dat God een plan heeft en dat elk feest, wat daar wordt genoemd een diepere betekenis heeft. De voorjaarsfeesten zijn stuk voor stuk vervuld door Jezus Christus en dat geeft verwachting als we naar de vervulling van de najaarsfeesten kijken. Hoe zullen deze vervuld worden en gebeurt dit ook in één jaar, net zoals de voorjaarsfeesten? We hebben voor je op een rijtje gezet welke najaarsfeesten er zijn en hoe Jezus Christus ze zou kunnen vervullen, verderop vind je de link naar dit artikel.

In deze nieuwsbrief verder nog het nieuws over de laatste ontwikkelingen in het Midden Oosten met daarbij enkele nieuw verschenen video's. We hebben er weer één gevonden in het Nederlands is en dus te volgen voor iedereen.

We wensen je Zijn Vrede, Zijn Shalom,

John & Joanna

"De vervulling van de najaarsfeesten"

Feesten
De vervulling van de najaarsfeesten door Jezus Christus is nog niet gebeurd, maar zal absoluut gaan gebeuren. Hoe kijken we tegen deze feesten aan en wat leren we vanuit de Bijbel hierover?
Lees verder

Bijbeltekst ~ 1 Korinthe 15:47-49


De eerste mens is uit de aarde, stoffelijk;
de tweede Mens is de Heere uit de hemel.
Zoals de stoffelijke is, zo zijn ook de stoffelijke mensen,
en zoals de Hemelse is, zo zijn ook de hemelse mensen.
En zoals wij het beeld van de stoffelijke gedragen hebben,
zo zullen wij ook het beeld van de Hemelse dragen.
(HSV)
Het nieuws wat we volgen heeft te maken met de vervulling van Bijbelse profetieën. We volgen het nieuws rondom Damascus (Jesaja 17:1) en nieuws over de alliantie van Rusland/Iran/Turkije (Ezechiël 38). Daarnaast houden we voor je bij hoe het staat met het vredesplan van de Verenigde Staten voor Israël en Palestina en volgen we het nieuws uit Israël zelf.
Dit afgelopen weekend waren er tot twee keer toe raketaanvallen in de steden ten zuiden van Damascus door Israël. Zowel vrijdag- als zaterdagavond werden Iraanse doelen aangevallen. Wat er precies geraakt is, is vooralsnog onduidelijk, maar Israël is duidelijk in hun boodschap, dat ze er alles aan doen om precisie raketten te onderscheppen en te vernietigen, die vanuit Iran naar de Hezbollah in Libanon gaan.
Iran: Waar de spanningen tussen Iran en de Verenigde Staten alsmaar toenemen, lijkt ook Israël de gevolgen van deze spanningen te merken. Verschillende berichtgevingen spreken over het feit dat er ballistische (precisie) raketten gericht staan op Israël. Deze staan niet zo zeer in Iran, maar we zien steeds meer dat nu ook in Irak het leger van Iran actief is. Niet herkenbaar als het leger van Iran, maar als samenwerkende legeronderdelen onder de naam Ramazan Corps. Ramazan is de naam van de negende maand op de Islamistische kalender en is de maand waarin de Koran werd geopenbaard aan Mohammed. De benaming van dit leger geeft duidelijk weer, dat Iran uit is op de vernietiging van Israël en dat zij hun Koran boven het Woord van God stellen.
Turkije: Ook tussen Turkije en de Verenigde Staten nemen de spanningen toe. Turkije respecteert met tegenzin de Amerikaanse sancties tegen Iran en koopt geen olie meer uit Iran en aan de andere kant is er de onenigheid over de aankoop van de Russische S-400 raketsystemen door Turkije. De Verenigde Staten wil graag dat Turkije deze overeenkomst annuleert binnen nu en twee weken. Het voert de spanningen op tussen de Amerikanen en de Turken, wat Rusland in de kaart speelt. Turkije zal steeds meer de kant van Rusland kiezen op economisch vlak en daarmee zal de profetie uit Ezechiël 38 steeds meer vorm krijgen.
Rusland: Halverwege juni worden er weer economische besprekingen gehouden tussen Rusland en Iran. Afspraken zullen worden gemaakt over de bouw van vier energiecentrales en een spoorlijn in Iran. Ook zullen er besprekingen zijn tussen zakenlieden en ondernemers van beide landen om meer samen te werken op economisch gebied. In deze tijd van strenge sancties tegen Iran, weet Rusland toch een manier te vinden om handel met Iran te drijven. Rusland wil graag zijn invloed uitbreiden in het Midden-Oosten en vindt op deze manier een partner in Iran.
Het Witte Huis kondigde afgelopen zondag aan dat de eerste fase besprekingen rondom het vredesplan in het Midden-Oosten volgende maand in Bahrein plaatsvindt. Het wordt een economische conferentie genoemd om financiële investeringen in de Palestijnse gebieden aan te moedigen. De bedoeling is dat de conferentie ministers van Financiën samenbrengt met directeuren van grote bedrijven van over de hele wereld. Naar verluidt worden er tijdens deze besprekingen geen politieke problemen aangepakt. Vandaag lieten de Palestijnen weten niet naar deze besprekingen te komen.
De afgelopen weken was er feest vanwege de Onafhankelijkheidsdag in Israël, er werd het 71 jarig bestaan gevierd. Het thema was het enthousiasme, de innerlijke gedrevenheid, de wil om te overleven en de kracht van de Israëli's om elke hindernis te overwinnen, om vooruit te gaan en tegen alle verzet in een natie op te bouwen. Premier Netanyahu zei dat het deze innerlijke geest is, die uit de Bijbel in het volk Israël is gekomen, Die deze natie de mogelijkheid heeft gegeven om elke hindernis te overwinnen. Hij zei dat de geschiedenissen en de erfenis van Gods Woord het Joodse volk hun "geest, kracht en inspiratie geven om het volk Israël op te bouwen".
Faraq
De nieuwste video van JD Farag is verschenen op 19 mei. Hij is voorganger van de Calvary Chapel Kanoehe op Hawaii.
Jaap-Dieleman
Jaap Dieleman was op de eindtijdconferentie van Henk van Zon en had een duidelijke boodschap over de opname van de gemeente. Een aanrader om te kijken en om bemoedigd te raken.
zaai
Volg ons via social media
facebook twitter youtube instagram website 
Heb je op- of aanmerkingen op onze nieuwsbrief?
Heb je bepaalde onderwerpen, die je graag besproken ziet worden?
We horen graag van je!
MailPoet