GODSKALENDER - NIEUWSBRIEF 14 MAART 2019

Kop nb
Hallo [subscriber:firstname | default:lezer],

Een grote vraag is ons leven kan zijn: Waarom? Waarom moest ik meemaken dat ik werd misbruikt? Waarom stierf mijn moeder toen ik nog zó jong was? Waarom liep mijn huwelijk op de klippen? Waarom?

Uiteindelijk zit er één diepere vraag achter: Waarom liet God dit toe in mijn leven? Kon het niet anders? Hoe vervelend ook wellicht, maar we denken dat het antwoord nee is. Het is niet aan ons om te bepalen wat we wel of niet moeten meemaken. We kunnen wél bepalen hoe we er mee om gaan en dat is allesbepalend! Zijn we slachtoffer van ons verleden of komen we overwinnend uit ons verleden? Aan ons de keus!

We hebben een keus, soms hoe moeilijk ook. Leven we vanuit de Geest of handelen we vanuit ons vlees. We willen je aanmoedigen om te leven vanuit de Geest, waaruit je mag leren dat Jezus Christus het slacht-offer was, alles is op Hem gelegd, terwijl Hij voor jou stierf aan het kruis op Golgotha. Alles! Jouw verkeerde keuzes, jouw zonden, jouw pijn en jouw ziekten. We mogen een overwinnend leven leiden omdat de overwinning al is behaald. Genade mag ons drijven tot juiste keuzes, waardoor de liefde van Jezus Christus zichtbaar mag zijn.

We verlangen soms zo sterk naar de komst van Jezus Christus, dat we haast ongeduldig worden. Wanneer wordt toch de belofte van Zijn komst ingelost? Wanneer wordt geloven zien van aangezicht tot aangezicht? Wat betekent spoedig, wat we in Openbaring 22 terugvinden? Daarover hebben we in een artikel geprobeerd duidelijkheid te scheppen. Net zoals in het Grieks vier woorden voor liefde zijn, kun je het woord spoedig op verschillende manieren uitleggen.

In deze nieuwsbrief vind je naast dit artikel, nieuws over de laatste ontwikkelingen in het Midden Oosten met daarbij enkele nieuw verschenen video's.

We wensen je Zijn Vrede, Zijn Shalom,

John & Joanna

"En zie: Ik kom spoedig"

spoedig
Spoedig: een woord wat in ons denken een korte tijd inhoudt.
Maar zou Jezus Christus dezelfde gedachten hebben gehad,
toen Hij in Openbaring 22 zei dat Hij spoedig zou komen?
Lees verder

Bijbeltekst ~ Romeinen 15:13


De God nu van de hoop
moge u vervullen met alle blijdschap en vrede in het geloven,
opdat u overvloedig bent in de hoop,
door de kracht van de Heilige Geest.
(HSV)
Het nieuws wat we volgen heeft te maken met de vervulling van Bijbelse profetieën. We volgen het nieuws rondom Damascus (Jesaja 17:1) en nieuws over de alliantie van Rusland/Iran/Turkije (Ezechiël 38). Daarnaast houden we voor je bij hoe het staat met het vredesplan van de Verenigde Staten voor Israël en Palestina en volgen we het nieuws uit Israël zelf.
Oorlogstaal vanuit een land wat zelf verscheurd is door oorlog: Syrisch onderminister van Buitenlandse Zaken Faisal Mekdad stuurde een officiële waarschuwing naar Kristin Lund, het hoofd van de UNTSO, de Toezichtorganisatie van de Verenigde Naties inzake de wapenstilstand tussen Israël enerzijds en Syrië en Libanon anderzijds.
In zijn verklaring beschuldigde de onderminister Israël van het gebruik van geweld en het schaden van de regionale stabiliteit, en uitte hij zijn verontwaardiging over de intentie van de Verenigde Staten om een ​​wet aan te nemen die de Israëlische soevereiniteit over de Golanhoogte erkent.
Vorige week stuurden de Republikeinse senatoren Ted Cruz en Tom Cotton samen met de Democratische partij-vertegenwoordiger Mike Gallagher een dergelijk wetsvoorstel naar de senaat. De opstellers van het wetsvoorstel betogen dat het tijd is om de politieke realiteit te erkennen en de verwachtingen van een vredesovereenkomst tussen Israël en Syrië te laten varen, wat zou kunnen leiden tot de terugtrekking van Israël van de Golanhoogte. Het wetsvoorstel kreeg de voorlopige steun van de leider van de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden van het Amerikaanse Congres, Democraat Congreslid Steny Hoyer.
De onderminister verklaarde dat "Syrië Israël zal aanvallen als het de Golanhoogte niet verlaat" en "we zullen niet aarzelen om Israël te confronteren met hun keus om de Golanhoogte te erkennen als Israëlisch grondgebied".
Premier Netanyahu verklaarde daarentegen dat "de Golanhoogte voor eeuwig van Israël zal blijven".
Rusland: De militaire samenwerking met Turkije in Syrië wordt steeds groter. Dit zien we aan het feit dat Rusland Turkije toestemming gaf om te vliegen naar Noord-Syrië als onderdeel van een overeenkomst om gezamenlijke militaire patrouilles langs de frontlinie in de provincie Idlib te houden. Verder zijn Turkije en Rusland op 14 februari begonnen met gezamenlijke patrouilles in een gebied nabij Tel Rifaat ten noorden van Aleppo. Daarnaast verkleint de groeiende relatie van Turkije met Rusland in Syrië de kans dat de Verenigde Staten een overeenkomst met Turkije zullen bereiken over de status van Oost-Syrië.

Hieronder een overzicht van Noord-Syrië, aan de hand van de kleuren kun je zien wie waar aanwezig is.
Situatie Syrie
Iran: Iran en Syrië ondertekenden afgelopen maandag maar liefst 18 handels-overeenkomsten om de onderlinge economische betrekkingen verder te bevorderen en de uitdagingen aan te pakken die zijn ontstaan ​​door de Amerikaanse sancties tegen Iran. Mahmoud Naser al Fotouh, hoofd van de Syrische handelsdelegatie die Teheran bezocht, nodigde bedrijven uit om Syrië te bezoeken en nieuwe wederopbouwprojecten te starten. Volgens schattingen heeft Syrië 250 tot 400 miljard dollar nodig om het land te herbouwen. Hij benadrukte dat Syrië Iran hoge prioriteit zal geven in het wederopbouwtijdperk en gaf daarbij als reden: "Gezien de zelfopoffering door Iraniërs tijdens onze strijd tegen terroristische groeperingen in de afgelopen jaren, zullen we aanzienlijk belang hechten aan Iran als partner in de wederopbouwprojecten van Syrië."

Op de onderstaand foto is duidelijk te zien dat er veel in puin ligt, terwijl ook de lente wordt aangekondigd. Deze foto is eergisteren genomen in Oost-Ghouta, vlakbij Damascus.
Ghouta
Turkije: In de vorige nieuwsbrief kon je lezen dat, volgens de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavuşoğlu, de deal rond is wat betreft de aankoop van het Russische raket-afweersysteem, de S-400. Inmiddels heeft president Erdogan zich in soortgelijke bewoordingen uitgelaten. Afgelopen weekend riep dezelfde minister van Buitenlandse Zaken andere moslimlanden op om zich krachtig uit te spreken tegen het Israëlische beleid tegen de Palestijnen. "Degenen die zich onthouden van het verheffen van hun stem tegen Israël, zien we niet als landen die Jeruzalem verdedigen." Verder beweerde hij dat "moslimlanden bang worden voor de Verenigde Staten en Israël en daardoor Palestina onder druk zetten om rustig te blijven en niet Israël te bestoken met raketten"

Het wachten blijft op een gebeurtenis, dat deze drie landen nog dichterbij elkaar brengt en waarvan Israël de schuld krijgt. Heeft het met Damascus te maken? Alleen God weet het; wij mogen aanschouwen, verwachten en vol enthousiasme Zijn plannen ontvouwt zien worden.
De Tempelberg: hét epicentrum van Jeruzalem en misschien wel van de wereld. Deze week was er weer veel onrust: een molotov-cocktail verwondde maandag een Israëlische politie-agente, waarna de Tempelberg hermetisch werd afgesloten. Na het doorzoeken van de moskee op de Tempelberg werden nog meer molotov-cocktails en vuurwerk gevonden. Inmiddels heeft de politie tien moslims gearresteerd en vanaf gisteren is de Tempelberg weer open voor bezoekers. Waarom is er zoveel te doen om de Tempelberg en zijn de gemoederen zo verhit?

De Tempelberg is de plaats waar de Derde Tempel gebouwd gaat worden en waar de Joden zó naar verlangen: pas dan kan de Messias komen. Daarnaast is hét de plek waar vanuit Jezus Christus gaat regeren tijdens het duizendjarig vrederijk. Kortom: er woedt een enorme geestelijke oorlog om dit gebied, waarvan ook duidelijk is wat de uitkomst gaat zijn. De Derde Tempel gaat gebouwd worden, waar de antichrist zijn ware aard zal laten zien. Gelukkig verwachten wij niet de antichrist, maar Jezus Christus!

Vandaag verscheen het jaarlijkse rapport van de Verenigde Staten (Country Reports on Human Rights Practices for 2018), waarbij ze elk land onder de loep nemen en rapporteren hoe het met de mensenrechten in dat land staat. Zo ook over Israël en in het rapport stond iets opmerkelijks over de Gaza strook, de Westelijke Jordaanoever en de Golanhoogte: niet langer worden deze gebieden "bezet door Israël" genoemd, maar "gecontroleerd door Israël". Eén woord kan een wereld van verschil maken!
Faraq
De nieuwste video van JD Farag is verschenen op 10 maart. Hij is voorganger van de Calvary Chapel Kanoehe op Hawaii.
Deze video is Nederlands ondertiteld!
front
In deze prachtige en bemoedigende video wordt je meegenomen in het verlangen naar en de verwachting op de spoedige komst van Jezus Christus. Een aanrader om even te kijken!
prepared
Volg ons via social media
facebook twitter youtube instagram website
Heb je op- of aanmerkingen op onze nieuwsbrief?
Heb je bepaalde onderwerpen, die je graag besproken ziet worden?
We horen graag van je!
MailPoet