GODSKALENDER - NIEUWSBRIEF 11 APRIL 2019

Kop nb
Hallo [subscriber:firstname | default:lezer],

Het is inmiddels april en dit is en zal weer een bijzondere maand worden: premier Netanyahu is herkozen, vanavond landt de Israëlische maanlander op de maan, volgende week vieren we Pasen en we zien uit naar de langverwachte presentatie van het vredesplan.

Ook zelf hebben we een jubileum: onze nieuwsbrief bestaat één jaar en is gegroeid van 20 naar ongeveer 450 lezers! Dank jullie wel allemaal! We zullen doorgaan om jullie te blijven informeren over het nieuws in het licht van Bijbelse profetie.

Er gebeurt soms zoveel om ons heen, dat we zomaar het grote plaatje uit het oog kunnen verliezen. Daarom even een pas op de plaats en met elkaar zoeken naar antwoorden op vragen als: hoe profetisch is deze tijd waarin we leven, welke profetieën zijn al vervuld sinds de oprichting van de staat Israël in 1948 en welke zien we vervuld worden sinds die tijd. Het is een artikel geworden waarin je kunt lezen over de prachtige vervulling van zovele puzzelstukjes van Gods grote profetische puzzel. De rand is al helemaal compleet en stukje voor stukje wordt de puzzel helemaal gelegd. We verwachten in onze generatie mee te maken dat de puzzel helemaal compleet zal zijn en dit de tijd is, waarin we de opname van de Bruidsgemeente en de wederkomst van Jezus Christus zullen meemaken.

In deze nieuwsbrief vind je naast dit artikel, nieuws over de laatste ontwikkelingen in het Midden Oosten met daarbij enkele nieuw verschenen video's. We hebben er weer één gevonden die Nederlands ondertiteld is.

We wensen je Zijn Vrede, Zijn Shalom,

John & Joanna

"Hoeveel stukjes nog?"

puzzle
De puzzel gevuld met Bijbelse profetie lijkt bijna compleet.
Hoe ver zijn we en hoeveel stukjes ontbreken nog?
Lees verder

Bijbeltekst ~ Hosea 6:2-3


Na twee dagen zal Hij ons levend maken,
op de derde dag zal Hij ons doen opstaan.
Dan zullen we voor Zijn aangezicht leven.
Dan zullen wij kennen,
wij zullen ernaar jagen de HEERE te kennen!
Zijn verschijning staat vast als de dageraad.
(HSV)
Het nieuws wat we volgen heeft te maken met de vervulling van Bijbelse profetieën. We volgen het nieuws rondom Damascus (Jesaja 17:1) en nieuws over de alliantie van Rusland/Iran/Turkije (Ezechiël 38). Daarnaast houden we voor je bij hoe het staat met het vredesplan van de Verenigde Staten voor Israël en Palestina en volgen we het nieuws uit Israël zelf.
Nu het in delen van Syrië rustiger lijkt te zijn, kan president Bashar al Assad laten zien aan de wereld hoe goed hij wel niet bezig is. Zo kwam er gisteren in het nieuws dat er weer vele wapens en munitie was gevonden in de oostelijke wijken van Damascus, Arbin en Al-Dumayr. De wapens waren in bezit van de zogenaamde rebellen, die nu in Idlib zijn. Vol trots wordt er bij vermeld dat de wapens van Amerikaanse en Europees makelij zijn. Hiermee doet Syrië, wat Rusland ook al eerder deed: het tonen van oorlogsbuit. Waar de echte aandacht naar zou moeten gaan, zijn de slachtoffers van deze lange burgeroorlog. Helaas zien we dat te veel landen wegkijken en de coalitie met Rusland, Iran en Turkije hun gang laat gaan. Hieronder staan enkele foto's van de gevonden wapens:
wapens
Rusland: Aan de ene kant is een bezoek van premier Netanyahu aan president Poetin en zijn ze tevreden over hun relatie en de hulp van Rusland om de stoffelijke resten van een gesneuvelde soldaat terug te laten keren naar Israël, aan de andere kant noemt de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergei Lavrov, de luchtaanvallen in Syrië als "ontoelaatbaar". Lavrov benadrukte de noodzaak om de onafhankelijkheid van Syrië te respecteren, in een interview met Egyptische journalisten. De minister zei ook dat Rusland in zijn contacten met alle betrokken partijen het belang benadrukt om "verdere uitbarstingen van spanningen en een gevaarlijke escalatie van de situatie in Syrië te voorkomen, wat niet alleen negatieve gevolgen zou hebben voor de buurlanden, maar ook voor de Midden-Oosten als geheel". Als reactie wezen de Egyptische journalisten erop dat het antwoord van Lavrov geen duidelijke veroordeling van Israël was en zelfs als een grap in Iran kon worden opgevat.
Iran: De beslissing om het leger van Iran een terroristische organisatie te noemen, werd slecht ontvangen door Iran. Afgelopen zondag kwam de Verenigde Staten met deze beslissing om Iran nog meer onder druk te zetten. Op maandag werd er door de Nationale Veiligheidsraad van Iran gereageerd door de strijdkrachten van Amerika als terroristen te bestempelen en de Verenigde Staten als land welke een voorstander is van terrorisme.
Turkije: De partij van President Erdogan (AKP) ligt in eigen land onder vuur, doordat in verschillende grote steden van Turkije bij burgemeestersverkiezingen deze partij niet de kandidaat mag leveren. In Istanboel, Ankara en Izmir is de kandidaat van de grootste oppositiepartij als winnaar uit de bus gekomen. Erdogan riep op tot een hertelling van de stemmen en noemde het verlies een gevolg van "georganiseerde misdaad". We zien deze president steeds meer in het nauw komen, doordat zijn populariteit afneemt. Vaak wordt er dan de aandacht naar iets anders getrokken, wat mogelijk met Syrië te maken heeft. Ook zal president Erdogan meer willen samenwerken met Rusland in Syrië, maar ook in eigen land. Nu de aankoop van het luchtafweersysteem, de S-400, definitief is, zet hij ook de verhoudingen met de Verenigde Staten en de NAVO op scherp.
Eergisteren waren er verkiezingen in Israël en na een spannende nek-aan-nek race was de uitslag dat premier Netanyahu de premier van Israël blijft. We denken dat dit in het profetisch plan van God past, omdat het beleid van Israël ten aanzien van Iran/Syrië gelijk zal blijven en dat Israël zal blijven floreren en de jaloersheid zal opwekken van Rusland, Turkije en Iran. Het bijzondere is dat de regering gevormd zal worden samen met twee orthodoxe partijen, wat de roep om de Derde Tempel alleen maar kan versterken.

Vanavond zal er nog een bijzondere mijlpaal zijn: Beresheet, de Israëlische maanlander, die exact zeven (!) weken onderweg was naar de maan, zal om ongeveer 23.00 uur landen op de maan. Hiermee zal Israël het vierde land in de wereld zijn, wat op de maan is geweest. Je kunt de landing live volgen via deze link.
Faraq
De nieuwste video van JD Farag is verschenen op 7 april. Hij is voorganger van de Calvary Chapel Kanoehe op Hawaii.
amir
Amir Tsarfati laat ons zien waar wij de informatie vandaan halen over de wereldgebeurtenissen en waar wij ons vertrouwen op moeten stellen.
Deze korte video is voor ons zeer bemoedigend en Nederlands ondertiteld!
quote11april
Volg ons via social media
facebook twitter youtube instagram website 
Heb je op- of aanmerkingen op onze nieuwsbrief?
Heb je bepaalde onderwerpen, die je graag besproken ziet worden?
We horen graag van je!
MailPoet