GODSKALENDER - NIEUWSBRIEF 17 JANUARI 2019

Kop nb
Hallo [subscriber:firstname | default:lezer],

Het jaar is nog maar net begonnen en wat zijn het toch roerige tijden! Het nieuws komt en gaat in een stroomversnelling en alleen daar al aan zien we hoe nabij de komst van Jezus Christus is.

Het nieuws in Nederland werd bepaald door de Nashville-verklaring. Christelijk Nederland leek wel in tweeën te splitsen en te struikelen over de vraag of je nu voor of tegen deze verklaring bent. Hoe er in de media werd omgegaan met sommige personen, waaronder Kees van der Staaij, is ronduit triest te noemen. We zien hierin een enorme onderhuidse haat naar boven komen tegen het christendom. De woorden van Paulus tegen Timotheüs worden waarheid voor onze eigen ogen: "weet dat in de laatste dagen zware tijden aan zullen breken", gevolgd door een hele rij aan negatief en zondig gedrag van mensen. (2 Timotheüs 3:1-4).

In die zin hoeft dit ons niet te verontrusten, want we werden al door Paulus gewaarschuwd. Het is slechts een teken van wat er in Nederland écht leeft. In deze roerige tijden mogen we dagelijks onze focus gericht houden op Jezus Christus. Hij is onze Weg en onze Waarheid, Zijn Woord is het Brood des Levens. Laat je voeden door Hem en niet door wat de wereld je te bieden heeft. Nu komt het erop aan om het zoutend zout te zijn en om de liefde van Jezus Christus te laten zien in je woorden en je handelen. Juist nu mogen we de zondaar lief hebben en de zonde haten.

Zoals we aan het ochtendrood kunnen zien of het wel of niet gaat regenen die dag, kunnen we aan de tekenen zien hoe laat het is op God's profetische klok. Wat kunnen we voor 2019 verwachten? Op welke tekenen moeten we letten? We hebben in een artikel geschreven wat volgens ons belangrijk is dit jaar, je vindt verderop in deze nieuwsbrief de link naar dit artikel.

In deze nieuwsbrief vind je naast dit artikel, de laatste ontwikkelingen in het Midden Oosten met daarbij enkele nieuw verschenen video's.

We wensen je Zijn Vrede, Zijn Shalom,

John & Joanna

"Verwachtingen 2019"

2019
Waar in 2018 opvallend veel ontwikkelingen op het wereldtoneel waren met betrekking tot Bijbelse profetie, willen we stilstaan bij wat 2019 zou kunnen brengen. Wat kunnen we in 2019 verwachten?
Lees verder

Bijbeltekst ~ Johannes 16:13


Wanneer de Geest van de Waarheid komt,
zal Hij u de weg wijzen in heel de waarheid,
want Hij zal niet vanuit Zichzelf spreken,
maar wat Hij gehoord zal hebben, zal Hij spreken
en de toekomstige dingen zal Hij u verkondigen. (HSV)
Het nieuws wat we volgen heeft te maken met de vervulling van Bijbelse profetieën. We volgen het nieuws rondom Damascus (Jesaja 17:1) en nieuws over de alliantie van Rusland/Iran/Turkije (Ezechiël 38). Daarnaast houden we voor je bij hoe het staat met het vredesplan van de Verenigde Staten voor Israël en Palestina.
Afgelopen maandag was er een Iraanse delegatie in Syrië, die met president Assad sprak. Het was een Iraanse commissie voor nationale veiligheid en buitenlandse politiek onder leiding van Heshmatollah Falahatpisheh. Hij verklaarde dat "de politieke en economische betrekkingen uitgebreid gaan worden tussen onze landen". "Samen zullen we ons blijven verzetten tegen buitenlandse inmenging, zoals oneerlijke economische sancties en terrorisme". Met deze uitspraken zien we dat de banden tussen Syrië en Iran worden aangehaald.
Rusland: In de vorige nieuwsbrief meldden we dat de minister van Buitenlandse Zaken de aanvallen op Syrië "een overduidelijke schending vond van de soevereiniteit van Syrië". Na de Israëlische aanval van afgelopen weekend op het vliegveld van Damascus, waar wederom Iraanse raketten werden vernietigd, was er weer een negatieve Russische reactie. Dit maal vertelde de Russische ambassadeur in Beiroet, Alexander Zasypkin, dat "Rusland en Iran samenwerken om Syrië te helpen en om het voortdurende terrorisme te bestrijden". Verder verklaarde hij dat "het besluit van Amerika om zijn strijdkrachten uit Noord-Syrië terug te trekken een belangrijke ontwikkeling is, die de eenheid tussen de Syriërs zal helpen herstellen." Hij riep de Arabische landen op de banden met Syrië te hervatten zonder voorwaarden te stellen en bij te dragen aan het wederopbouwproces.

Iran: Maandag werden door Iran de beweringen over Iraanse militaire ambities in Syrië ontkend en werd tegelijkertijd Israël ervan beschuldigd de Iraanse activiteit in Syrië te overdrijven. Woordvoerder Bahram Qasemi zei dat de Iraanse aanwezigheid in Syrië "op verzoek is van de Syrische regering om te adviseren en voor de bestrijding van terroristen". Qasemi legde uit dat Iran geen militaire bases of macht in Syrië heeft, maar door Israël zonder reden wordt aangevallen. "De opmerkingen van het zionistische ministerie van oorlog zijn ongegrond, vals, misleidend en een poging om de mislukkingen van het regime in de regio te rechtvaardigen," zei Qasemi. Deze opmerkingen staan haaks op de satellietbeelden, die werden gepubliceerd. Hierop is te zien welke Iraanse opslagplaats op het vliegveld van Damascus is vernietigd.
voor-aanval.PNG
na-aanval.PNG
Is dan alle berichtgeving over Iran negatief? Nee, gelukkig niet! Ons bereikten berichten dat er vele Iraniërs tot geloof in Jezus Christus komen. Dwars door de ellendige situatie waar het land zich in bevindt, weet God mensenharten te bereiken.
Turkije: De Turken is er veel aangelegen om positief in het nieuws te komen wat betreft de Koerden in Syrië, die in het gebied zijn wat Amerika gaat verlaten. De angst bestaat dat Turkije de Koerden wil verdrijven uit dit gebied en dat dit gepaard gaat met vele doden. Volgens president Erdogan heeft Turkije helemaal geen problemen met de Koerden, maar wil in het noorden van Syrië, de IS verslaan, maar ook de PKK. De laatste groepering is verantwoordelijk voor aanslagen in Turkije en bestaat voornamelijk uit Koerden. Zo lijkt het dat president Erdogan zichzelf tegenspreekt!

Deze drie landen, Rusland, Iran en Turkije, staan klaar in Syrië om Israël aan te vallen. Wanneer het moment zal zijn of wat de aanleiding zal zijn, kunnen we niet met zekerheid zeggen. Wellicht dat de vernietiging van Damascus de trigger is. Wat wel zeker is, dat het gaat gebeuren, daar is Ezechiël 38 duidelijk over.
De Golanhoogten waar Israël nu de macht uitoefent, zijn enorm belangrijk voor Israël. Dit verklaarde premier Netanyahu in een persconferentie samen met de Amerikaanse veiligheidsadviseur John Bolton. Hij wil graag dat de Verenigde Staten gaat erkennen, dat het land aan Israël toebehoort. De Golanhoogten zijn sinds de oorlog van 1967 in handen van Israël en vormen een buffer richting Syrië. Bovendien bevat het stuk land olie en Israël wil dit graag gaan exploiteren.

De operatie "Noordelijk Schild" is afgerond nu de zesde Hezbollah-tunnel is gevonden. Hierdoor is de veiligheidssituatie is het noorden van Israël verbeterd en de bedreiging voor de burgers van Israël weggenomen. De zesde en laatste tunnel was zeer diep onder de grond en er was al jarenlang aan gegraven.
Amir Tsarfati
De nieuwe video van Amir Tsarfati is verschenen op 14 januari 2019. Hij spreekt over de Israëlische aanval op Syrië, de operatie Noordelijke Schild en nog veel meer!
Robert Breaker
Video van Robert Breaker over de mogelijkheid van de opname in 2019.
Nederlands ondertiteld!
Jan Markell
In deze video van Gary Stearman van Prophecy Watchers kijkt hij samen met Jan Markell naar de misleiding die we overal zien. Maar dwars door de misleiding mogen we weten: De Koning komt!
De video is Nederlands ondertiteld!
Gods Heilsplan begon bijna 6000 jaar geleden met de schepping. Nu staan we op de rand van een nieuw tijdperk. Deze bemoedigende video neemt je mee door deze tijden.
Een afbeelding van...
Volg ons via social media
facebook twitter youtube instagram website
Heb je op- of aanmerkingen op onze nieuwsbrief?
Heb je bepaalde onderwerpen, die je graag besproken ziet worden?
We horen graag van je!
MailPoet