GODSKALENDER - NIEUWSBRIEF 28 FEBRUARI 2019

Kop nb
Hallo [subscriber:firstname | default:lezer],

Hoop en vertrouwen: twee woorden waarvan de betekenis als het ware in elkaar verstrengeld is, twee woorden die we in geloof dagelijks mogen uitleven en waardoor we een enorme vreugde in ons hart kunnen ervaren!

Vertrouw op God dat Hij jou zal leiden naar grazige weiden, hoop op de spoedige komst van Jezus Christus. Vertrouw in welke omstandigheid je ook verkeert, dat God erbij is: Hij zal je nooit verlaten! Hoop doet leven, zegt het spreekwoord, maar nog meer: wij verwachten door de Geest, uit het geloof, de hoop van de gerechtigheid.

De opname van de gemeente is onze gezegende hoop en zoals je kunt verwachten ligt ook deze hoop onder vuur. Stel dat je tóch door de grote verdrukking heen moet! Stel dat je tóch wordt gedwongen om het merkteken te nemen! Het leek ons goed om duidelijkheid te scheppen over het moment van de opname en daar over te schrijven. Aan de hand van Bijbelteksten en typologie komen wij tot één conclusie: De opname is vóór de grote verdrukking en dat is écht hoopgevend!

In deze nieuwsbrief vind je naast dit artikel, nieuws over de laatste ontwikkelingen in het Midden Oosten met daarbij enkele nieuw verschenen video's.

We wensen je Zijn Vrede, Zijn Shalom,

John & Joanna

"De zalige hoop van de opname"

Joh143engels
Toen we tot geloof kwamen, kwam er hoop in onze levens. Hoop voor vandaag, maar ook voor de toekomst. Jezus Christus is onze Hoopgever geworden. Eeuwig leven in Zijn nabijheid is onze hoop en ons vooruitzicht, maar ook de opname vóór de grote verdrukking die over de wereld komen zal, geeft ons hoop.

Waar is deze hoop op gebaseerd? We willen graag uitleggen waarom onze hoop is gelegen in een opname vóór de grote verdrukking. Lees verder

Bijbeltekst ~ Openbaring 3:3


Herinner u hoe u MIJN goede nieuws hebt gehoord
en hoe enthousiast u erover was.
Keer daarnaar terug en leef weer zoals toen.
Als u wakker wordt, zal Ik u niet verrassen als een dief in de nacht.
Dan kom Ik op een moment dat u Mij verwacht.
(Het Boek)
Het nieuws wat we volgen heeft te maken met de vervulling van Bijbelse profetieën. We volgen het nieuws rondom Damascus (Jesaja 17:1) en nieuws over de alliantie van Rusland/Iran/Turkije (Ezechiël 38). Daarnaast houden we voor je bij hoe het staat met het vredesplan van de Verenigde Staten voor Israël en Palestina en volgen we het nieuws uit Israël zelf.
In Syrië zijn wapens gevonden op plaatsen waar eerst de rebellen de baas waren. In de provincie Da'raa (in het zuiden) werden raketten, munitie en geweren gevonden. Dit is op zich niet opmerkelijk, maar wel als je leest dat een deel van deze wapens uit Israël komen, maar ook uit de Verenigde Staten. Ook rondom Damascus werden dezelfde wapens gevonden. Dat bevestigt het eerdere nieuws dat zowel Israël als de Verenigde Staten de rebellen voorziet van wapens om te vechten tegen het Syrische Leger. Als je hierdoor gaat bedenken dat een rebel met een Israëlisch geweer vecht tegen een Syrische soldaat met een Russisch geweer is dat wel erg opvallend. Daarentegen lijken op het wereldtoneel premier Netanyahu en president Poetin bevriend en hadden gisteren weer overleg in Moskou, maar aan de andere kant is dit de realiteit.
Rusland: Er zijn soms van die berichten die je wenkbrauwen doen fronsen. Het volgende bericht is er zo eentje: In Rusland gaat er de komende maanden een goederentrein rijden tussen Moskou, de Krim (verovert op de Oekraïne) en andere Russische steden. Op deze goederentrein is een scala aan buitgemaakte voertuigen, tanks en wapens in Syrië te zien. Deze voertuigen worden als oorlogsbuit tentoongesteld, ook VN-voertuigen zijn hierbij te zien. Waarom zou Rusland dit willen doen? Volgens ons kan het maar één doel hebben: de wereld laten zien hoe "goed" ze bezig zijn in Syrië. In deze video zie je een korte impressie van de goederentrein.

Iran: De honderden Israëlische luchtaanvallen op Iraanse installaties in Syrië hebben niet het effect dat Israël voor ogen heeft, dit volgens Ali Shamkhani, secretaris van de Hoge Nationale Veiligheidsraad van Iran. Hij beweert dat Iran "meer dan 90 procent van de doelstellingen heeft bereikt. De Israëlische strafaanvallen hebben geen strategisch effect gehad en het verzet heeft zijn activiteiten voortgezet". Deze verklaring van Ali Shamkhani zou wel eens meer kunnen zijn dan alleen gebakken lucht. De voormalige research chef van de militaire inlichtingendienst van Israël, Amos Gilad, zei eerder deze maand op een veiligheidsconferentie in het Interdisciplinair Centrum in Herzliya bij Tel Aviv vrijwel hetzelfde: "Op tactisch en operationeel niveau zijn de aanvallen op de Iraniërs krachtig. Maar op strategisch niveau zijn wij niet succesvol."

Het Instituut voor Nationale Veiligheidsstudies publiceerde in januari zijn Strategische Beoordeling voor Israël 2018-2019 en merkte eveneens op dat de huidige Israëlische luchtsuperioriteit waarschijnlijk niet de Iraanse militaire opbouw in Syrië zou stoppen, en dat Israël directe militaire aanvallen tegen de Iran moet overwegen. "Israël moet voorbereid zijn op de mogelijkheid dat de oorlog zich uitbreidt naar Libanon of direct naar Iran", aldus het rapport. Tevens stond er in het rapport te lezen dat het Syrische leger zich aan het herstellen is en binnenkort in staat zal zijn om Israëlische luchtaanvallen met de hulp van de Russen beter te bestrijden.

Turkije: Je bent lid van de NAVO en koopt wapens van de vijand, dat is in het kort wat Turkije doet. Volgens de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavuşoğlu, is de deal met Rusland rond wat betreft de aankoop van het raket-afweersysteem, de S-400. Daarmee wordt de band met Rusland versterkt en dat staat haaks op het lidmaatschap van de NAVO. Binnen de NAVO zijn 29 landen verenigd die als doel hebben de veiligheid en vrijheid te garanderen, want de NAVO verdedigt de aangesloten landen tegen aanvallen. Als voorstander van een Islamitisch kalifaat in het Midden-Oosten heeft Turkije natuurlijk een aparte rol binnen de NAVO. Turkije ziet zich zichzelf als hét land dat weer dit kalifaat vorm gaat geven, maar dan behoor je ook een voortrekkersrol te hebben in hoe je met je bevolking omgaat. Als we kijken naar de gezondheidsindex van Bloomberg, die zondag uitkwam, staat Turkije daar 51e op van 169 landen. Het is wel een lichte verbetering t.o.v. 2017, toen stonden ze 54e. Nederland staat op dezelfde lijst trouwens 15e.

Het wachten blijft op een gebeurtenis, dat deze drie landen nog dichterbij elkaar brengt en waarvan Israël de schuld krijgt. Heeft het met Damascus te maken? Alleen God weet het; wij mogen aanschouwen, verwachten en vol enthousiasme Zijn plannen zien ontvouwen.
Deze week is Jared Kushner samen met Jason Greenblatt in het Midden Oosten om met de leiders te praten over het economische deel van het vredesplan. Een aantal zaken van het plan worden bekend gemaakt, waarbij de vraag is of het klopt wat er in het nieuws komt.

Eén aspect was dat Jared Kushner in een interview met Sky News zei dat een regio met open grenzen leidt tot meer vrije stroom van goederen en mensen, wat weer leidt tot meer kansen voor de bevolking. Nu is er rondom Israël nog een beveiligingsmuur van ongeveer 700 kilometer lengte, die Israël beschermt tegen terroristen. Mocht dit werkelijk in het plan staan, dat deze muur afgebroken moet worden, komen de woorden van de beschrijving van de Ezechiël 38 oorlog, tot leven. Hierin staat in vers 11 "ik zal optrekken tegen een niet ommuurd land". Bijzonder hoe Gods Woord voor onze ogen werkelijkheid wordt.
Voor het eerst in de geschiedenis van Israël is er een maanlander gelanceerd. Dit gebeurde op 22 februari vanaf Cape Canaveral in Florida. Deze maanlander heeft als naam Beresheet meegekregen, of te wel Genesis. De bedoeling is dat deze landt op de maan op 11 april a.s. (en dat is net na de Israëlische verkiezingen). Daarmee wordt Israël het vierde land dat op de maan is geweest. In de volgende video kun je een idee krijgen hoe de maanlander onderweg is van de aarde naar de maan.
capecanaveral
Faraq
De nieuwste video van JD Farag is verschenen op 24 februari. Hij stelt zich de vraag:"Hoe dicht zijn we bij de komst van Jezus Christus?" Hij is voorganger van de Calvary Chapel Kanoehe op Hawaii.
Barry Stagner
Pastor Barry Stagner laat zien hoe ontzettend bijbels de opname is en dat deze onontbeerlijk is in de profetische tijdslijn. Een prachtige studie! Zeer goed materiaal om de opname te verdedigen in uw eigen gemeente of kring. De video is Nederlands ondertiteld.
Vol verwachting kijken wij uit naar de komst van Jezus Christus.
Jij ook?
Verwacht jij Hem spoedig?
Zie jij uit naar een ontmoeting met Hem?
troonzaal
Volg ons via social media
facebook twitter youtube instagram website
Heb je op- of aanmerkingen op onze nieuwsbrief?
Heb je bepaalde onderwerpen, die je graag besproken ziet worden?
We horen graag van je!
MailPoet