GODSKALENDER - NIEUWSBRIEF 31 JANUARI 2019

Kop nb
Hallo [subscriber:firstname | default:lezer],

Op de valreep van deze bewogen maand ontvang je deze nieuwsbrief en we hopen dat je er veel lees- en kijkplezier aan beleeft.

Was deze maand dan zó bewogen? Er was de Nashville-verklaring, de bloedmaan die voor een hype zorgde en vorige week was er nog het vreselijke bericht dat in de staat New York een wet is aangenomen, waarbij abortus gepleegd mag worden tot vlak vóór de geboorte. Ook in andere staten is deze wet in voorbereiding om te worden aangenomen. In welke gekke, bizarre en donkere wereld leven wij? Klinkt niet steeds vaker de roep:"Oh Heer, kom spoedig!".

Er is niet alleen maar duisternis wat onze aandacht trekt, gelukkig is de liefde van God altijd sterker. Hij roept je bij je naam en wil graag voor je zorgen, ook al lijkt de duisternis steeds meer op te rukken. Je Hemelse Vader is trouw, genadig en trekt je met koorden van liefde naar Hem toe. Dicht bij Hem mag je Zijn veilige toren ervaren, schuilen in Zijn burcht en weten dat Hij naar je omziet.

In Zijn onmetelijke liefde ben je geliefd en kostbaar, hoe je ook naar jezelf kijkt! Als je kijkt naar Gods Heilsplan, raak je meer onder de indruk van Zijn grootheid. Hoe groter God is, hoe kleiner jouw probleem lijkt. Het smelt als het ware door Zijn liefde. Houd vast aan wat je hebt en loop de race door tot aan de finishlijn, die aan de horizon gloort.

De finishlijn is in zicht, net zoals de Ezechiël 38 oorlog. Deze oorlog tussen met name Rusland, Turkije, Iran en Israël is geprofeteerd. Steeds meer zien we de alliantie gevormd worden in Syrië en lijkt het beginnen van deze oorlog dichtbij. Wellicht is de trigger van deze oorlog de vernietiging van Damascus (Jesaja 17:1) en zet dat alles in gang. Als je meer wilt weten over deze oorlog raden we je aan onderstaand artikel te lezen.

In deze nieuwsbrief vind je naast dit artikel, de laatste ontwikkelingen in het Midden Oosten met daarbij enkele nieuw verschenen video's.

We wensen je Zijn Vrede, Zijn Shalom,

John & Joanna

"Ezechiël 38 oorlog"

2019
In Ezechiël 38 staat een profetie over een oorlog tussen vijf verschillende landen en Israël, ook lezen we de uitkomst van deze oorlog. Zien we deze profetie voor onze ogen gaan gebeuren?
Lees verder

Bijbeltekst ~ Psalm 25:5


Wijs mij de weg van Uw waarheid en onderricht mij,
want U bent de God die mij redt,
op U blijf ik hopen, elke dag weer. (NBV)
Het nieuws wat we volgen heeft te maken met de vervulling van Bijbelse profetieën. We volgen het nieuws rondom Damascus (Jesaja 17:1) en nieuws over de alliantie van Rusland/Iran/Turkije (Ezechiël 38). Daarnaast houden we voor je bij hoe het staat met het vredesplan van de Verenigde Staten voor Israël en Palestina.
Na de Israëlische aanval in Syrië op Iraanse doelen, vorige week maandag, was er niet alleen een reactie van Iran, die je verderop kunt lezen, maar ook vanuit Syrië kwam er reactie. De Syrische ambassadeur bij de Verenigde Naties, Bashar Ja'arfari, vroeg zich af of "Syrië het recht op zelfverdediging kon laten gelden door het vliegveld van Tel Aviv te bombarderen?" Ook riep hij op tot sancties tegen Israël en verklaarde "geschokt te zijn door de inname van de Golanhoogte door Israël" en beweerde dat "Syrië recht heeft op dit gebied". Vanuit Gods Woord weten wij dat dit gebied toebehoort aan Israël.
Rusland: De Russische ambassadeur in Iran, Levan Jagarin, vertelde dat Rusland de uitbreiding en ontwikkeling van de samenwerking tussen beide landen verwelkomt. Iran en Rusland delen dezelfde strategieën in verschillende aspecten en benadrukte dat ze hun banden handhaven en voortzetten.

Iran: Het hoofd van de nationale veiligheids- en buitenlandse beleidscommissie van het Iraanse parlement, Heshmatollah Falahatpisheh, uitte zijn "woede" jegens Rusland voor het niet activeren van het S-300 luchtverdedigingssysteem tijdens een Israëlische vergelding vorige week bij Damascus. "De Israëli's beweren dat hun acties tegen Iran zijn, terwijl ze Syrische infrastructuur en veiligheids- en verdedigingsinstallaties aanvallen", zei hij vorige week donderdag. Als reactie op een Iraanse raket, die richting toeristen op de berg Hermon ging, maar gelukkig werd onderschept, lanceerden Israëlische gevechtsvliegtuigen vorige week maandag een massale aanval op een groot aantal Iraanse doelwitten in Syrië.

Volgens het Israëlische Leger werd o.a. de internationale luchthaven van Damascus, opslagfaciliteiten voor munitie en een Iraans militair trainingskamp getroffen. Hierbij werden tenminste 11 Iraanse militairen gedood. Rusland reageerde en waarschuwde Israël vorige week woensdag om zijn willekeurige luchtaanvallen in Syrië te stoppen.
Turkije: Op 23 januari was er in Moskou een bespreking tussen de presidenten van Rusland en Turkije, Poetin en Erdogan. Het belangrijkste wat er werd besproken is de vraag hoe het met Syrië verder moet. Wat we lezen uit de berichtgeving is dat Turkije meer en meer door Rusland onder druk wordt gezet om meer naar Rusland te luisteren en niet zelf in het gebied waar nu nog de Amerikanen zijn, hun regels op te leggen. Dit is wel een zichtbare verandering in het proces voorafgaand aan de Ezechiël 38 oorlog. De hoofdrolspeler Rusland neemt de regie en dwingt Turkije om hun wil te doen.

Samenvattend blijven deze drie landen samenwerken, met elkaar overleggen over Syrië en bekijken ze hoe ze verder met elkaar op kunnen trekken. Diverse leraren van Bijbelse profetie geloven dat de puinhopen van Damascus de trigger is, die de Ezechiël 38 oorlog veroorzaakt. Het is ook het meest logische scenario. Wie of wat dan de puinhopen veroorzaakt is lastiger te bepalen. Wat buiten kijf staat is dat God de regie heeft in dit eindtijd-schaakspel. Wij zijn de toeschouwers en in het spel zien we de climax naderen.
Toch weer even een kort bericht over het presenteren van het vredesplan tussen Israël en de Palestijnen. Zowel Jared Kushner als Mike Pompeo zeiden in het afgelopen weekend dat het plan gepresenteerd gaat worden ná de verkiezingen in Israël op 9 april, maar vóór de start van de campagne voor de verkiezingen in Amerika deze aankomende zomer. Dat geeft een tijdsspanne van enkele maanden, we zijn benieuwd of dit uit gaat komen!
Hebron is een stad op de Westelijke Jordaanoever, waar voornamelijk Palestijnen wonen (ongeveer 200.000) en een Joodse gemeenschap met 500 tot 800 kolonisten. In 1994 schoot Baruch Goldstein in een moskee in Hebron 29 moslims dood en daarom is er een internationale waarnemersmissie (TIPH) ingesteld. Er zijn al een tijd klachten vanuit de Joodse gemeenschap over deze missie omdat er onnodig geweld wordt gebruikt door de waarnemers tegen de Joden. Dit heeft premier Netanyahu doen besluiten om de missie stop te laten zetten. Via Twitter liet hij weten: "Ik heb besloten om het mandaat van de TIPH-waarnemers niet te verlengen. We zullen de voortdurende aanwezigheid van een internationale troepenmacht die tegen ons handelt niet toestaan."

Hebron behoort niet de Palestijnen toe, maar volgens Jozua 14:13 ontving Kaleb de stad als erfelijk bezit. David wordt twee keer gezalfd als koning in Hebron (eerst alleen over Juda (2 Samuel 2:4), maar later over heel Israël (2 Samuel 5:3)). Hebron is dus een zeer bijzondere stad, waar nu weer strijd om is.

Positief nieuws kwam er vanuit Intel, de fabrikant van chips, moederborden en software: zij gaan een bedrag van 11 miljard dollar investeren in Israël. Er komt een nieuwe fabriek in de zuidelijke stad Kiryat Gat en in de bestaande fabrieken wordt ook geïnvesteerd. Volgens de Israëlische minister van Economie, Eli Cohen, is dit de grootste buitenlandse investering in Israël ooit en levert duizenden banen op. Met deze beslissing van Intel zien we dat het vertrouwen in Israël groot is en de economie nog meer hierdoor kan floreren. Het is een doorn in het oog van landen waar het niet goed met de economie gaat, zoals Rusland, Turkije en Iran.
Amir Tsarfati
De nieuwe video van Amir Tsarfati is verschenen op 27 januari 2019. Hij bespreekt de escalatie met Iran, de Russische eis om aanvallen in Syrië te stoppen en nog veel meer!
Opname
De woorden van 1 Thessalonicenzen 4:18 zijn alleen logisch bij een opname voor de grote verdrukking. Daarom kunnen we elkaar daarmee bemoedigen! Deze video is Nederlands ondertiteld.
In dit lied van Jon Thurlow hoor je de mooie woorden van Jezus Christus:
I'm gonna die for you
I'm gonna give it all away
I'm gonna rise for you
Because I want to see you on that day
When I come for My beloved
jt
Volg ons via social media
facebook twitter youtube instagram website
Heb je op- of aanmerkingen op onze nieuwsbrief?
Heb je bepaalde onderwerpen, die je graag besproken ziet worden?
We horen graag van je!
MailPoet