GODSKALENDER - NIEUWSBRIEF 6 DECEMBER 2018

Kop nb
Hallo [subscriber:firstname | default:lezer],

In de tijd dat er nog een tempel stond in Jeruzalem moesten de Joden drie keer per jaar naar Jeruzalem trekken om de feesten te vieren. Dit was geen straf, maar eerder een vreugde! Onderweg waren ze aan het zingen, dansen en vertelden elkaar over de grote daden van God. Wat een stoet aan mensen moet dat zijn geweest en voor de kinderen die meegingen werden onuitwisbare herinneringen opgedaan.

Ook wij mogen vieren! Vieren dat we de zalige hoop verwachten, vieren dat we wachten op de verschijning van de heerlijkheid van de grote God en onze Zaligmaker, Jezus Christus (Titus 2:13). Vreugde is een machtig wapen en we zijn bemoedigers als we elkaar aansteken met onze vreugde. Hoewel je Hem nu niet ziet, maar gelooft, mag je verheugt raken met een onuitsprekelijke en heerlijke vreugde (1 Petrus 1:8). Vreugde doet harten smelten en geeft verbinding.

Vanuit de verbinding met elkaar, mogen we delen wat we leren over Bijbelse profetie en we hopen daarin als Godskalender een steentje bij te dragen. We weten dat de belangstelling voor Bijbelse profetie en de kennis daarover toeneemt en dat is precies wat er geprofeteerd is in Daniël 12:4 "velen zullen het onderzoeken en de kennis zal toenemen".

Zo zien we momenteel de voortekenen van het ontstaan van één wereldreligie, waar Openbaring 13:8 het over heeft. Daar staat dat allen die op aarde wonen het beest moeten aanbidden. Er is geen vrije keus meer! We hebben in een artikel, waarvan je de link in deze nieuwsbrief kan vinden, uitgelegd hoe de voortekenen eruit zien en hoe de wereld stappen onderneemt die naar één wereldreligie leiden.

In deze nieuwsbrief vind je naast dit artikel, de laatste ontwikkelingen in het Midden Oosten met daarbij enkele nieuw verschenen video's.

We wensen je Zijn Vrede, Zijn Shalom,

John & Joanna

"Één wereldreligie"

Wereldreligie
Éen van de kenmerken van de eindtijd is het toegroeien naar één wereldreligie. Hoe ver zijn we daarmee en zien we de contouren al verschijnen?
Lees verder

Bijbeltekst ~ Psalm 130:5-6


Ik verwacht de HEERE,
mijn ziel verwacht Hem en ik hoop op Zijn Woord.
Mijn ziel wacht op de Heere,
meer dan wachters op de morgen.
Het nieuws wat we volgen heeft te maken met de vervulling van Bijbelse profetieën. We volgen het nieuws rondom Damascus (Jesaja 17:1) en nieuws over de alliantie van Rusland/Iran/Turkije (Ezechiël 38). Daarnaast houden we voor je bij hoe het staat met het vredesplan van de Verenigde Staten voor Israël en Palestina.
Een verontrustende ontwikkeling in Syrië: honderdduizenden Iranïers hebben het burgerschap van Syrië ontvangen. Dit zijn niet gewoon burgers die uit Iran zijn gevlucht en in Syrië een nieuw leven willen opbouwen, absoluut niet. Dit zijn voornamelijk sjiitische militanten (ook uit Pakistan en Afghanistan), leden van de Iraanse Revolutionaire Garde en strijders van de door Iran gesteunde Libanese terreurgroep Hezbollah.

Israël zal door deze ontwikkeling nog alerter moeten zijn, want op deze manier kunnen Hezbollah strijders dicht bij de grens van Israël komen, terwijl het lijkt dat het Syriërs zijn. Of dat Syrische soldaten raketten vervoeren, terwijl het eigenlijk Iraanse soldaten zijn. Het zal niet meevallen onderscheid te maken!
Rusland: President Vladimir Poetin blijft laten zien, dat zijn land een militaire macht is waarmee iedereen rekening moet houden. In de vorige nieuwsbrief meldden we al dat het nieuwe gevechtsvliegtuig, de SU-57, werd getest in Syrië. Vorige week werd er getest met een raket die van een onderzeeboot werd afgeschoten en 700 km verderop een gebouw vernietigde. Deze raket heeft als naam: 3M-54 Kalibr en kan tot 450 kg aan explosieven meenemen. In deze video kun je zien hoe dat ging.


Iran: Zoals de Russen hun raketten testen, werd dit afgelopen weekend een ballistische raket getest door Iran. Dit is raket die zeer precies een doel kan raken, uitermate geschikt voor de middellange afstand en meerdere kernkoppen kan dragen, volgens een rapport van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. "De raket heeft een bereik waarmee het delen van Europa en overal in het Midden-Oosten doelen kan raken", zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo in een verklaring.
De testlancering is in strijd met resolutie 2231 van de VN-Veiligheidsraad die Iran verbiedt "alle activiteiten te ondernemen die verband houden met ballistische raketten die zijn ontworpen om nucleaire wapens te kunnen afleveren, waaronder lanceringen waarbij gebruik wordt gemaakt van ballistische rakettechnologie." Pompeo verklaarde verder: "Zoals we al enige tijd waarschuwen, nemen het aantal testen met raketten toe en hun kennis hierover. We zien het risico op escalatie in de regio toenemen als we Iran niet genoeg afschrikken. Wij veroordelen deze activiteiten en doen een beroep op Iran om onmiddellijk alle activiteiten te staken, die betrekking hebben op ballistische raketten die ontworpen zijn om kernkoppen te dragen."

Turkije: De betrekkingen tussen Israël en Turkije liggen onder een enorme druk. President Erdogan laat keer op keer weten dat hij Israël in de weg staat voor de vorming van een nieuw Ottomaans Rijk. De afgelopen tijd was er veel te doen over de ambassadeur van Israël in Turkije, die werd in mei teruggestuurd naar Israël vanwege het geweld in de Gaza-strook. Israël heeft nu besloten helemaal geen ambassadeur of een consulaat in Turkije te hebben, omdat ze niet geloven dat Turkije nog normale betrekkingen wil hebben met Israël.
De "deal of the century" is nog niet gepresenteerd, maar een andere deal is zeker ook erg interessant. Er is een akkoord bereikt tussen Israël, Italië, Griekenland en Cyprus over de aanleg van een gas-pijpleiding. Deze leiding moet de langste onderwater-pijpleiding ter wereld worden en met de aanleg wordt al over enkele maanden begonnen. Dat Israël gas aan Europa gaat leveren is voor Rusland een doorn in het oog. Momenteel levert Rusland 35 tot 40% van het gas wat in Europa wordt verbruikt.

In Libanon laat de Hezbollah ook van zich horen. Blijkbaar voelen ze zich sterker worden doordat ze meer raketten hebben die preciezer doelen kunnen bombarderen en dat mag de hele wereld weten. In deze video laat Hezbollah zien wat ze willen bombarderen, waaronder het hoofdkwartier van het Israëlische leger in Tel Aviv.

Afgelopen maandag is operatie "Northern Shield" begonnen: Israël vernietigd tunnels die door Hezbollah zijn gegraven tot in Israël. Je kunt er hier meer over zien. De grens met Libanon wordt sinds september deels beschermd door een 18 kilometer lange muur om te voorkomen dat Hezbollah in Israël infiltreert en daarnaast is nu deze actie gestart om Libanon duidelijk te maken, dat Israël zijn eigen grondgebied verdedigd.
Velen zijn met het vredesplan bezig en toch blijft de inhoud onbekend: in deze tijd is dat al zeer bijzonder. Tot nu toe is er nog geen informatie uitgelekt.

Vorige week nog waren alle Amerikaanse hoofdrolspelers bij elkaar in het Witte Huis. President Donald Trump, vice-president Mike Pence, speciaal gezant Jason Greenblatt, adviseur Jared Kushner, de ministers Mike Pompeo en John Bolton en ook de Amerikaanse ambassadeur van Israël, David Friedman, was aangeschoven. Van zo'n bijeenkomst komt weinig nieuws naar buiten, waaruit we kunnen concluderen dat de presentatie van het vredesplan nabij is.

Ondanks alle vaagheid werden er door de Amerikaanse ambassadeur bijzondere woorden uitgesproken: "De timing, de strategie en de berichtgeving hebben we zelf in de hand. We zijn van plan de visie van de president vrij te geven wanneer we weten dat we het potentieel voor acceptatie, uitvoering en implementatie hebben gemaximaliseerd. Bovendien zijn we één van geest in hoe we te werk moeten gaan." Deze woorden kunnen we ook als volgt interpreteren: we weten dat God ook hier de regie heeft, dat het vredesplan zal passen in Zijn timing en dat deze mensen hiervoor gebruikt worden. God zelf zal duidelijk maken wanneer de tijd rijp is!
Andy Woods
Pastor Andy Woods beschrijft op een duidelijke en aansprekende manier de zeven tekenen die laten zien dat de tweede komst van Jezus Christus spoedig zal plaatsvinden. Van harte aanbevolen en het is
Nederlands ondertiteld!
Jaap Dieleman
Jaap Dieleman bespreekt in deze uitzending van Family 7 de overeenkomsten tussen de rituelen van een Joodse bruiloft en de opname van de gemeente. Kijk en ontdek het zelf!
De tijden Gods zijn aangebroken
met al de tekenen om ons heen.
Wij zijn niet van Gods hulp verstoken
God laat ons beslist niet alleen.

’t Geweld, rampen waarvan wij horen
zijn immers door Gods woord vermeld.
Toch zal eenmaal Gods Morgen gloren
door Hem in ’t vooruitzicht gesteld.

God moet de tijden wel vervullen
voordat het Godsrijk komen kan.
Tot Hij Zijn toekomst zal onthullen
en ’t kwaad zal binden met Zijn ban.

Dan zal de blijde tijd aanbreken
als God alles vernieuwt, herstelt.
Naar die dag wordt thans uitgekeken
als de bazuin Zijn komst vermeldt.

(Justus A. van Tricht)
Volg ons via social media
facebook twitter youtube instagram website
Heb je op- of aanmerkingen op onze nieuwsbrief?
Heb je bepaalde onderwerpen, die je graag besproken ziet worden?
We horen graag van je!
MailPoet