GODSKALENDER - NIEUWSBRIEF 22 NOVEMBER 2018

Keep calm
Hallo [subscriber:firstname | default:lezer],

We kunnen terugkijken op roerige weken, met raketaanvallen vanuit de Gaza-strook, de minister van Defensie, Lieberman, die opstapt, boze Israëli's die vinden dat er niet hard genoeg wordt ingegrepen en het kabinet van Israël wat bijna kwam te vallen. In alle rumoer mogen we rusten bij ons Anker, Jezus Christus.

Ook in je eigen leven kan er zoveel afleiding zijn, waardoor jouw persoonlijke tijd met Jezus Christus en het lezen in Gods Woord erbij in kan schieten. We willen je aanmoedigen om vol te houden en te blijven wandelen in de Geest, zodat je een vruchtbaar leven kan leiden. Juist in deze tijd, als er zoveel op je af kan komen wat je uit je evenwicht kan brengen, mag je je balans vinden in Jezus Christus.

Je hoeft niet zelf te strijden, maar je mag weten dat de overwinning is behaald aan het kruis op Golgotha. Jezus riep daar uit: "Het is volbracht!". Ook de strijd! En natuurlijk weten we dat er soms strijd in je leven voor komt. Ga dan niet de strijd aan, maar ga zegevieren. Ga vieren dat de zege is behaald! Als je God groter maakt, wordt de tegenstander vanzelf kleiner.

Over de tegenstander gesproken, we hebben een artikel geschreven over de wens van Emmanuel Macron tot de oprichting van een Europees Leger, bestaande uit tien landen. Is dit vervulling van Bijbelse profetie, met de tien koningen uit Daniël 7? Verderop in deze nieuwsbrief vind je een link naar het artikel, wat hopelijk meer helderheid verschaft.

In deze nieuwsbrief vind je naast dit artikel, de laatste ontwikkelingen in het Midden Oosten met daarbij enkele nieuw verschenen video's.

We wensen je Zijn Vrede, Zijn Shalom,

John & Joanna

"Het Europese Leger"

Leger
De Franse president, Emmanuel Macron, is voorstander van de oprichting van een Europees Leger. Dit leger gaat er inderdaad komen, gevormd door tien landen. Komt Bijbelse profetie tot leven?
Lees verder

Bijbeltekst ~ Romeinen 5:2


Door Hem hebben wij ook de toegang verkregen
door het geloof tot deze genade waarin wij staan,
en wij roemen in de hoop op de heerlijkheid van God.
Het nieuws wat we volgen heeft te maken met de vervulling van Bijbelse profetieën. We volgen het nieuws rondom Damascus (Jesaja 17:1) en nieuws over de alliantie van Rusland/Iran/Turkije (Ezechiël 38). Daarnaast houden we voor je bij hoe het staat met het vredesplan van de Verenigde Staten voor Israël en Palestina.
In Damascus zijn geregeld nog ontploffingen van explosieven te horen, maar dit keer is het positief: huizen die toch al deels vernietigd zijn, worden gesloopt om ruimte te maken voor de herbouw van complete wijken van Damascus.

Zoals je op onderstaande foto kunt zien van de wijk Basateen El-Razi in Damascus, is een deel van deze wijk vernietigd. Deze beelden zijn van Google Maps van 2012 tot en met 2017. Het doel is om deze wijk weer te herbouwen, wat natuurlijk goed nieuws is voor de mensen die er hebben gewoond en mogen terugkeren.
basateen a razi
Aan de andere kant is Syrië niet meer het land van zeven jaar geleden, vóór de burgeroorlog. Rusland heeft de controle over het grootste deel van het land en is daardoor bepalend. Na enkele jaren oorlog voeren, snakt Rusland naar geldelijke overwinningen om hun eigen economie te helpen.

De profetie uit Jesaja 17:1, waarin staat dat Damascus wordt veranderd in een puinhoop en onbewoonbaar is, is nog niet vervuld. Toch mogen we geloven en weten dat God deze profetie heeft gegeven. Hij zal deze profetie ook in vervulling laten gaan. Deze vervulling lijkt nu verder weg omdat in Damascus herbouw plaatsvindt en de rust is wedergekeerd. Maar toch: het gáát gebeuren!
Rusland: In Syrië staan inmiddels de S-300 luchtverdedigingssystemen. Om het Israël nog moeilijker te maken om aan te vallen, wordt hiermee ook de lucht boven Libanon bewaakt. Dit komt omdat Israël vaak aanviel vanaf de lucht boven Libanon. Daarnaast houdt Rusland proefvluchten in Syrië van hun nieuwe gevechtsvliegtuig, de SU-57, om dit vliegtuig te testen in gevechtssituaties. Het vliegtuig wordt al gebruikt om Syrische rebellen en de IS te bombarderen. In deze korte video kun je de SU-57 zien.

Iran: Nog steeds worden er raketten vervoerd door Syrië heen om in Libanon afgeleverd te worden. Waar het land zelf in grote nood is en de bevolking zucht onder het dictatorschap van president Hassan Rouhani, is het land gericht op het ondersteunen van terroristen in Yemen, Libanon en de Gaza-strook. We verwachten dat deze situatie niet jaren op deze manier nog kan door gaan, dit lijkt op een elastiek die telkens meer wordt uitgerekt en die uiteindelijk knapt. Dat knappen van het elastiek zal Israël gaan merken doordat een zet van Iran in samenspraak met Rusland en Turkije de Ezechiel-38 oorlog zal inluiden.

Turkije: Afgelopen maandag was president Poetin in Turkije om een ontmoeting te hebben met president Erdogan. Ze waren samen bij een ceremonie waarin werd gevierd dat een deel van de gaspijpleiding tussen Rusland en Turkije klaar is. Dit gaat om het stuk onder de Zwarte Zee door. Deze nieuwe pijpleiding is belangrijk voor Rusland om Turkije van gas te voorzien, jaarlijks gebruikt Turkije ongeveer 28 miljard m3 Russisch gas. Erdogan noemde Rusland een betrouwbare partner voor Turkije en hoopt in de toekomst meer grote projecten samen te doen.
De rust is in Israël weer teruggekeerd na de vele raketten die vanuit de Gaza-strook werden afgeschoten en het staakt-het-vuren wat erop volgde. Niet iedereen is het ermee eens dat er een staakt-het-vuren is, maar we weten dat Israël niet zijn ogen moet richten op de Hamas, om daar een oorlog tegen te voeren. Nee, de echte dreiging komt uit het noorden, waar de coalitie van Rusland, Iran en Turkije steeds meer vorm krijgt.

In Jeruzalem is een nieuwe burgemeester gekozen met een opvallende naam: Moshe Lion. Een mooie combinatie van Mozes en Jezus, de Leeuw van Juda. Hij ontving een brief van het Tempelinstituut om haast te maken met de bouw van de Derde Tempel. Ze schreven: "Jeruzalem is heilig en is het spirituele centrum van de wereld, de troon van God. We roepen u op om de plannen over de Derde Tempel openbaar te maken en om in Jeruzalem de infrastructuur aan te pakken om straks de miljoenen pelgrims te kunnen ontvangen die de feesten willen bijwonen in de Derde Tempel".
Het vredesplan van president Trump: er is al zoveel over geschreven en er zijn zovele meningen over de inhoud. De vraag is natuurlijk: wanneer weten we wat erin staat?

Eind september vertelde president Trump nog dat het twee tot vier maanden zou duren. Twee maanden zijn inmiddels bijna gepasseerd, dus de datum komt dichterbij. Jason Greenblatt, de afgezant van de VS voor het Midden-Oosten en nauw betrokken bij het plan, vertelde de pers dat het plan een complete oplossing biedt voor het Israëlisch-Palestijns conflict en dat het "binnenkort" wordt gepresenteerd.

Jared Kushner zei al eerder dat het plan op het juiste tijdstip wordt gepresenteerd. Is het Chanoekah feest een juist tijdstip? Dit feest van het licht wordt gevierd van 2 t/m 9 december. In Johannes 10:22-42 staat beschreven, wat tijdens dit feest gebeurde. Bijzonder is dat we lezen dat de Joden vroegen aan Jezus: "hoe lang houdt U ons nog in het onzekere? Als U de Messias bent, zegt het ons ronduit (vers 24)". Ook wij worden in het onzekere gehouden over het vredesplan.

Het Chanoekah feest is ingesteld in 165 voor Christus ter ere van de inwijding van de Tempel. Ook dat zou een parallel kunnen zijn met het vredesplan. Mocht in het plan beschreven staan dat de Tempelberg onder Joods bestuur gaat vallen, komt de herbouw van de tempel wel heel dichtbij. De herbouw is één van de kenmerken waardoor we weten dat de antichrist spoedig op het toneel verschijnt: "de tegenstander, die zich ook verheft boven al wat God genoemd of als God vereerd wordt, zodat hij als God in de tempel van God gaat zitten en zichzelf als God voordoet. (2 Thess. 2:4)". We houden het tijdstip van de presentatie scherp in gaten!
Amir Tsarfati
De nieuwste video van Amir Tsarfati is verschenen op 19 november 2018.
Hij bespreekt de situatie na de raketaanval vanuit de Gaza-strook en komt nog even terug op zijn bezoek aan Amsterdam vorige week vrijdag en zaterdag.
Baruch Korman
Dr. Baruch Korman legt in deze krachtige boodschap uit wat het profetische plan van God was en nog steeds is. Nederlands ondertiteld!
Wie Jezus komst verwachten
laten zich reinigen en heiligen door het dierbaar bloed van Jezus.
Zij zijn niet meer aards gericht, Zij zijn hemels gericht!
Ze zijn waakzaam
ze zoeken de dingen die boven zijn
ze houden hun geweten zuiver voor God en de mensen.
Ze hebben de vrede lief.
Volg ons via social media
facebook twitter youtube instagram website
Heb je op- of aanmerkingen op onze nieuwsbrief?
Heb je bepaalde onderwerpen, die je graag besproken ziet worden?
We horen graag van je!
MailPoet