GODSKALENDER - NIEUWSBRIEF 20 DECEMBER 2018

Kop nb
Hallo [subscriber:firstname | default:lezer],

Dit is de laatste nieuwsbrief die dit jaar gaat verschijnen en wat is het een voorrecht om elke twee weken aan jullie te laten zien wat er in de wereld gebeurt en dat te koppelen aan Bijbelse profetie.

De Bijbel noemt deze tijd de tijd van de geboorteweeën en zoals we met elkaar kunnen zien, worden de weeën heftiger en nemen in frequentie toe. Op adem komen is er bijna niet meer bij, het ene nieuws volgt het andere nieuws op. We moesten ook aan een trechter denken, waar water doorheen gaat. Hoe dichter het water bij het gaatje komt, hoe sneller het water gaat stromen.

Jezus Christus zei dat de dagen voor Zijn tweede komst zouden lijken op de dagen van Noach. Jezus heeft het daarbij over eten, drinken en trouwen, maar er zijn nog meer gebeurtenissen die parallel lopen met de dagen van Noach. Kunnen we ook iets leren van het gedrag van Noach en hoe hij reageerde op het verzoek van God om een ark te bouwen? We hebben hierover een artikel geschreven, waarvan je verderop in deze nieuwsbrief de link vindt.

Aan het einde van het jaar is het altijd even goed om terug te kijken en wij doen dat met grote tevredenheid en dankbaarheid: we zien de belangstelling voor Bijbelse profetie en voor onze website enorm groeien. Ook op Facebook hebben we steeds meer volgers. We krijgen vele positieve reacties en daar zijn we erg blij mee. Hebben we ook verwachtingen voor het komende jaar? We zien het wereldtoneel als een schaakspel waar God zorgvuldig alle schaakstukken op de juiste plaats zet, waardoor de duivel voor eens en altijd schaakmat wordt gezet. Elke zet, elke wijziging, zorgt ervoor dat we onder de indruk zijn van Gods grootheid en doet ons beseffen dat Zijn Heilsplan volledig zal worden uitgevoerd. We mogen getuige zijn van dit schaakspel en in 2019 zullen we dit met hetzelfde enthousiasme met jullie blijven delen. God heeft de leiding op het wereldtoneel, maar ook in ons persoonlijk leven.

In deze nieuwsbrief vind je naast het eerder genoemde artikel, de laatste ontwikkelingen in het Midden Oosten met daarbij enkele nieuw verschenen video's.

We wensen je Zijn Vrede, Zijn Shalom,

John & Joanna

"Als in de dagen van Noach"

Dagen van Noach
Deze bekende woorden zijn door Jezus Christus uitgesproken, als teken van Zijn spoedige komst. Hoe waren de dagen van Noach en kunnen we van Noach leren?
Lees verder

Bijbeltekst ~ Hebreeën 13:14-15


Wij hebben hier geen blijvende stad,
maar wij zoeken de toekomstige.
Laten wij dan altijd door Hem een lofoffer brengen aan God,
namelijk de vrucht van lippen die Zijn Naam belijden.
Het nieuws wat we volgen heeft te maken met de vervulling van Bijbelse profetieën. We volgen het nieuws rondom Damascus (Jesaja 17:1) en nieuws over de alliantie van Rusland/Iran/Turkije (Ezechiël 38). Daarnaast houden we voor je bij hoe het staat met het vredesplan van de Verenigde Staten voor Israël en Palestina.
Zondag was er een bijzondere bezoeker in Syrië: president Omar al-Bashir van Soedan, hij kwam aan in een Russisch passagiersvliegtuig. Bijzonder omdat dit land ook wordt genoemd in Ezechiël 38. Hij had een ontmoeting met de president van Syrië, Bashar al-Assad, in zijn presidentiële paleis en was de eerste Arabische leider die Syrië bezocht sinds de oorlog, die bijna acht jaar geleden begon.
De Soedanese president verklaarde na afloop dat hij hoopt dat Syrië zijn belangrijke rol in de regio zo spoedig mogelijk zal herstellen en dat Soedan alles wil doen om de territoriale integriteit van Syrië te bewaren. Dat laatste, territoriale integriteit, betekent dat er geen grenzen van landen mogen worden gewijzigd. Zodra dat wel gebeurt, is dat een daad van agressie. Als we dan denken aan de Golan-hoogte en de strijd om de grenzen daarvan, is deze uitspraak van de Soedanese president zeer opmerkelijk. Het toont zijn bereidheid aan om Syrië te helpen, mocht het echt op een oorlog om dit gebied uitlopen. En dat, natuurlijk, past perfect in het beeld van Ezechiël 38!

Gisteren was uitgebreid in het nieuws dat de Amerikaanse troepen vertrekken uit Syrië. Er zal gejuich in Rusland, Iran en Turkije zijn opgegaan, want nu kunnen zij olie oppompen uit de vijf olievelden die ten oosten van de Eufraat liggen. Voor Israël zal dit nieuws anders binnenkomen, omdat zij nu op zichzelf zijn aangewezen om het Iraanse transport van ballistische raketten en bijbehorende materialen naar Libanon te stoppen. Het is wel een stap die past bij de voorbereidingen op de Ezechiël 38-oorlog: Rusland, Iran en Turkije kunnen nu nog veel meer hun gang gaan, zonder dat Amerika toezicht kan houden.
Rusland: Een delegatie van het Israëlische Leger was vorige week in Moskou om een ontmoeting te hebben met ambtenaren van het ministerie van Defensie van Rusland. Op deze manier wordt geprobeerd begrip te krijgen voor de situatie waarin Israël zich bevindt. De uitkomst is dat Israël de ruimte krijgt van Rusland om Iraanse doelen in Syrië aan te vallen. Zo werd er de afgelopen weken door Israël een Boeing 747 vrachtvliegtuig gebombardeerd die op het internationale vliegveld van Damascus stond en daarnaast bij hetzelfde vliegveld een magazijn met raketten vanuit Iran.

Iran: Afgelopen donderdag zei premier Netanyahu van Israël dat hij niet uitsluit dat er militaire actie kan worden ondernomen in de Iraanse gebieden en één dag later was daar al de felle reactie van Iran. De woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Bahram Qassemi, zei dat Israël zo'n stap niet durft te zetten. "Het is een dreigement aan Iran dat er militaire acties zullen komen en dat van een land als Israël, wat zelf vol is van waanideeën, wrok en haat. Israël zelf was de afgelopen tientallen jaren de belangrijkste verstorende factor van stabiliteit en veiligheid in deze regio en drukt nu zijn zorgen uit over de stabiliteit in de regio. Het is belachelijk!", aldus de woordvoerder Qassemi.

Turkije: De Turkse president Recep Erdogan beschuldigt Israël er van om te proberen opzettelijk sporen van het islamitisch erfgoed in bezet Jeruzalem weg te vagen. Hij zei dat Israël zichzelf zou "bedriegen" als het denkt dat het de "spirituele identiteit" van de bezette stad, Jeruzalem, kan vernietigen door ambassades en consulaten daar te verplaatsen. Verder zei hij: "het bombarderen van kinderen die voetballen langs de kust van Gaza is een misdaad tegen de mensheid die net zo slecht is als de Holocaust".
De terreur-organisatie Hamas bestond afgelopen zondag 31 jaar en dit werd uitbundig gevierd. De scholen en universiteiten waren gesloten, zodat zoveel mogelijk mensen dit "feest" mee konden vieren.

Zoals verwacht werd er richting Israël allerlei opruiende taal geuit. Ismael Haniye, de politieke leider van Hamas, waarschuwde dat elke Israëlische soldaat die de Gaza-strook binnenkomt, wordt gedood of gevangen genomen. Verder verklaarde hij dat "de Palestijnse natie vandaag laat zien dat ze kiest voor het verzet. Tegen onze gevangenen in Israëlische gevangenissen zeggen we dat hun vrijlating onze prioriteit en verantwoordelijkheid is. Het zal niet lang duren voordat wij jullie bevrijden."

Helaas is zulke taal een voedingsbodem om nog meer geweld te gebruiken en wordt het voor waarheid aangenomen.

De volgende tekst kwamen we tegen op een blog van Vic Rosenthal en vonden we exact verwoorden hoe men de situatie in Israël momenteel beleeft. "Elke Jood heeft een punt bereikt van: en nu is het genoeg! Er zijn bijna elke dag moorden en pogingen tot moord. We proberen afspraken te maken, hun levensomstandigheden te verbeteren, de minimale hoeveelheid strijdkrachten te gebruiken die nodig is om onszelf te beschermen. We schieten met rubberen kogels, geven werkvergunningen af, ontmantelen gemeenschappen omdat er een claim van Palestijns eigendom is en keuren hun bouwplannen keer op keer goed zonder dat er gebouwd gaat worden. En zij? Ze doden Joden."
Fox News zond een interview met Jared Kushner uit en daarin vertelde hij het volgende: "We zijn nu gefocust op meerdere landen in het Midden-Oosten, die met elkaar uitzoekt hoe een deal tussen de Israëli's en de Palestijnen kan worden gesloten." Kushner zei ook dat de Amerikaanse regering hoopte dat het Israëlisch-Palestijnse vredesplan zou worden vrijgegeven "in de komende paar maanden", maar waarschuwde dat "niet elke betrokken partij van de voorgestelde overeenkomst zal gaan houden". "Er zit genoeg in en er zijn genoeg redenen waarom Israël en de Palestijnen akkoord zouden moeten gaan met de overeenkomst" zei Kushner. "Dit plan biedt veiligheid aan het Israëlische volk en geeft hen een goede toekomst, maar het biedt ook een echte kans en hoop voor het Palestijnse volk, zodat zij een veel beter leven kunnen leiden." Hij voegde eraan toe: "Ik heb vaak gezegd dat je de toekomst van je kinderen niet moet roven vanwege het conflict van je grootouders. Dit is een conflict dat al veel te lang aan de gang is."

Ook vertrekkend ambassadeur bij de VN, Nikki Haley, sprak over het vredesplan tijdens haar laatste toespraak voor de VN eergisteren: "Oorspronkelijk zou het plan op 4 december jl. zijn gepresenteerd, maar het is toch nog uitgesteld. Ik heb het plan gelezen en er zullen voorstellen in staan die Israël of de Palestijnen niet leuk vinden. Ze hebben de keus om te focussen op dit deel, maar de keus kan ook zijn, om eerst te kijken naar de voordelen van dit vredesplan. En vandaar uit verder te onderhandelen. We moeten vooruit gaan kijken!"
Amir Tsarfati
De nieuwste, korte, video van Amir Tsarfati is verschenen op 19 december 2018. Hij spreekt over het vertrek van Amerikaanse troepen uit Syrië.
Deze video is Nederlands ondertiteld.
David Reagan
Gary Stearman van Prophecy Watchers spreekt met dr. David Reagan over het onderwerp: "Jezus komt spoedig terug". Een zeer bemoedigende boodschap! Ook deze video is Nederlands ondertiteld.
Ben je door Jezus aangeraakt
dan voel je diep Zijn liefd’ doorstromen
Hij is het die gelukkig maakt
en met Zijn vrede is gekomen.

Wanneer je oor naar Zijn stem hoort
en zult verstaan Zijn woorden.
Weet dat dan er een toekomst gloort
omringt met gouden boorden.

Als jij je hart aan Jezus geeft
dan ben je in Zijn liefd’ geborgen.
Verzekerd dat je eeuwig leeft
bij Zijn komst op de Grote Morgen.
Volg ons via social media
facebook twitter youtube instagram website
Heb je op- of aanmerkingen op onze nieuwsbrief?
Heb je bepaalde onderwerpen, die je graag besproken ziet worden?
We horen graag van je!
MailPoet