GODSKALENDER - NIEUWSBRIEF 8 NOVEMBER 2018

Zandloper
~ KEEP CALM: the BEST is yet to come ~
Hallo [subscriber:firstname | default:lezer],

Deze week waren er verkiezingen in Amerika voor het Huis van Afgevaardigden (vergelijkbaar met onze Tweede Kamer) en voor de Senaat (Eerste Kamer). Door velen aangekondigd als zeer belangrijk voor het beleid van president Trump.

De uitslag laat de verdeeldheid van de Verenigde Staten zien: de Democraten kregen de meerderheid in het Huis van Afgevaardigen en in de Senaat behielden de Republikeinen hun meerderheid.

Maar wat betekent de uitslag voor het presidentschap van Donald Trump? De Democraten zullen het beleid van Trump blokkeren en het wordt lastig voor hem om zijn politieke agenda uit te voeren. De Republikeinen op hun beurt zullen in de Senaat de plannen van de Democraten tegenhouden. Kortom: er zal veel onenigheid komen, veel nepnieuws verschijnen en veel onduidelijkheid. En dat is nooit goed voor een land. Of er consequenties zijn voor het beleid over Israël is onbekend, alleen de toekomst zal het leren.

We mogen weten dat wat we in Amerika zien o.a. de verdeeldheid, de lastering en de onverzoenlijkheid ook in 2 Timotheüs 3:1-5 wordt genoemd. Dit zijn de kenmerken van de laatste dagen. Dat we dit zien, mag ons hoop geven en kracht om door te gaan. We zitten aan het eind van de eindtijd.

Bijbelse begrippen van deze eindtijd, zoals de opname, de wederkomst, de komst worden ook wel door elkaar gehaald en daarom leek het ons goed om daar eens aandacht aan te schenken en er een artikel over te schrijven. Als je weet dat de komst van Jezus Christus nabij is, kun je jezelf ook voorbereiden hierop. Leef je in verwachting van Zijn komst of niet? Sta je op de uitkijk en ben je klaar om Hem te ontmoeten?

In deze nieuwsbrief vind je naast dit artikel, de laatste ontwikkelingen in het Midden Oosten met daarbij enkele nieuw verschenen video's.

We wensen je Zijn Vrede, Zijn Shalom,

John & Joanna

"Eindtijd,opname en wederkomst"

Hope
Als je jezelf nog niet zo lang bezighoudt met Bijbelse profetie is het goed te weten wat de Bijbel bedoelt met eindtijd, opname en wederkomst. Dit artikel hoopt het je duidelijk te maken.
Lees verder

Bijbeltekst ~ Psalm 18:31


Gods weg is volmaakt,
het woord van de HEERE is gelouterd,
Hij is een schild voor allen
die tot Hem de toevlucht nemen.
Het nieuws wat we volgen heeft te maken met de vervulling van Bijbelse profetieën. We volgen het nieuws rondom Damascus (Jesaja 17:1) en nieuws over de alliantie van Rusland/Iran/Turkije (Ezechiël 38). Daarnaast houden we voor je bij hoe het staat met het vredesplan van de Verenigde Staten voor Israël en Palestina.
Rusland en Turkije hebben nog geregeld overleg over de toekomst van Syrië, dit keer waren Duitsland en Frankrijk ook betrokken. In zo'n overleg wordt besloten dat in Syrië moet worden nagedacht hoe de oorlog te beëindigen en hoe het daarna verder moet, zonder te zeggen hoe dat dan moet en door wie.

Rusland probeert hun "overwinning" om te zetten in politieke voordelen. Ten eerste willen ze dat Europa en de Golfstaten geld in de economie van Syrië steken om het land te herbouwen en daarnaast proberen ze dat Syrische vluchtelingen terugkeren naar hun land. In Duitsland alleen al zijn ongeveer 1 miljoen Syrische vluchtelingen. Waarom levert dit geld op voor Rusland? Het draait allemaal om de voordelen van de verkoop van olie, Syrische olie.
Het doel van Rusland is dat zij het alleen voor het zeggen hebben in Syrië wat nu niet het geval is. Eénderde deel van het land is in handen van het Syrische Democratische Leger (wat gesteund wordt door Amerika) en ongeveer de helft is in handen van Syrië (wat gesteund wordt door Rusland), de rest is in handen van Turkije. De meeste olie wordt gewonnen in het deel wat in handen is van Amerika en dat is een doorn in het oog van Rusland.

Zodra Rusland het meer en meer alleen voor het zeggen heeft in Syrië, zal de druk toenemen op Israël. Nu kunnen ze nog met Amerika samenwerken om informatie te krijgen over Iraanse transporten van raketten en andere munitie, als Amerika uit Syrië terugtrekt, staat Israël er alleen voor.
Rusland: De Russische Minister van Defensie uitte via zijn woordvoerder dreigende taal richting Israël. "Zoals u weet werden Russische S-300 luchtdoelraketsystemen en Polyana D-4 luchtverdedigingssystemen geleverd om het beveiligingsniveau van het Russische militaire personeel, luchtvaartvluchten en de bescherming van objecten in Syrië te verhogen." zei de woordvoerder, majoor Igor Konashenkov, vorige week woensdag in een nieuwsbriefing. "Op dit moment bereiden Russische adviseurs Syrische militairen voor om te werken met deze moderne luchtverdedigingssystemen. Wij geloven dat het raadzaam is voor 'heethoofden' om de huidige situatie in deze regio adequaat te beoordelen en af ​​te zien van provocerende acties op het grondgebied van Syrië." voegde hij eraan toe.

Iran: Afgelopen zondag werd in verschillende steden in Iran demonstraties gehouden. Dit om te vieren dat nu 39 jaar geleden de Amerikaanse ambassade in Teheran werd bezet. Tijdens die bezetting werden 52 Amerikaanse burgers gegijzeld in het gebouw en dit duurde maar liefst 444 dagen. De demonstranten riepen leuzen tegen de VS en Israël en veroordeelden president Trump om zijn sancties tegen Iran.

De sancties tegen Iran zijn maandag door de Verenigde Staten versterkt, met name op het gebied van olie-export, de bankensector, havens en schepen.


Turkije: President Erdogan probeert opnieuw onrust te zaaien in het Midden-Oosten. Hij gebruikt de moord op de journalist, Jamal Khashoggi, om zijn eigen bevolking af te leiden van de problemen in Turkije (o.a. de hoge inflatie). Ook uitte hij beschuldigingen naar Saoedi-Arabië vanwege vermeende betrokkenheid bij deze moord. Europa en Israël kregen van hem te horen dat "zij altijd al vijandig zijn tegen Turkije en nooit Turken wilden in deze regio".
Ondertussen voert Erdogan ook de druk op Griekenland, Cyprus en Israël op over de exploitatie van olie- en gasvelden in de oostelijke Middellandse Zee en de Egeïsche Zee. Hij waarschuwde "bandieten" om niet eenzijdig olie- en gaswinning in het gebied te starten. "Degenen die dachten dat ze stappen konden ondernemen in de oostelijke Middellandse Zee of de Egeïsche Zee, beginnen hun grote fout onder ogen te zien. We laten bandieten in de zeeën niet vrij hun gang gaan, net zoals we de terroristen in Syrië hebben laten boeten." waarschuwde president Erdogan.
De Centrale Raad van de PLO is gestopt om Israël te erkennen totdat Israël Palestina erkent inclusief de grenzen zoals die vóór 4 juni 1967 waren en dat Oost-Jeruzalem de hoofdstad van hen is. Waarom deze stap is genomen is niet geheel duidelijk, wellicht om druk te zetten op president Trump en zijn vredesplan.

Wat we ook zien is Israël dat gebruik maakt van het punt in de geschiedenis waar ze zich in bevinden. Allerlei nieuwe verbindingen worden met andere landen gelegd. Een aantal voorbeelden:
  • De nieuw gekozen president van Brazilië, Jair Bolsonaro, beloofde zijn ambassade te verplaatsen naar Jeruzalem.
  • Premier Netanyahu was in Bulgarije om daar de leiders van Bulgarije, Griekenland, Servië en Roemenië te spreken. Uitkomst was dat deze landen meer pro-Israël worden en dat is tegen het algemene beleid van Europa in.
  • In Oman was de Israëlische minister van transport, Israël Katz, om besprekingen te houden over een te bouwen treinspoor. Dit spoor moet komen vanaf Israël, door Jordanië, Saoedi-Arabië en Oman, zo'n 3.000 km lang.
Al deze ontwikkelingen wakkeren de jaloersheid aan van de landen waar het economisch juist slecht meegaat: Rusland, Iran en Turkije.
Ook de president van Frankrijk, Emmanuel Macron, heeft een vredesplan voor het Midden-Oosten, zo lijkt het. Mocht het vredesplan van president Trump niet worden geaccepteerd, zal hij zijn vredesplan openbaar maken. Zo zijn alle ogen gericht op het Midden-Oosten en is er een sterke wil wereldwijd om vrede te brengen in dit gebied. Het vredesplan kan gebruikt worden door de antichrist om de vrede te versterken, zoals Daniël al profeteerde in Daniël 9:27 "Hij zal voor velen het verbond versterken, één week lang."
Amir Tsarfati
De nieuwste video van Amir Tsarfati is verschenen op 7 november 2018.
Hij bespreekt de uitslag van de verkiezingen in Amerika.
JD Faraq
Prophecy update van 28 oktober 2018 van Pastor JD Faraq.
Hij is voorganger van de Calvary Chapel Kaneohe op Hawaii.
JasonAaron
Geniet van deze vrolijke video
van Jason Aaron: He's coming again!
Volg ons via social media
facebook twitter youtube instagram website
Heb je op- of aanmerkingen op onze nieuwsbrief?
Heb je bepaalde onderwerpen, die je graag besproken ziet worden?
We horen graag van je!
MailPoet