GODSKALENDER - NIEUWSBRIEF 25 OKTOBER 2018

Zandloper
~ KEEP CALM: the BEST is yet to come ~
Hallo [subscriber:firstname | default:lezer],

We willen graag beginnen met de woorden die God vandaag over jou uitspreekt: Je bent geliefd, je bent heilig, je bent waardevol, je mag er zijn!

Deze woorden mogen landen in je hart en tot genezing zijn. Je mag weten dat je bevoorrecht bent dat je een kind van God bent én dat je in deze bijzonder interessante tijd leeft.

Wat een verschil maakt het als je wakker bent en ziet wat er écht gaande is in de wereld. Waar zouden we zijn zonder de gezegende hoop van een spoedige komst van de Here Jezus Christus.

Toch zijn de meningen verdeeld of we nog de verdrukking, zoals beschreven in Openbaring mee gaan maken. De ene zegt dat we misschien een stuk van de verdrukking gaan meemaken en dat de opname halverwege de verdrukking is, een ander denkt dat we volledig door de verdrukking gaan en dat de opname vlak voor de wederkomst van Jezus Christus op de Olijfberg is. We hebben een artikel geschreven wat duidelijkheid hoopt te geven over het moment van de opname: is het nu vóór, halverwege of ná de verdrukking. Een aanrader om te lezen en om bemoedigd te raken.

In deze nieuwsbrief vind je naast dit artikel, de laatste ontwikkelingen in het Midden Oosten met daarbij enkele nieuw verschenen video's.

We wensen je Zijn Vrede, Zijn Shalom,

John & Joanna

"Voor, tijdens of na?"

Wanneer?
De opname van de Bruidsgemeente is aanstaande,
maar we zijn het niet altijd met elkaar eens over het moment.
Wat leert de Bijbel ons over de vraag:
is de opname vóór, tijdens of ná de verdrukking?
Lees verder

Bijbeltekst ~ 1 Petrus 1:21


Door Hem gelooft u in God,
Die Hem opgewekt heeft uit de doden
en Hem heerlijkheid gegeven heeft,
zodat uw geloof en hoop op God gericht zijn.
Het nieuws wat we volgen heeft te maken met de vervulling van Bijbelse profetieën. We volgen het nieuws rondom Damascus (Jesaja 17:1) en nieuws over de alliantie van Rusland/Iran/Turkije (Ezechiël 38). Daarnaast houden we voor je bij hoe het staat met het vredesplan van de Verenigde Staten voor Israël en Palestina.
In onze vorige nieuwsbrief schreven we dat Syrië wordt hersteld en dat is goed nieuws voor de mensen die er wonen. Als je foto's opzoekt van Syrië, van dorpen, zie je veel huizen in puin.

Zo ook in Darayya, een stad net buiten Damascus. Hier is het Syrische Leger bezig om mijnen te ruimen, straat voor straat, huis voor huis en binnen een maand hopen ze de stad volledig vrij te hebben van mijnen en achtergebleven ammunitie. Dit betekent dat ook de burgers kunnen terugkeren, alleen ze keren terug in een puinhoop. Als we naar de foto's kijken, is het droevig in welke leefomstandigheden deze mensen moet zien te overleven.

Damascus zelf is nog geen onbewoonbare puinhoop, zoals Jesaja profeteerde, maar we weten dat Gods Woord betrouwbaar is en dat dit gaat komen. We zien in de rest van Syrië de harde werkelijkheid van wat een puinhoop is.
Rusland: De invloed van Rusland op Syrië en het Midden-Oosten lijkt toe te nemen na het neerschieten van het radarvliegtuig van Rusland drie weken geleden: Israël mag niet meer boven Syrië vliegen, Rusland erkent niet dat de Golanhoogte van Israël is (vanwege de olie die er is gevonden) en het S-300 raketafweersysteem komt ook te staan bij het T-4 vliegveld nabij Tiyas in Syrië. Dit vliegveld is sinds augustus drie keer gebombardeerd door Israël, omdat Iran er drones maakte. Ook daarin wordt Israël nu beperkt.

De situatie lijkt op een schaakspel waar nu de Russen een zet hebben gedaan en waar Israël nadenkt over de volgende zet en wat deze zet voor consequenties heeft. Natuurlijk lezen we in Ezechiël 38 dat het op een oorlog uitdraait, maar we weten niet hoelang dit nog duurt. Welke zet zal deze oorlog triggeren?

Iran: Het lijkt erop dat Iran gebruik maakt van het feit dat Israël is gestopt met het aanvallen van Iraanse transporten naar Libanon. Hiermee is Israël gestopt, omdat Rusland een vliegverbod boven Syrië van Israëlische vliegtuigen heeft ingesteld. Iran stuurt meer materiaal dan ooit tevoren naar de Hezbollah om hun raketten om te bouwen naar raketten die GPS-gestuurd zijn en daardoor veel preciezer. Op deze manier kan een raket zeer nauwkeurig neerkomen, daar waar Hezbollah wil dat hij neerkomt. Dit is een slechte ontwikkeling voor Israël, waar ongetwijfeld gezocht wordt naar een oplossing voor dit probleem. Zoals premier Netanyahu al liet zien tijdens zijn toespraak bij de Verenigde Naties weet Israël waar dit ombouwen van de raketten gebeurd.

Turkije: Je zult er wel iets van hebben gehoord: Journalist Jamal Khashoggi is vermoord op 2 oktober 2018 in het Saoedische consulaat in Turkije. Hij stond kritisch tegenover Saoedi-Arabië en de kroonprins Mohammed bin Salman. Kort daarvoor heeft hij nog een lezing in Oslo gehouden over de rol van Saoedi-Arabië in het conflict tussen Israël en de Palestijnen. Er wordt nog uitgezocht wat exact in het consulaat is gebeurd.
Intussen is dit uitgelopen op een internationale rel tussen de VS, Turkije en Saoedi-Arabië en deze wordt gesust door Mike Pompeo, minister van Buitenlandse Zaken van de VS.
Waarom is dit belangrijk in het licht van Bijbelse profetie? Het gaat niet meer om de moord op een journalist, nee, het gaat om olie, geld en macht. Het gaat om Ezechiël 38:13 waar Saoedi-Arabië zich afzijdig houdt van de oorlog die dan gaande is. Deze gebeurtenis is voeding voor de haat tussen Saoedi-Arabië (soennitische moslims) en Turkije (sjiitische moslims). Wat het verschil is tussen deze twee groepen, wordt hier kort uitgelegd.
Vorige week werden er vanuit de Gaza-strook twee raketten afgeschoten waarvan één een huis in Be'er Sheva heeft geraakt. Het bijzondere is dat er niemand fysiek gewond raakte. De moeder werd midden in de nacht wakker en haalde haar drie kinderen uit bed. Ze vluchtten naar de schuilkelder in hun eigen huis en net nadat ze de deur van de schuilkelder sloot, sloeg de raket in. De zus van deze moeder verklaarde dat "haar zus het gedrag van een leeuw had. Mijn zus sliep beneden en de kinderen boven. In zeer korte tijd had ze haar drie kinderen uit bed en in de schuilkelder." We zien in dit bijzondere verhaal dat God dit gezin heeft beschermd.

De Israëlische regering lijkt een lijn te hebben getrokken voor het geweld en de protesten bij de grens. Premier Netanyahu verklaarde "dat als de aanvallen niet stoppen, Israël zeer harde maatregelen zal nemen." De minister van defensie, Avigdor Lieberman, zei dat de algemene opvatting is dat de situatie zo niet langer kan duren en dat een ernstige klap voor Hamas vier tot vijf jaar rust bij de grens zou brengen.

Een ander, zeer opmerkelijk feit was, dat in de Verenigde Naties een stemming was om Palestina voorzitter te maken van de G77. Dit is een coalitie van ontwikkelingslanden binnen de Verenigde Naties. Deze coalitie is in het leven geroepen om economische belangen bij de VN te vertegenwoordigen en de onderhandelingscapaciteiten van deze 77 landen te vergroten. Palestina, wat geen officiële staat is en niet erkend door de VN, mag wel voorzitter zijn. Hiermee wordt zichtbaar dat Palestina een bijzondere status binnen de VN heeft. Overigens: 143 landen stemde vóór dit Palestijnse voorzitterschap, waaronder ook Nederland.
In zijn pogingen om het vredesplan te doen slagen, heeft president Trump een opmerkelijke stap genomen. Hij heeft een persoonlijk gezant gestuurd naar de Palestijnen met de boodschap "dat het plan je stoutste verwachtingen overtreft". De gezant, Robert Lauder, sprak met de onderhandelaars van de Palestijnse Autoriteit, Seab Erekat en Majid Faraj. De stap van president Trump is erop gericht om Mahmoud Abbas ervan te overtuigen dat samenwerken met de Amerikanen de beste optie is en dat het plan hem positief zal verrassen.
Ook speciale vertegenwoordiger voor het Midden-Oosten, Jason Greenblatt, deed een oproep aan Hamas-leider Yahya Sinwar met de volgende woorden: "Hamas zal verandering moeten toestaan en de waarden moeten omarmen die u, als leider belangrijk vindt namelijk: democratie, samenwerking, vrijheid en mensenrechten."
Amir Tsarfati
De nieuwste video van Amir Tsarfati is verschenen op 23 oktober 2018.
Hij bespreekt wat er gaande is tussen Jordanië en Israël.
JD Faraq
Prophecy update van 21 oktober 2018 van Pastor JD Faraq.
Hij is voorganger van de Calvary Chapel Kaneohe op Hawaii.
Psalm255
Volg ons via social media
facebook twitter youtube instagram website
Heb je op- of aanmerkingen op onze nieuwsbrief?
Heb je bepaalde onderwerpen, die je graag besproken ziet worden?
We horen graag van je!
MailPoet