GODSKALENDER - NIEUWSBRIEF 11 OKTOBER 2018

Zandloper
~ KEEP CALM: the BEST is yet to come ~
Hallo lezer,

Wat is het nog genieten van het heerlijke nazomerweer! In de natuur zien we wel al de herfst verschijnen en dat is waar de Here Jezus Christus het over heeft in Mattheüs 16:3. Je kunt zien aan het vallen van de bladeren dat de herfst is begonnen en op dezelfde manier is het ook mogelijk om aan de tekenen van deze tijd te onderscheiden op welk uur Gods klok staat. We zien aan alles dat de schepping met reikhalzend verlangen uitziet naar het openbaar worden van de zonen Gods (Romeinen 8:19).

Het zien van de geboorteweeën, geeft ons moed en we putten er hoop uit. Tegelijkertijd kan het je verdrietig maken, vanwege de gevolgen die deze weeën hebben. En kun je je zorgen gaan maken over de mensen die achterblijven.

De ramp in Sulawesi (Indonesië) of de orkaan Michael die Florida raakt, het aantal abortussen en echtscheidingen, de toename van egoïsme en immoraliteit. En zo kunnen we een lange lijst maken. Het kan je allemaal benauwen en je vreugde kan geroofd worden. Juist dan is het goed om bemoedigd te worden, om weer even te lezen, dat het niet hopeloos is, maar hoopvol! Ons nieuwe artikel wil je juist in deze tijd bemoedigen en opnieuw aanvuren om de hoop niet te verliezen.

In deze nieuwsbrief vind je naast dit artikel, de laatste ontwikkelingen in het Midden Oosten met daarbij enkele nieuw verschenen video's.

We wensen je Zijn Vrede, Zijn Shalom,

John & Joanna

"Wee, wee, wee"

Oorlog
De leraar met zijn corrigerende vingertje! O, wee, dat kan zo triggeren.
Toch is er ook een andere wee gaande, waar we graag meer over willen vertellen: Lees verder

Bijbeltekst ~ Psalm 146:5-6


Welzalig is hij die de God van Jakob tot zijn hulp heeft,
die zijn verwachting stelt op de HEERE, zijn God,
Die hemel en aarde gemaakt heeft,
de zee en al wat daarin is;
Die voor eeuwig de trouw bewaart.
Het nieuws wat we volgen heeft te maken met de vervulling van Bijbelse profetieën. We volgen het nieuws rondom Damascus (Jesaja 17:1) en nieuws over de alliantie van Rusland/Iran/Turkije (Ezechiël 38). Daarnaast houden we voor je bij hoe het staat met het vredesplan van de Verenigde Staten voor Israël en Palestina.
In de provincie Idlib is een staakt-het-vuren wat redelijk goed wordt nageleefd, er zijn wel incidenten, maar geen grote problemen, tot nu toe. Dit is tot stand gekomen door Rusland samen met Turkije.

President Assad geeft aan dat het staakt-het-vuren tijdelijk is en dat het zijn bedoeling is om de controle weer over heel Syrië te krijgen. Syrië gaat volgens de president nu een nieuwe "strijd" aan om Syriërs te rehabiliteren die samenwerkten met rebellen of ze steunden om chaos in het land te krijgen en het land te terroriseren. In de afgelopen maanden heeft de Syrische regering met Russische hulp een aantal overeenkomsten gesloten om verzoening met niet-jihadistische voormalige militanten te sluiten, waardoor ze terug kunnen keren naar hun vreedzame leven in ruil voor het neerleggen van hun wapens en het accepteren van de terugkeer van het Syrische burgerbestuur.

Het klinkt allemaal mooi, het herstel van Syrië. De burgers wonen in een land dat deels in puin ligt. We weten dat Rusland het voor het zeggen heeft in Syrië en dat daar de macht ligt waarvan uit het land wordt bestuurd. President Assad is president omdat Rusland dat wil, niets meer en niets minder.
Rusland: In de vorige nieuwsbrief kon je al lezen, dat Rusland het S-300 luchtafweersysteem gaat leveren aan Syrië. Inmiddels zijn de eersten al geleverd, zoals ook in deze video van het Russische Ministerie van Defensie te zien is. Het gevolg hiervan is dat de spanning in Syrië meer is toegenomen. Israël heeft de afgelopen twee weken geen aanval meer uitgevoerd, maar Iran zit niet stil en levert nog steeds raketten via Syrië aan Hezbollah in Libanon. In reactie op de levering van de S-300's heeft Amerika de levering aan Israël van het F-35 (Joint Fight Striker) gevechtsvliegtuig versnelt en bovendien wordt een squadron F-35's van Amerika in de Verenigde Arabische Emiraten gestationeerd. Dit zijn 10 tot 24 extra vliegtuigen die ter beschikking van Israël staan.

Iran: De samenwerking tussen Iran en Turkije wordt intensiever op het gebied van anti-terrorisme. Aanleiding hiervoor is de aanslag op Turkse soldaten door de PKK (Koerdische Arbeiderspartij, wat als een terreurorganisatie wordt gezien) in het zuidoosten van Turkije vorige week donderdag, waarbij 8 soldaten omkwamen. De Iraanse onderminister van Binnenlandse Zaken, Hossein Zolfaqari, had hierna overleg met de Turkse onderminister van Binnenlandse Zaken, Muhterem Ince, en er werd afgesproken om meer samen te werken om de stabiliteit en de veiligheid te vergroten. Deze woorden horen we de laatste veel vaker. Ook in Turkije en Iran is er de roep om veiligheid.

Turkije: De economie in Turkije staat er nog steeds slecht voor. De inflatie is enorm hoog: 6,3% in één maand en de waarde van de munt, de lira, is met 40% gedaald dit jaar. De impact is groot voor de burgers die veel minder voor hun geld kunnen kopen, waardoor de economie nog verder achteruit holt. Dit voedt de ontevredenheid in het land, waardoor president Erdogan nog meer dan ooit oplossingen hiervoor moet vinden. De oplossing is om samen te werken met Rusland en Iran in Syrië en daardoor de vruchten te plukken van de verkoop van olie uit Syrië. We weten dat er nog meer olie te vinden is in Israël. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat daar de focus op gericht gaat worden.

In Ezechiël 38 worden vijf landen genoemd, waarvan we er tot nu toe telkens drie noemde: Rusland, Iran en Turkije. Deze week zijn er bijzondere ontwikkelingen met de twee andere landen die in Ezechiël 38 worden genoemd. Soedan heeft een overeenkomst gesloten met Turkije over landbouwontwikkeling en olie-exploratie (opsporen van olie) en in Libië worden Russische soldaten gestationeerd om een einde te maken aan de armoedige omstandigheden in Libië.
Vorige week had Hamas-leider Yahya Sinwar een interview met een Italiaanse krant. Hij verklaarde dat hij nu een echte mogelijkheid op verandering ziet, want niemand heeft belang bij een oorlog. De onderhandelingen tussen Israël en de Palestijnen over een wapenstilstand zijn nog steeds gaande en hij gaf de volgende verklaring: Hamas en bijna alle andere Palestijnse organisaties zijn bereid om dit akkoord te ondertekenen en na te leven. Maar op dit moment is er alleen de bezetting. Het is belangrijk om duidelijk te stellen: Als we worden aangevallen, verdedigen we ons. Zoals altijd. En dan hebben we weer een oorlog.

We kunnen niet in de toekomst kijken, maar wat we weten is dat de president van de Palestijnen, Mahmoud Abbas, ernstig ziek is en waarschijnlijk niet meer lang te leven heeft. Zou zijn opvolger Yahya Sinwar kunnen zijn en dat daardoor het vredesplan van president Trump wordt aangenomen? De tijd zal het leren!
Zoals je weet komt president Trump binnen 4 maanden met zijn vredesplan, wat "de deal van de eeuw" wordt genoemd.
Daarnaast zijn er andere partijen die ook nadenken over de relatie tussen Israël en de Palestijnen, waaronder het Israëlische Instituut voor Studies naar Nationale Veiligheid (INSS). Dit instituut kwam deze week met hun visie voor vrede en ziet daarvoor o.a. de volgende oplossingen:
  • Versterk de Palestijnse infrastructuur, het bestuur en de economie
  • Versterk de beveiliging, maar vermijd wrijving met de Palestijnse bevolking. Laat de Palestijnse Beveiligingstroepen meer zelf verantwoordelijk zijn voor de beveiliging.
  • Versterk de internationale en regionale status en legitimiteit van Israël, geef blijk van een serieuze bedoeling en inzet voor een tweestaten-oplossing en bevorder de regionale veiligheid en de politieke en economische samenwerking.
  • Jeruzalem en de Gaza-strook zijn geen onderdeel van besprekingen.
Een bijzondere zin uit het rapport is : "We verwachten geen Messias, maar bepalen onze eigen koers aan de hand van de hedendaagse situatie om ons doel te bereiken." Het rapport besluit met de conclusie dat er momenteel een zeldzame kans op vrede in de geschiedenis is, met een sterk Israël, een vriendelijke Amerikaanse regering en een Arabische wereld die dezelfde belangen heeft als Israël en in grote lijnen bereid is mee te werken.
Amir Tsarfati
De nieuwste video van Amir Tsarfati is verschenen op 8 oktober 2018.
Hij bespreekt de laatste ontwikkelingen in Syrië en is zelf bij de grens van Israël en Syrië.
JD Faraq
Prophecy update van 7 oktober 2018 van Pastor JD Faraq.
Hij is voorganger van de Calvary Chapel Kaneohe op Hawaii.
Verlosser
Volg ons via social media
facebook twitter youtube instagram website
Heb je op- of aanmerkingen op onze nieuwsbrief?
Heb je bepaalde onderwerpen, die je graag besproken ziet worden?
We horen graag van je!
MailPoet