GODSKALENDER - NIEUWSBRIEF 7 NOVEMBER 2019

Kop nb
Hallo [subscriber:firstname | default:lezer],

De herfst en de komende winter met bijbehorende kou lijkt wel een schaduwbeeld van de wereld om ons heen. Het is koud buiten als je kijkt naar hoe mensen met elkaar om gaan, hoe de digitale wereld het overneemt van de mens. Ga je mee met deze kou of wil je de warmte van Jezus Christus verspreiden om je heen?

De uitdaging is om in deze koude, kille wereld anders te zijn. En dat is niet altijd even gemakkelijk, dat beseffen we, maar het is wel een mooie uitdaging. Soms met woorden, soms alleen met daden de liefde van Jezus Christus handen en voeten geven geeft veel voldoening en ook eer je God daarmee. Niet omdat we iets moeten verdienen, dat moet niet de insteek zijn, maar als antwoord op de onmetelijke genade van God.

Zo hebben we zelf veel zegen ervaren op de ONTDEK MEER avonden die we hebben georganiseerd, om daarmee Gods Heilsplan voor deze wereld te laten zien en om mensen uit te dagen na te denken in welke tijd we leven.

We roepen het van de daken (en via Internet): de komst van Jezus Christus staat voor de deur, het is écht dichtbij. Daarom willen we je het artikel over de opname aanbevelen; je vindt het verderop in de nieuwsbrief.

Om nog even terug te komen op de naderende kou deze komende winter: het is juist een goede tijd om te delen, als het 's avonds al weer zo vroeg donker wordt. Te delen van de rijkdommen die je hebt ontdekt in Gods Woord, de rijkdom van de nabije komst van Jezus Christus, de rijkdom die je zelf ervaart als je dicht bij God bent.

Dé dag gaat komen dat je niet meer hoeft te geloven, dat je niet meer door een wazige spiegel kijkt, maar dat je zult zien van aangezicht tot aangezicht. Zicht op de toekomst, geeft kracht voor vandaag, want wie de Heere verwachten, putten nieuwe kracht.

In deze nieuwsbrief uiteraard nog het nieuws over de laatste ontwikkelingen in het Midden Oosten met daarbij enkele nieuw verschenen video's. We hebben er één gevonden die in het Nederlands zijn en dus te volgen voor iedereen.

We wensen je Zijn Vrede, Zijn Shalom,

John & Joanna

IS DE OPNAME BIJBELS?

Putin-Rouhani-Erdogan
Uitzien naar de opname van de Bruidsgemeente geeft hoop en verwachting op wat komen gaat. Tegelijkertijd is dit hét onderwerp wat onder vuur ligt en waar veel onenigheid over bestaat. Daarom een antwoord op de vraag: "is de opname bijbels?"
Lees verder

Bijbeltekst ~ 1 Korinthe 13-12


Nu immers kijken wij door middel van een spiegel in een raadsel,
maar dan zullen wij zien van aangezicht tot aangezicht.
(HSV)

BRENG JE STEM UIT!

feedback
Over welk onderwerp moet er een artikel verschijnen op Godskalender? Denk met ons mee en breng je stem uit:
Lees verder en stem
Het nieuws wat we volgen heeft te maken met de vervulling van Bijbelse profetieën. We volgen het nieuws rondom Damascus (Jesaja 17:1) en nieuws over de alliantie van Rusland/Iran/Turkije (Ezechiël 38). Daarnaast houden we voor je bij hoe het staat met het vredesplan van de Verenigde Staten voor Israël en Palestina en volgen we het nieuws uit Israël zelf.
De Syrische regering krijgt hulp van Rusland om grip te krijgen op de olie- en gasvelden aan de oostkant van de Eufraat. Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken kondigde namelijk aan dat de gebieden van de olievelden van het land door de Syrische regering moeten worden gecontroleerd. De Russische vice-minister van Buitenlandse Zaken, Sergey Vershinin, merkte op dat Rusland niet met Amerika gaat samenwerken om de gebieden te beschermen. Hij zei: "Syrische olie is een nationaal bezit van alle Syriërs. Wij zijn van mening dat Syriërs hun eigen natuurlijke hulpbronnen, inclusief olie, moeten controleren". Dinsdag kwam via het Turkse persbureau Anadolu het bericht dat het Amerikaanse leger twee nieuwe bases bouwde in de olierijke provincie Deir Ezzur in Noordoost-Syrië. Vice-minister Sergey Vershinin benadrukte dat dergelijke acties "onaanvaardbaar" zijn. Eind oktober onthulde het Russische ministerie van Defensie dat de Russische militaire inlichtingendienst "toonaangevende Amerikaanse bedrijven" hadden ontdekt, die samenwerken met particuliere aannemers en ondersteund worden door de Amerikaanse commando's (de US Special Forces) in Syrië. Met die samenwerking wordt meer dan 30 miljoen dollar per maand aan inkomsten gegenereerd door olie uit Syrië te smokkelen.
Met zulke berichten wordt nog maar meer duidelijk dat Rusland wil dat de Verenigde Staten zich volledig terugtrekken uit Syrië en dat is wat er precies geprofeteerd staat in Ezechiël 38. De Verenigde Staten is in die profetie de grote afwezige en zal niet een aanval op Israël (kunnen) tegenhouden.
USTroops
Iran: Met de kop "slecht nieuws voor Israël: Iran heeft een nieuwe raket" trek je wel de aandacht. Inderdaad lijkt Iran een stap in de verkeerde richting te hebben gezet.

Vorige week werd onthuld dat Iran een hulpmiddel heeft ontwikkeld (zie onderstaande foto) om van een ongeleide raket een raket te maken die stuurbaar is en die kan landen op de plek die je opgeeft. De naam van dit hulpmiddel is Labeik. Het schijnt dat het ontwerp een nieuwe en unieke aerodynamica heeft en dat baart Israël vooral zorgen. Niet langer kopieert Iran wapens van andere landen, maar ontwikkelt zélf. Dit ontwerp met vleugels aan de zijkant moet de wendbaarheid van de raket vergroten en is daardoor moeilijker neer te halen door afweerraketten, zoals het Iron Dome van Israël. Ook past dit hulpmiddel om zwaardere raketten heen, zodat de dreiging groter lijkt. Deze raketten hebben de naam Zelzal, wat Perzisch is voor "aardbeving".
Iranraket
Turkije: De afgelopen weken was er vaak nieuws over Turkije te lezen, wat in het noorden van Syrië de Koerden verdreef. Helaas zijn er in dit gebied vele doden gevallen en veel mensen zijn uit hun huizen verdreven. Wat de inval van Turkije ook opleverde was de dood van de IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi door elitetroepen van de Verenigde Staten. Voor ons, als volgers van Bijbelse profetie, is het vooral interessant om te zien dat nu de alliantie van Rusland, Turkije en Iran steeds meer vorm krijgt.
Er zijn nu in het noorden van Syrië bijvoorbeeld gezamenlijke patrouilles van Rusland en Turkije, maar ook is er de gezamenlijke jaloersheid over het gebied ten oosten van de rivier de Eufraat, waar de Amerikaanse troepen nog steeds gestationeerd zijn. In dit gebied zijn de meeste gas- en olievelden van Syrië te vinden en dit wordt dus nog steeds gecontroleerd door de Amerikanen. Hierover vertelden we al meer onder het kopje "Damascus".

Rusland: Rusland staat toe dat Israëlische gevechtsvliegtuigen Iraanse doelen in Syrië bestookt, maar dat betekent niet dat ze altijd de zijde van Israël kiezen. De Russische gezant van de VN, Vasily Nebenzya, had een dringend verzoek tijdens de zitting van de VN-Veiligheidsraad die was gewijd aan het Midden-Oosten. Wat Rusland betreft, moet Israël onmiddellijk stoppen met het bouwen van nederzettingen en het ontmantelen van Arabische eigendommen op de Westelijke Jordaanoever.

Verder vertelde de Russische gezant dat zowel de Palestijnen als Israëlieten zich moeten onthouden van geweld en agressieve, provocerende taal. Tevens bekritiseerde hij "de erkenning van de Amerikaanse regering van Jeruzalem als hoofdstad van Israël" en "de onwettige erkenning van de soevereiniteit van Israël over de bezette Golan-hoogten in Syrië". Dit laatste is, vond hij, een schending van het internationale recht, in het bijzonder van resolutie 497 van de VN-Veiligheidsraad.
Jason Greenblatt is inmiddels gestopt als Amerikaanse gezant. Maar vorige week donderdag zei hij nog in een interview dat de huidige tijd niet geschikt is voor de publicatie van het vredesplan van president Trump, gezien de vertraging in het formatieproces van de Israëlische regering.
Wel sprak hij de hoop uit dat het plan op een later tijdstip zou worden gepubliceerd, wanneer de omstandigheden ervoor rijp zijn. "Het proces om een coalitie te vormen in de Knesset is een hele lange weg", zei Greenblatt. "We denken niet dat het verstandig is om nu het vredesplan te onthullen, maar we hopen dat we het juiste moment herkennen en zien wanneer de omstandigheden goed zijn. Dan zal het gepresenteerd worden".
Gelukkig is er niet alleen maar slecht nieuws over hoe Palestijnen en Israëlieten met elkaar omgaan, want vorige week herdachten Israëlieten uit het gebied Gush Etzion een Palestijnse collega-medewerker die een maand geleden was gestorven aan een hersenbloeding op 25-jarige leeftijd.
Hun collega, Shadi Assad, die in het kleine dorpje Khallet Sakariya woonde, werkte de afgelopen vijf jaar als schoonmaker in het restaurant naast de Gush Etzion Wijngaard.
Zijn collega's besloten een boom als herinnering aan hem te planten en kozen voor een olijfboom. Naast de olijfboom bouwden ze een grafsteen met inscripties in het Hebreeuws en in het Arabisch.
Na de ceremonie, die ook werd bijgewoond door rabbijnen uit het gebied, waaronder Rabbi Riskin van Efrat, schreef een medewerker van een wijnmakerij: “Ik weet niet hoe vrede zal zijn en hoe het het woorden te geven, maar ik weet dat een paar uur geleden tijdens de ceremonie een moment van vrede ervoer. Ik voelde de vreemde complexiteit van boosheid om het te vroeg sterven en saamhorigheid van twee volken bij elkaar.

Rusland, Iran en Turkije zullen, volgens Ezechiël 38, Israël binnenvallen om er buit te behalen. Een voorbeeld van deze buit zijn de gasvelden van Israël die steeds meer geld waard blijken te zijn. Deze week zal er een overeenkomst tussen Israël en Egypte worden gesloten voor de levering van gas aan Egypte. De waarde van deze overeenkomst is minstens 20 miljard dollar, een enorme buit!
Nebuchadnezzar_Dream
Een prachtige uitleg van de profetie van Daniël 2 over het beeld van Nebukadnezar! Dustin Pestlin van Hope Through Prophecy neemt je mee!
Amir Tsarfati
Een korte, Nederlands ondertitelde, video van Amir Tsarfati over "Kingdom Now of komt het Koninkrijk straks?!" Een prachtige bemoediging voor ons allemaal!
ooitkomt
"Ooit komt er een dag"
Een prachtig lied wat woorden geeft aan het verlangen om te leven dicht bij Jezus Christus, tot aan díe dag. Dan zullen we niet meer door een spiegel kijken, in raadselen, maar van aangezicht tot aangezicht.
Volg ons via social media
facebook twitter youtube website 
Heb je op- of aanmerkingen op onze nieuwsbrief?
Heb je bepaalde onderwerpen, die je graag besproken ziet worden?
We horen graag van je!