GODSKALENDER - NIEUWSBRIEF 10 MEI 2018

Zandloper
~ KEEP CALM: the BEST is yet to come ~
Hallo [subscriber:firstname | default:lezer],

We zijn inmiddels in de maand mei beland, een maand vol interessante gebeurtenissen, waarvan je vaak pas achteraf de uitwerking kan zien.

Zo nam president Trump afgelopen dinsdag het besluit om te stoppen met de nucleaire deal met Iran, de gevolgen van dit besluit zijn nog niet goed te overzien.

Wel is er al een eerste reactie van Iran: afgelopen nacht was de raketaanval van Iran op de Golan Hoogte in Noord-Israël. Iets meer dan 20 raketten werden afgevuurd door de Iraanse Al Quds Brigade (Al Quds betekent trouwens Jeruzalem in het Arabisch). Zover bekend is er alleen materiële schade en de meeste raketten werden onderschept door het Iron Dome van Israël. Een paar uur later, rond twee uur vannacht, reageerde Israël met twee golven van aanvallen op vliegvelden, militaire basis, raketafweersystemen en radarsystemen. In totaal zijn er ongeveer 50 doelen in Syrië geraakt. De Israëlische minister van Defensie, Avigdor Liebermann, verklaarde dat bijna de gehele infrastructuur van Iran in Syrië is vernietigd. Daarnaast verklaarde hij dat er alleen vrede in het Midden Oosten kan komen bij de komst van de Messias. Dit is de vrede waar we allemaal naar verlangen.

Verder is op 14 mei de opening van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem en een dag later is het Nakba dag voor de Palestijnen. Deze dag is ter herdenking van de "catastrofe" van de oprichting van de staat Israël. Nakba is Arabisch en betekent: ramp of catastrofe. Op 16 mei neemt Guatemala zijn nieuwe ambassade in Jeruzalem in gebruik en aan het eind van de maand zal Trump een ontmoeting hebben met de leider van Noord-Korea.

Het zou je kunnen duizelen met al deze ontwikkelingen en de snelheid waarmee dit alles gebeurd. De trein waarin we zitten leek eerst een stoptrein en nu meer op een hoge snelheidstrein. We prijzen ons gelukkig dat we er niet alleen voor staan, we mogen schuilen bij de Allerhoogste zoals Psalm 91 ons verteld. Een schuilplaats is geen eindstation, maar een plek waar je even op adem kunt komen. Waar je kunt bijtanken, moed kunt verzamelen. Een plek waar je kracht en rust kunt vinden om daarna je reis weer te kunnen vervolgen.

We weten waar de reis heen gaat: in een oogwenk zullen we opgenomen worden en dat te weten geeft zoveel hoop en verwachting!

In deze nieuwsbrief vind je onze laatst verschenen bemoediging, de laatste ontwikkelingen in het Midden Oosten met daarbij enkele nieuw verschenen video's.

Hartelijke groet,

John & Joanna

"Hemelvaart geeft een belofte"

Hemelvaart
We mogen vandaag erbij stil staan, dat Jezus 40 dagen na Pasen naar de hemel opvoer, we zijn dit Hemelvaartsdag gaan noemen. Op deze dag kregen we een geweldige belofte. Wat houdt deze belofte in? Lees verder

Bijbeltekst ~ Psalm 91:1-2


Wie in de schuilplaats van de Allerhoogste is gezeten,
zal overnachten in de schaduw van de Almachtige.
Ik zeg tegen de HEERE:
"Mijn toevlucht en mijn burcht,
mijn God, op wie ik vertrouw".
Het nieuws wat we volgen heeft te maken met de vervulling van Bijbelse profetieën. We volgen het nieuws rondom Damascus (Jesaja 17:1) en nieuws over de alliantie van Rusland/Iran/Turkije (Ezechiël 38). Daarnaast houden we voor u bij hoe het staat met het vredesplan van de Verenigde Staten voor Israël en Palestina.
Nog steeds is er overleg tussen de Syrische regering en zogenaamde rebellen in de buitenwijken van Damascus, waardoor zij vrijgeleide krijgen om uit Damascus te gaan. Nu is de Syrische regering vooral in de zuidelijke buitenwijken aan het onderhandelen. Meestal gaan deze "rebellen" naar de provincie Idlib en dit gaat om duizenden families die vertrekken. In de provincie Idlib zijn helaas ook Russische gevechtsvliegtuigen actief die daar bombarderen.
Rusland: Er is nogal wat dreigende taal de afgelopen tijd over en weer geweest tussen Rusland en Israël. Gisteren was er een ontmoeting tussen premier Netanyahu en president Poetin en daar is uitgekomen dat Rusland Israël niet tegenhoudt om acties tegen Iran uit te voeren in Syrië. Een dag eerder, dinsdag, was premier Netanyahu nog op Cyprus om aan een overeenkomst tussen Israël en Europa te werken over de levering van gas en de aanleg van een pijpleiding van de gasvelden in de Middellandse Zee naar Griekenland.

Iran: Op 8 mei besloot president Trump de deal tussen Iran en de VS/China/Duitsland/Engeland/Rusland anderzijds te stoppen. Deze deal gaat over het nucleaire programma van Iran: als Iran zich aan de overeenkomst houdt, zullen de sancties tegen Iran worden verminderd of opgeheven. Deze overeenkomst heeft Iran al vele honderden miljoenen dollars opgeleverd. Het stoppen van deze overeenkomst door de VS zal ervoor zorgen dat er bepaalde handel niet meer met Iran gevoerd mag worden. Het land komt er meer alleen voor te staan en zal nog meer dan nu samenwerking gaan zoeken met Rusland en Turkije. In Syrië heeft Iran inmiddels een leger van 80.000 man gestationeerd, dit zijn geen Iraniërs, maar Sjiitische moslims uit o.a. Irak, Pakistan en Afghanistan, die bereid zijn om voor Iran te vechten.


Turkije: Na de gevechten in de grensprovincie Afrin zijn de Turken nog niet tevreden met de behaalde resultaten tegen de Koerden. In een toespraak, afgelopen zondag, tegen duizenden aanhangers in Istanboel, zei Erdogan dat de Turkse operaties aan de zuidgrens zouden doorgaan "totdat er geen enkele terrorist meer is".
Op 2 mei hield de Franse president Emmanuel Macron een toespraak in Parijs en vertelde over zijn plannen om een Europees Leger te starten met 10 landen. Defensieministers van Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Nederland, België, Portugal, Denemarken en Estland zullen in juni een intentieverklaring ondertekenen in Parijs. In deze verklaring beloven ze met elkaar een gemeenschappelijke strategie te ontwikkelen, om kennis te delen over probleemgebieden die mogelijk ingrijpen vereisen en om hun strijdkrachten te laten samenwerken voor toekomstige operaties.
Deze samenwerking van 10 landen doet ons denken aan Openbaring 17:12-16, waarin beschreven staat dat er 10 koninkrijken zullen opstaan en samen met het beest één uur lang koninklijke macht zullen ontvangen. Bijzonder dat juist in deze tijd ook deze ontwikkeling zichtbaar lijkt te worden!
Eind vorige week kwam het nieuws naar buiten dat er weer een horde is genomen in het bereiken van vrede tussen Israël en de Palestijnen. De Palestijnen zouden vier wijken van Oost-Jeruzalem onder hun bestuur krijgen en zouden op die manier Jeruzalem als hun hoofdstad kunnen uitroepen. Bovendien zou de oude stad van Jeruzalem onder internationaal bestuur komen. Als nieuws naar buiten komt, is het elke keer de vraag, is dit nieuws betrouwbaar of niet. Wat is de bron van waar dit nieuws komt? Het lijkt erop dat dit nieuws onbetrouwbaar is en niet vanuit de Amerikanen komt. Verdere ontwikkelingen omtrent het vredesplan zijn er nog steeds niet.
Twee zeer opmerkelijke gebeurtenissen waren er de afgelopen weken:
De aanval van (zeer waarschijnlijk) de VS en Israël samen op de Hama-basis in Syrië, waar ongeveer 200 raketten werden vernietigd. Deze explosie veroorzaakte een aardbeving van 2,6 op de schaal van Richter.
Daarnaast was er de onthulling van premier Netanyahu over het Iraanse atoomprogramma. De timing was perfect, omdat uiterlijk op 12 mei president Trump moest besluiten of er gestopt wordt met de nucleaire Iran deal. Inmiddels weten we dat president Trump inderdaad is gestopt met deze deal.

Ook opmerkelijk was dat de protesten van afgelopen vrijdag aan de grens met Israël een bijzondere wending kregen. De Palestijnen wilden vele vliegers met vuur eronder naar Israël laten vliegen om zo de oogst te laten mislukken van de boeren die net over de grens wonen. De Schepper van hemel en aarde liet de wind de verkeerde kant op waaien, waardoor de vliegers Israël niet konden bereiken!
Premier Nethanyahu
Video over de onthullingen op 30 april van premier Netanyahu.
Het Iraanse atoomprogramma blijkt minder onschuldig te zijn dan dat Iran zelf doet voorkomen.
Amir Tsarfati
De nieuwste video van Amir Tsarfati is verschenen op 7 mei.
Hij geeft meer uitleg over de aanval van vorige week op Syrië en spreekt over het komende bezoek aan Moskou van premier Netanyahu.
JD Faraq
Prophecy update van 6 mei 2018 van Pastor JD Faraq.
Hij is voorganger van de Calvary Chapel Kaneohe op Hawaii.
WITH JESUS
YOU HAVE NOT A HOPELESS END,
BUT AN ENDLESS HOPE
Volg ons via social media
facebook twitter youtube instagram website
Heb je op- of aanmerkingen op onze nieuwsbrief?
Heb je bepaalde onderwerpen, die je graag besproken ziet worden?
We horen graag van je!
MailPoet