GODSKALENDER - NIEUWSBRIEF 26 SEPTEMBER 2019

Kop nb
Hallo [subscriber:firstname | default:lezer],

Met de Bijbelse najaarsfeesten voor de deur is er weer de vraag: hoe spoedig zullen deze feesten worden vervuld door Jezus Christus? Hoe lang nog? Met de toename van de gekte in de wereld, de toename van de leugens over de aarde en de toename van rampen in deze wereld, wordt de roep om vrede en een verlosser steeds groter.

De mensen snakken naar rust in deze onrust, naar vrede in plaats van oorlog. Het is niet verwonderlijk dat de mensheid de antichrist en zijn vrede gaan omarmen.

We mogen onszelf gelukkig prijzen dat wij wél de echte Verlosser hebben mogen leren kennen: Jezus Christus, de Vredesvorst. Hij zal straks gaan regeren vanuit Jeruzalem en zal alle dingen herstellen. Dat vooruitzicht helpt ons in het leven van vandaag. We hebben een bijzondere boodschap te vertellen: de blijde boodschap van Jezus Christus! Is vandaag het leven zonder lijden? Nee, beslist niet! Maar in het lijden komt Jezus Christus heel dichtbij. Door Zijn lijden en sterven aan het kruis op Golgotha mogen we ons gered weten en elkaar bemoedigen met de woorden dat ons lijden niet opweegt tegen de heerlijkheid die voor ons ligt te wachten.

God Zelf heeft alles in Zijn schepping gelegd om de tijden aan te duiden, juist ook in onze tijd waarin we leven. De Ster van Bethlehem was zo een teken, het Openbaring 12 teken op 23 september 2017 is een ander voorbeeld. Tekenen die iets aanduiden van wat er gebeuren zou en zal. Momenteel is er een komeet in het heelal die ook een verhaal verteld, een verhaal van wat komen gaat. Wat dit verhaal is kun je verderop lezen in onze nieuwsbrief.

In deze nieuwsbrief uiteraard nog het nieuws over de laatste ontwikkelingen in het Midden Oosten met daarbij enkele nieuw verschenen video's. We hebben er twee gevonden die in het Nederlands zijn en dus te volgen voor iedereen.

We wensen je Zijn Vrede, Zijn Shalom,

John & Joanna

IK ZIE STERRETJES......

star
Gods ontwerp van zon, maan en sterren is zeer indrukwekkend. Elke keer weer zijn er tekenen te zien, zoals het Openbaring 12-teken. Ook nu lijkt er een verhaal verteld te worden met sterrenbeelden en een komeet. Welk verhaal is dat?
Lees verder
Volgende week zondagavond, 6 oktober, houden we onze tweede ONTDEK MEER avond. Nadat we de eerste avond stil hebben gestaan bij Gods Heilsplan en waarom dat nodig is, staan we deze avond stil bij zeven tekenen van deze tijd. Welke Bijbelteksten kun je naast het nieuws leggen en welke profetische betekenis heeft dit?

Kom ook naar deze avond, ontdek meer van Gods Woord en word daardoor gesterkt en bemoedigd. Je bent van harte welkom in het gebouw van de Jozua-gemeente, Oosterstraat 35 in Drachten. De zaal is open vanaf 19.15 uur, er is koffie en thee, en de avond begint om 19.45 uur.

Bijbeltekst ~ Kolossenzen 1:27


Aan heiligen heeft God willen bekendmaken wat de rijkdom is
van de heerlijkheid van dit geheimenis onder de heidenen:
Christus in u, de hoop op de heerlijkheid.
(HSV)
Het nieuws wat we volgen heeft te maken met de vervulling van Bijbelse profetieën. We volgen het nieuws rondom Damascus (Jesaja 17:1) en nieuws over de alliantie van Rusland/Iran/Turkije (Ezechiël 38). Daarnaast houden we voor je bij hoe het staat met het vredesplan van de Verenigde Staten voor Israël en Palestina en volgen we het nieuws uit Israël zelf.
Een belangrijke stap om te komen tot een einde van de burgeroorlog in Syrië is genomen: de vorming van het Constitutioneel Comité van Syrië is gereed. Dit comité wordt gevormd door 50 leden van de regering van president Bashar Al-Assad, 50 leden van de Syrisiche oppositie en 50 leden van de Verenigde Naties. Ze gaan zich bezighouden met de vraag hoe het bestuur van Syrië eruit moet gaan zien en welke staatsvorm en welke grondwetten het land moet hebben. De zogenaamde garantielanden (Rusland, Turkije en Iran) staan achter de vorming van het comité en benadrukken hoe belangrijk de komende onafhankelijkheid van Syrië is. Frederica Mogherini, hoofd van het buitenlands beleid van de EU, noemde deze stap "een langverwacht nieuws dat zo welkom is en dat de Syriërs weer hoop geeft" en zij verwacht "dat dit het begin is van een proces dat uiteindelijk leidt tot vrede die Syriërs zo duidelijk nodig hebben en verdienen".
Hieruit blijkt maar weer dat de wereld naar vrede snakt en deze vrede kan alleen worden gegeven door de Vredesvorst Zelf. In het licht hiervan is het niet verwonderlijk als de antichrist op het toneel verschijnt en zijn vrede aanbiedt, vele leiders zullen worden verleid door deze vrede.
Iran: Afgelopen zondag was in Teheran de jaarlijkse militaire parade ter ere van de start van de Iran-Irak oorlog in 1980. Tijdens deze parade passeerde ook het type raket waarmee de Amerikaanse drone in juni werd neergeschoten (zie foto hieronder).
In een toespraak tijdens de parade hekelde president Rouhani de Amerikaanse aanwezigheid in het Midden-Oosten. "Buitenlandse troepen kunnen problemen en onveiligheid veroorzaken voor onze mensen en voor onze regio," zei hij.
"Als ze oprecht zijn, dan moeten ze onze regio niet de plaats maken van een wapenwedloop". "Hun aanwezigheid heeft altijd pijn en ellende gebracht en hoe verder ze zich van onze regio en onze landen houden, hoe meer veiligheid er zal zijn."
Als je beseft dat de Islamieten afstammen van Ismaël, hoe waar zijn de woorden uit Genesis 16:12 over de positie van deze groep mensen: "En hij (Ismaël) zal zijn een wilde ezel van een mens; zijn hand zal tegen allen zijn, en de hand van allen tegen hem; en hij zal wonen tegenover al zijn broeders."
iran-drone
Turkije: Dezer dagen komen vele wereldleiders bijeen in New York voor de jaarlijkse algemene vergadering van de Verenigde Naties. Zo ook de Turkse president Erdogan en hij was maandag in een bijeenkomst met Turkse en islamitische organisaties. Daar vertelde hij dat de kwestie van de soevereiniteit van en de controle over Jeruzalem moeten worden bekeken als een religieuze kwestie, waarvoor een religieuze strijd moet worden gevoerd. "Geen enkele kracht of bedreiging kan ons land afschrikken van zijn activiteiten ter bescherming en verdediging van de rechten van Palestina en Jeruzalem," Erdogan benadrukte dat de kwestie Jeruzalem niet alleen gaat over moslims op de Tempelberg, maar ook dat het de waardigheid raakt van alle 1,7 miljard moslims in de wereld." Erdogan heeft al eerder moslims opgeroepen om naar Jeruzalem te marcheren. In november 2016 drong hij er bij "alle moslims" op aan Jeruzalem te verdedigen tegen Israël en op te komen voor de Palestijnse zaak. "Het is de gemeenschappelijke plicht van alle moslims om de Palestijnse zaak te omarmen en Jeruzalem te beschermen", verklaarde hij. In mei 2017 beschuldigde Erdogan Israël van "racistisch en discriminerend" beleid tegen Arabieren en zag hij de noodzaak om "Jeruzalem te beschermen tegen pogingen om deze stad Joods te maken".
Rusland: Er lijkt eenheid te zijn tussen president Poetin en premier Netanyahu. Na het zoveelste bezoek de afgelopen jaren kun je die indruk krijgen. Toch zijn en blijven de verschillen groot. Er zijn diverse meldingen dat Rusland verschillende Israëlische aanvallen op Iraanse legers in Syrië heeft voorkomen. Een aantal Russische media heeft rapporten gepubliceerd waarin wordt beweerd dat Russische vliegtuigen gestationeerd op de luchtmachtbasis van Khmeimim eind augustus en september Israëlische vliegtuigen boven Syrië hebben onderschept. Tijdens hun laatste ontmoeting in Sochi benadrukte premier Netanyahu de nauwe samenwerking tussen de twee landen. Maar zelfs in zijn woorden van lof verwees naar netelige situaties in de relatie. Hij zei: "Onze persoonlijke relatie heeft een botsing tussen onze landen voorkomen."

Waarom wil Rusland luchtaanvallen van Israël voorkomen? Ten eerste is Syrië hun bondgenoot en ten tweede houden de luchtaanvallen potentiële, Russische, investeerders tegen voor de geplande bouw van een nieuwe luchthaventerminal in Damascus.
Een hoge Amerikaanse functionaris verklaarde dat de resultaten van de verkiezingen en de onzekerheid die dit in Israël veroorzaakt, een aanzienlijke vertraging zullen veroorzaken in de publicatie van het politieke gedeelte van het vredesplan. De functionaris zei: "Er is ineens een andere situatie en er kan een fundamenteel andere regering komen dan waarmee we de afgelopen jaren hebben samengewerkt. Er is ook geen enkele zekerheid dat de premier niet de persoon zal zijn die momenteel in functie is." Hij weigerde een deadline te stellen, maar zei dat hij ongetwijfeld het plan niet binnen enkele weken zou publiceren en voorspelde ook dat het niet zou gebeuren in 2019. Ook Jason Greenblatt was in Israël en vertelde hetzelfde in besloten gesprekken.

Met deze uitslag van de Israëlische verkiezingen is er inderdaad veel onzekerheid, maar wie weet komt er een regering van nationale eenheid van de partijen van Gantz en Netanyahu.

Waarom kijken we met belangstelling uit naar het vredesplan? Dit komt omdat we in de Bijbel lezen dat er een verbond moet zijn wat de antichrist gaat versterken. (Daniël 9:27). Wat een mogelijkheid is, is dat het vredesplan wat binnenkort door president Trump wordt gepresenteerd het verbond kan gaan worden wat de antichrist gaat versterken. Het woord versterken betekent namelijk niet afsluiten of iets dergelijks, maar uitbreiden en de overhand krijgen (gabar in het Hebreeuws). Daarom zijn we ook benieuwd naar het vredesplan om te kunnen inschatten of het inderdaad een opstap voor de antichrist zou kunnen zijn. Met name ook de plannen over de Derde Tempel zijn reuze interessant. Zal daar iets over in staan in het vredesplan? Of in ieder geval over het beheer van de Tempelberg? Dit is nu nog in handen van de Islamitische Waqf.
We zijn inmiddels een week na de Israëlische verkiezingen en het is nog volstrekt onduidelijk wat er nu gaat gebeuren. Gaat Blauw Wit, de partij van Benny Gantz op zoek naar een meerderheid van partijen in de Knesset of wordt de opdracht toch aan de partij van premier Netanyahu, de Likud, gegeven. Afgelopen maandag was er een gesprek samen met de president van Israël, Reuven Rivlin. Hij zal een keus moeten maken aan wie hij de opdracht tot vorming van een regering geeft. Het is ook een strijd tussen links en rechts, tussen de globalisten en de nationalisten.
Inmiddels is duidelijk geworden dat premier Netanyahu de opdracht heeft gekregen om een regering te gaan vormen. Hij heeft hier vier weken de tijd voor gekregen. Een opdracht die onmogelijk lijkt, menselijk gezien. Een sterke regering en sterk leiderschap zal helpen dat Israël een sterk land blijft. Maar zou Israël juist zwakker moeten worden om daardoor aantrekkelijk te zijn om aan te vallen vanuit het noorden door de coalitie van Rusland, Iran en Turkije? Het antwoord ligt voor ons nog verscholen, maar is al zichtbaar voor God!
warning
Alsof je naar een film kijkt en het boek al hebt gelezen....
Broeder Chooch denkt hardop over de eindtijd en vertelt hoe hij het momenteel ervaart. We denken dat velen het zo ervaren. Een aanrader om te kijken en Nederlands ondertiteld.
amir
Amir Tsarfati geeft uitleg over Daniel's profetie over de 70 jaarweken en dit laat zien dat onze dagen geteld zijn. De opname komt nu snel naderbij. Bent u er klaar voor? Nederlands ondertiteld.
song
In dit prachtige lied van Aaron Shust bezingt hij Gods beloften voor Arbraham en zijn nakomelingen.
Volg ons via social media
facebook twitter youtube instagram website 
Heb je op- of aanmerkingen op onze nieuwsbrief?
Heb je bepaalde onderwerpen, die je graag besproken ziet worden?
We horen graag van je!