GODSKALENDER - NIEUWSBRIEF 29 AUGUSTUS 2019

Kop nb
Hallo [subscriber:firstname | default:lezer],

Aan het eind van de zomertijd kun je terug verlangen naar zo'n heerlijke warme zomeravond, waarbij je met het hele gezin lekker buiten was en vooral veel aandacht voor elkaar had. Even geen schermpjes, geen WIFI, maar echte verbinding van hart tot hart.

We denken dat God ook op deze manier met ons dagelijks wil omgaan. Niet even snel, even vluchtig een gebed, maar echte verbinding van Hart tot hart. Zodat we ook tijd kunnen nemen om te luisteren en niet alleen maar tijd nemen om te praten. Dat is wat we écht nodig hebben! Weet je, toen we opzochten wat WIFI betekent, stuitte we op de woorden "Draadloze Getrouwheid" en om die woorden moesten we wel lachen! Dit is exact wat God voor ons is en wil zijn: trouw! Dag en nacht bereikbaar, nooit minder of meer, gewoon altijd trouw en betrouwbaar. Hij staat altijd voor je klaar!

We weten niet hoe het geloofsleven van premier Netanyahu eruit ziet, maar we hopen dat hij ook merkt en ziet dat God trouw is. Er gebeurt zoveel in en rondom Israël, met de dreiging van de Hezbollah aan de noordelijke grens, de Gazastrook in het westen en de dreiging door Iran vanuit Syrië. Zou hij ook Ezechiël 38 lezen? Zou hij ook zien dat God aan zijn zijde is, aan de zijde van Israël en dat de Beschermer noch sluimert, noch slaapt? We hopen dat het volk Israël wakker wordt en ziet dat de HEERE, God is en dat er geen ander is, dan Hem alleen!

Zijn Koninkrijk, daar kijken we naar uit! Dan komt het herstel van alle dingen, want Hij die op de troon zit, zegt: "Zie, Ik maak alle dingen nieuw" (Openbaring 21:5). Wellicht vind je het verwarrend, want je denkt dat het Koninkrijk er al is. Om je op weg te helpen, hebben we een artikel geschreven, waarvan je iets verderop de link kunt vinden.

Als laatste willen we je nogmaals attenderen op drie bijzondere "ONTDEK MEER" avonden die we dit najaar gaan houden. Mocht je in de gelegenheid zijn om één of meerdere avonden te komen: je bent van harte welkom!

In deze nieuwsbrief uiteraard nog het nieuws over de laatste ontwikkelingen in het Midden Oosten met daarbij enkele nieuw verschenen video's. We hebben er weer één gevonden die in het Nederlands is en dus te volgen voor iedereen.

We wensen je Zijn Vrede, Zijn Shalom,

John & Joanna

KINGDOM NOW OF NOG NIET?

throne
Het kan best verwarrend zijn, als je nadenkt over het feit of het Koninkrijk van God er al is, of dat het nog moet komen. Hoe zit het precies?
Lees verder

Bijbeltekst ~ 1 Thessalonicenzen 5:8-11


Maar laten wij, die van de dag zijn,
nuchter zijn, bekleed met het borstharnas van geloof en liefde,
en met de hoop op de zaligheid als helm.
Want God heeft ons niet bestemd tot toorn,
maar tot het verkrijgen van de zaligheid,
door onze Heere Jezus Christus,
Die voor ons gestorven is,
opdat wij, hetzij wij waken, hetzij wij slapen,
samen met Hem zouden leven.
Bemoedig elkaar daarom.
(HSV)
Het nieuws wat we volgen heeft te maken met de vervulling van Bijbelse profetieën. We volgen het nieuws rondom Damascus (Jesaja 17:1) en nieuws over de alliantie van Rusland/Iran/Turkije (Ezechiël 38). Daarnaast houden we voor je bij hoe het staat met het vredesplan van de Verenigde Staten voor Israël en Palestina en volgen we het nieuws uit Israël zelf.
In een buitenwijk van Damascus waren dit weekend opnieuw zware explosies te horen. Het Israëlische Leger kondigde zaterdagavond laat aan dat zij een aanval door Iran op Israël hadden gedwarsboomd, waarbij een aantal terroristische doelen werden aangevallen. "We hebben zojuist een grootschalige aanval van meerdere drones op Israël voorkomen door militairen van de Iraanse Brigade Al Quds en sjiitische milities in Syrië te raken", schreef het Israëlische Leger in een bericht op Twitter.
Iraanse Al Quds militairen en de sjiitische milities waren van plan om een ​​aantal gewapende drones tegen Israëlische doelen te gebruiken, zei IDF-woordvoerder Ronen Manelis in een verklaring. “Qassem Solemani (de Iraanse Al Quds Brigade-commandant) leidde de poging tot de aanval. We vinden de activiteit van de Al Quds Brigade vanuit Syrië zeer ernstig en vinden het onbegrijpelijk dat het Syrische regime dit toestaat op hun grondgebied.”
Premier Netanyahu zei in een verklaring: “Tijdens een grote operatie hebben we een aanval van Iran tegen Israël gedwarsboomd. Ik herhaal: Iran heeft nergens immuniteit. Onze strijdkrachten opereren in elk gebied tegen de Iraanse agressie. Als iemand opstaat om je te vermoorden, dood je hem als eerste. Ik heb bepaald dat onze strijdkrachten voorbereid moeten zijn op elk scenario. We zullen vastberaden zijn en onze verantwoording nemen om acties te blijven ondernemen tegen Iran en met wie zij samenwerken, voor de veiligheid van Israël.”
Iran: Duidelijk is dat Iran zijn eigen koers blijft varen. Eind vorige week was er een ceremonie, geleid door president Rouhani, vanwege de ingebruikname van een nieuw Iraans luchtafweersysteem. De naam van dit systeem is Bavar 373 en de vertaling van het woord Bavar vanuit het Farsi, is geloof. Iran beweert dat dit luchtafweersysteem beter is dan het Russische S-300 systeem, welke in Syrië momenteel actief is.
Bavar 373 is een mobiel raketafweersysteem dat is ontworpen om inkomende vijandige doelen te onderscheppen en te vernietigen die op hoogten tot 65 kilometer vliegen. Het systeem maakt gebruik van raketten met een maximaal bereik van 300 kilometer. Het langeafstandssysteem kan maximaal 100 doelen tegelijkertijd detecteren en zes doelen tegelijk uitschakelen. In een korte video hieronder kun je zien wat een Bavar 373 is.
rouhani-bavar
Turkije: De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlut Cavusoglu, gaf maandag een waarschuwing aan Israël. Hij vind dat er een vuil spelletje wordt gespeeld in aanloop naar de Israëlische verkiezingen en riep Israël op om daarmee te stoppen. Zijn reactie was vooral gericht tegen de Israëlische minister Yisrael Katz. Deze kondigde een pakket aan maatregelen aan om de Turkse beïnvloeding in het oostelijk deel van Jeruzalem te stoppen. Het gaat met name om het stoppen van de "ophitsing" van de Palestijnen die daar wonen. Turkije faciliteert in het oostelijk deel van Jeruzalem een aantal culturele en sociale activiteiten naast ontwikkelingsprojecten voor Palestijnse inwoners. Zoals Israël dit ziet, zijn deze activiteiten gericht tegen de Israëlische bevolking en dat willen ze graag stoppen.
Rusland: Eergisteren waren president Poetin en president Erdogan samen bij de opening van MAKS. Dit is een door Rusland georganiseerde tweejaarlijkse luchtvaart- en ruimtetentoonstelling. Er was vooral veel belangstelling voor het SU-57 gevechtsvliegtuig. Deze vliegtuigen worden waarschijnlijk wél aangeschaft door Turkije, nu de overeenkomst met de Verenigde Staten over de levering van het F-35 gevechtsvliegtuig niet doorgaat. Op dezelfde dag werd er een tweede lading S-400 luchtverdedigingssystemen door Rusland aan Turkije geleverd. President Poetin verklaarde tijdens de opening: "Ik ben er zeker van dat al onze buitenlandse partners en natuurlijk onze vrienden van de Turkse delegatie geïnteresseerd zullen zijn in de prestaties van de binnenlandse, Russische luchtvaartindustrie en de technische mogelijkheden van de laatste generatie Russische lucht- en ruimtevaartmacht, en dit opent nieuwe mogelijkheden voor wederzijdse kostenbesparende samenwerking."
Turkije, als lid van de NAVO, kiest steeds meer de kant van Rusland en niet de kant van de NAVO. Dit zal ongetwijfeld meer spanningen opleveren tussen de bondgenoten en vanuit de Verenigde Staten zullen er sancties komen tegen Turkije.
PutinErdogan
Als je al deze berichten leest, gaat er veel over oorlog en de wapens die gebruikt kunnen gaan worden. En inderdaad: zo lijkt het nieuws ook wel gevormd te worden door deze voorlopers van een oorlog. Deze oorlog is ook al geprofeteerd door Ezechiël, in hoofdstuk 38. Het is daarom niet verwonderlijk dat dit gebeurd, maar het wekt wel verwachting op dat we dit nu, in onze tijd, zien gebeuren. Het zien uitkomen van Bijbelse profetie bouwt ons geloof in Jezus Christus op en het versterkt hetgeen waarop we hopen: de spoedige komst van Jezus Christus.
De Amerikaanse president Donald Trump zei vorige week zondag dat het tweede deel van het vredesplan waarschijnlijk zal worden onthuld na de Israëlische verkiezingen op 17 september.
"Ik zal waarschijnlijk wachten, maar we kunnen er al delen van publiceren", vertelde Donald Trump aan verslaggevers, en voegde hieraan toe dat Jared Kushner kleine delen van tevoren zou kunnen vrijgeven."

We kijken met belangstelling uit naar het vredesplan, omdat we in de Bijbel lezen dat er een verbond moet zijn wat de antichrist gaat versterken. (Daniël 9:27). Als de antichrist het verbond wil versterken, zal er al een verbond moeten zijn en dat kan het vredesplan zijn. Dat plan zal versterkt worden: het zal uitgebreid worden en de overhand krijgen, dat is wat het woord versterkt (gabar in het Hebreeuws) betekent.
De Palestijnse president Mahmoud Abbas zei in een toespraak in het Jalazone-vluchtelingenkamp in de buurt van Ramallah dat de Palestijnen niet uit hun thuisland kunnen worden verwijderd en dat elk gebouw dat door de zionistische bezetting is gebouwd, wordt vernietigd en in de vuilnisbak van de geschiedenis wordt gegooid. Hij beweerde dat de Palestijnen de Kanaänieten zijn die 5000 jaar in Palestina hebben gewoond. Hij zei dat Jeruzalem tot de Palestijnen behoort en het publiek begon te zingen: "Naar Jeruzalem marcheren wij, martelaren met miljoenen!" Abbas ging verder en zei dat de hele Palestijnse natie Jeruzalem zal binnenkomen als miljoenen strijders, samen met de Arabische, islamitische en christelijke naties, en hij zei dat hij benaming van Palestijnse martelaren als terroristen verwerpt. Hij voegde eraan toe dat de families van Palestijnse martelaren, gewonden en gevangenen salarissen van de Palestijnse Autoriteit zullen blijven ontvangen omdat zij het heiligste zijn dat de Palestijnen hebben.

Het bijzondere aan dit nieuws is, dat het een profetische boodschap herbergt: er zullen inderdaad velen naar Jeruzalem marcheren! Ezechiël 38:16 luidt: "U zult als een wolk optrekken tegen Mijn volk Israël om het land te bedekken. Het zal gebeuren in later tijd." en Lukas 21:20 "Wanneer u zult zien dat Jeruzalem door legers omringd wordt, weet dan dat zijn verwoesting nabij is." We hoeven ons niet ongerust te maken als president Abbas zulke uitspraken doet of we hoeven zijn uitspraken niet te verwerpen; we mogen zien dat door zijn woorden heen, Zijn Woorden waarheid zijn!
JDFaraq
De nieuwste video van JD Farag is verschenen op 25 augustus. Hij is voorganger van de Calvary Chapel Kanoehe op Hawaii. Hij spreekt over de afval in de kerk en de tijd die de wereld wacht. Als er ooit een tijd was voor gebed is het deze tijd wel! Bid en vast! Zoveel broeders en zusters in Christus hebben gebed nodig. Nederlands ondertiteld.
vooruitzicht
Volg ons via social media
facebook twitter youtube instagram website 
Heb je op- of aanmerkingen op onze nieuwsbrief?
Heb je bepaalde onderwerpen, die je graag besproken ziet worden?
We horen graag van je!