GODSKALENDER - NIEUWSBRIEF 20 JUNI 2019

Kop nb
Hallo [subscriber:firstname | default:lezer],

Leven in deze tijd geeft veel uitdagingen, vooral om goed te onderscheiden wat waar en niet waar is. Gelukkig hebben we het Woord van God, de Bijbel, waarop we altijd kunnen vertrouwen en waarin dé Waarheid zich openbaart. In Openbaring 1 bijvoorbeeld lezen we dat God de Alfa en de Omega is, het Begin en het Einde, Die was, Die is en Die komen zal. Vlak daarvoor staat dat je zalig bent als je de woorden van de profetie hoort en ze in acht neemt, omdat de tijd nabij is. Dat is pas écht hoopgevend!

We denken dat er veel afleiding is om je juist bij het Woord vandaan te krijgen en de kans is aanwezig om jezelf te richten op alles wat er verkeerd gaat in deze wereld. Daar staat de oproep tegenover: "Gij geheel anders!" Wat is het een oefening en uitdaging om juist tegengesteld te reageren op alles wat op je afkomt. Om positief te zijn, als het negatieve zoveel aandacht wil opeisen. Om vanuit geloof te leven en niet vanuit gevoel.

Ja, staand in de overwinning van Jezus Christus is dit allemaal mogelijk. Is het altijd gemakkelijk? Nee, zeker niet! Maar het is een keuze en een oproep elke dag weer om een leven te leiden van overwinning naar overwinning. Juist in deze tijd, vlak vóór de opname, mogen we met elkaar het verschil maken en Jezus Christus laten zien door onze woorden, daden en gedachten.

Een gelijkenis zoals in Mattheüs 25 over de vijf wijze en vijf dwaze maagden kan je ook in verwarring brengen. Want stel dat Jezus Christus tegen jou zegt: "Ik ken je niet!". Wordt je daar niet angstig van? Maar is dat de bedoeling van deze gelijkenis? We hebben een artikel geschreven om te bekijken voor wie deze gelijkenis is en we hopen je hiermee te bemoedigen.

In deze nieuwsbrief verder nog het nieuws over de laatste ontwikkelingen in het Midden Oosten met daarbij enkele nieuw verschenen video's. We hebben er weer één gevonden in het Nederlands is en dus te volgen voor iedereen.

We wensen je Zijn Vrede, Zijn Shalom,

John & Joanna

"Angstige maagden of heiligen"

Closing Door
In Mattheüs 25 vertelt Jezus Christus een gelijkenis over vijf wijze en vijf dwaze maagden. Deze gelijkenis eindigt met de woorden van Jezus "ik ken u niet". Is het mogelijk dat deze woorden angst oproepen, terwijl dat niet de bedoeling is?
Lees verder

Bijbeltekst ~ Jesaja 54:10


Want al zouden bergen wijken
en heuvels wankelen
Mijn goedertierenheid zal van u niet wijken
en het verbond van Mijn vrede zal niet wankelen,
zegt de HEERE, uw Ontfermer
(HSV)
Het nieuws wat we volgen heeft te maken met de vervulling van Bijbelse profetieën. We volgen het nieuws rondom Damascus (Jesaja 17:1) en nieuws over de alliantie van Rusland/Iran/Turkije (Ezechiël 38). Daarnaast houden we voor je bij hoe het staat met het vredesplan van de Verenigde Staten voor Israël en Palestina en volgen we het nieuws uit Israël zelf.
Vlak bij het presidentiële paleis van Bashar al-Assad waren afgelopen zaterdag explosies te horen. Uit onderzoek bleek dat er munitiedepots van het Syrische Leger waren ontploft en volgens de Syrische staatstelevisie werd dit veroorzaakt door een brand in dit gebied. Volgens social media zijn er bunkers ontploft, maar de reden en oorzaak is vooralsnog onduidelijk. Vanuit Israëlische zijde komen alleen de woorden "wij geven geen commentaar". Toch lijkt dit niet veroorzaakt te zijn door Israël, omdat er verder geen luchtalarm was en het raketafweersysteem van Syrië kwam ook niet in actie kwam.
Iran: Sinds het verbreken van de nucleaire overeenkomst met Iran door de Verenigde Staten, is Iran meer en meer bezig om uranium te verrijken, met als dreiging dat ze er een bom van kunnen maken. Premier Netanyahu riep op om de sancties tegen Iran nog verder op te voeren, om deze bedreiging te stoppen. Maandag waarschuwde de woordvoerder van het Iraanse organisatie voor Atoomenergie, Behrouz Kamalvandi, dat Iran binnen tien dagen de limiet van 300 kilogram verrijkt uranium gaat overschrijden. Deze limiet is vastgesteld en staat beschreven in de nucleaire overeenkomst. Hiermee wil Iran afdwingen dat Europa aan de onderhandelingstafel gaat zitten en er weer een overeenkomst gaat komen, waar vooral Iran van profiteert.
De spanning liep vandaag nog verder op nadat vannacht een spionage-drone van de Verenigde Staten werd neergeschoten door Iran boven Iraans grondgebied.
Turkije: De Turkse president Erdogan bevestigde vorige week woensdag in een toespraak in de hoofdstad Ankara dat de overeenkomst om S-400-raketsystemen van Rusland te kopen is afgerond. "Ik zeg niet dat Turkije S-400-systemen koopt, ik zeg dat Turkije ze al heeft gekocht, en dit is een afspraak," verklaarde Erdogan, eraan toevoegend dat de door Rusland gemaakte geavanceerde raketsystemen "volgende maand zullen worden afgeleverd." "We zullen niemand om goedkeuring vragen om te voldoen aan onze eigen behoeften met betrekking tot defensie. Hebben we de Verenigde Staten niet gevraagd defensiesystemen aan ons te verkopen? Dat hebben we gedaan, maar ze zeiden 'nee'. Ons werd verteld dat het Amerikaanse Congres dit nooit zou laten gebeuren", verklaarde president Erdogan. Hiermee sprak hij niet de waarheid over de VS die weigerden hem verdedigingssystemen te verkopen. Al in 2017 boden Amerikaanse functionarissen aan om raketsystemen aan Turkije te verkopen en waarschuwden ze dat de Russische S-400's niet goed functioneren met de NAVO-systemen en waarschuwde Turkije bovendien om hun gevechtsvliegtuig, de F-35, niet bloot te stellen aan Rusland. Toch blijft Turkije zijn eigen koers varen met als gevolg dat het met de economie van Turkije niet goed gaat. De krediet-rating van Turkije werd verder naar beneden bijgesteld. Een krediet-rating wordt gebruikt door staatsinvesteringsfondsen, pensioenfondsen en andere investeerders om de kredietwaardigheid van Turkije te meten en heeft het dus een grote impact op de financieringskosten van het land. Turkije is nu teruggezakt naar een B1, waar bijvoorbeeld Nederland een rating heeft van AAA (de hoogste). De werkloosheid in Turkije is 14,1% van de beroepsbevolking en de inflatie ligt op bijna 19%. Slechte cijfers voor een land wat graag in het Midden-Oosten een kalifaat wil stichten met andere moslimlanden en vooral de samenwerking zoekt met Iran en Rusland. Ook daar draaien de economieën slecht, waardoor ze als het ware steun zoeken bij elkaar.
Rusland: Volgens president Poetin van Rusland werden de militanten in Syrië voornamelijk verslagen door de hulp die Rusland aan Syrië gaf in de strijd tegen het terrorisme. Dit verklaarde hij tijdens een bijeenkomst van de Shanghai Cooperation Organization (SCO), vorige week vrijdag. Het is een politieke, economische en veiligheidsalliantie, waarbij vooral Aziatische landen aangesloten zijn, waaronder ook China. "Er zijn echte resultaten geboekt in de strijd tegen het internationale terrorisme in Syrië", zei de president. "In veel opzichten zijn de militanten verslagen door de uitgebreide hulp van Rusland aan de legitieme Syrische regering. Juist de Verenigde Staten leggen een voedingsbodem in de vluchtelingenkampen die de terugkeer van terroristen naar Syrië mogelijk maken." Leden van de Shanghai Cooperation Organization (SCO) moeten al het mogelijke doen om te voorkomen dat terroristen chemische en biologische wapens bemachtigen, benadrukte Poetin. "Wij geloven dat het belangrijk is te voorkomen dat terroristen de inkomsten van drugshandel gebruiken en we moeten alles in het werk stellen om te voorkomen dat zij de beschikking krijgen over chemische en biologische wapens of andere soorten massavernietigingswapens". Op deze manier promoot president Poetin zijn land, Rusland, als redder van het Midden-Oosten. Dit is de ene kant van de medaille, de andere kant is helaas veel donkerder met Russische bombardementen in Syrië, ook deze week weer. Sinds 30 april van dit jaar zijn er mede door Turkse en Russische aanvallen en bombardementen 429 doden gevallen in de provincie Idlib.
Jason Greenblatt, speciaal afgevaardigde van de Verenigde Staten in het Midden-Oosten en nauw betrokken bij het vredesplan tussen Israël en de Palestijnen hield afgelopen zondag een toespraak tijdens de Jerusalem Post Annual Conference.
Hij vertelde dat er inderdaad wordt overwogen om de presentatie van het vredesplan weer uit te stellen, dit keer naar begin november. De Israëlische verkiezingen zijn hier debet aan. Volgens hem wordt na de bijeenkomst in Bahrein, die op 25 en 26 juni plaatsvindt, besloten of de presentatie van het vredesplan verder wordt uitgesteld.
Diverse landen hebben reeds toegezegd naar Bahrein te komen om te praten over het economische deel van het vredesplan. Deze Peace to Prosperity workshop zal in ieder geval bijgewoond worden door Israël, Egypte, Jordanië, Bahrein, Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Marokko. De leiding ligt in handen van de Verenigde Staten.
We weten dat de Bewaarder van Israël sluimert noch slaapt (Psalm 121:4), maar is dit een weten met je hart? Dit verhaal bewijst opnieuw dat de God van Israël inderdaad niet sluimert noch slaapt. Afgelopen donderdag waren er 15 studenten in een kamer van een school hun avondgebeden aan het opzeggen. De studenten zijn van de Chabad Lubavitch - school en tien minuten voordat er een raket in dezelfde ruimte inslaat, zijn de studenten klaar met hun gebed en verlaten deze ruimte. Wat een zegen, dat ze op tijd zijn gestopt!
Amir Tsarfati
Een korte bemoedigende video van Amir Tsarfati over het wakker zijn en uitzien naar de komst van Jezus Christus.
timthompson
Pastor Tim Thompson spreekt over de grote misleiding, de sterke dwaling die over de wereld komt. Die misleiding is al begonnen en het is haast niet te geloven te zien wat mensen als waarheid zien. Het zijn sterke tekenen van deze tijd. De video is Nederlands ondertiteld.
quote_amir
Volg ons via social media
facebook twitter youtube instagram website 
Heb je op- of aanmerkingen op onze nieuwsbrief?
Heb je bepaalde onderwerpen, die je graag besproken ziet worden?
We horen graag van je!