GODSKALENDER - NIEUWSBRIEF 12 APRIL 2018

Zandloper
~ KEEP CALM the BEST is yet to come ~
Hallo [subscriber:firstname | default:lezer],

Vorige week waren er de nodige problemen met de ontvangst van deze nieuwsbrief. Inmiddels hebben we dit aangepast, zodat dit in de toekomst niet meer voorkomt. Daarom sturen we je alsnog onze nieuwsbrief van vorige week.


We kunnen wel constateren dat het nieuws van het Midden Oosten in een stroomversnelling raakt. De ene gebeurtenis volgt al snel op de volgende. De achtbaan gaat op en neer, links en rechts, maar...!

In dit alles hebben we als rustpunt Jezus Christus. Hij leidt ons dag aan dag. Hij is onze Gids, ook als het leven een achtbaan lijkt. Rusten aan Zijn voeten, contact zoeken met Hem en baden in Zijn liefde, ja dan is deze bijzondere tijd waarin wij mogen leven, meer dan de moeite waard.

In deze nieuwsbrief wederom de laatste ontwikkelingen in het Midden Oosten met daarbij enkele nieuw verschenen video's.

Hartelijke groet,

John & Joanna

Niemand weet het

horloge-zee
We hebben een artikel herschreven over de woorden van Jezus:
"niemand weet de dag en het uur, behalve Mijn Vader".
Wat bedoelde Jezus met deze woorden? Lees verder

Bijbeltekst ~ 1 Tess. 4:16-18


Want Jezus Zelf zal met een geroep, met de stem van een aartsengel en met een bazuin van God neerdalen uit de hemel. En de doden die in Christus zijn, zullen eerst opstaan. Daarna zullen wij, de levenden die overgebleven zijn, samen met hen opgenomen worden in de wolken, naar een ontmoeting met de Heere in de lucht. En zo zullen wij altijd bij de Heere zijn. Zo dan, troost elkaar met deze woorden.
Het nieuws wat we volgen heeft te maken met de vervulling van Bijbelse profetieën. We volgen het nieuws rondom Damascus (Jesaja 17:1) en nieuws over de alliantie van Rusland/Iran/Turkije (Ezechiël 38). Daarnaast houden we voor u bij hoe het staat met het vredesplan van de Verenigde Staten voor Israël en Palestina.
De beelden van onschuldige kinderen geraakt door een chemische aanval in Douma zijn over de hele wereld gegaan. Vanuit een helikopter is door het Syrische regime een vat vol sarin (zenuwgas) naar beneden gegooid met als gevolg dat er inmiddels 150 doden zijn gevallen. Tegelijkertijd zijn er berichten dat deze aanval niet is gebeurd. Toch loopt de spanning in Syrië hierdoor verder op. Israël heeft gereageerd met een raketaanval op de luchtmachtbasis T-4 (Tiyas), daarbij werd een hangar geraakt.
Verder is het afwachten hoe en wanneer de coalitie van Amerika, Groot-Brittannië en Frankrijk gaat reageren.
Vorige week was er in Ankara een driedaagse bijeenkomst van Erdogan (Turkije), Poetin (Rusland) en Rouhani (Iran). Het hoofdthema was de situatie in Syrië en er is afgesproken dat ze een ziekenhuis gaan bouwen in Oost Ghouta.
Maar tegelijkertijd bieden Poetin en Rouhani aan Assad militaire steun aan en Turkije heeft zich nu hierbij aangesloten. Het doel hiervan is om de door de VS gesteunde Koerdische troepen, die zich aan de grens met Turkije aan het groeperen zijn, te vernietigen. Poetin levert aan beide landen nu ook geavanceerde militaire uitrusting. President Erdogan heeft onlangs een wapendeal van 2,5 miljard dollar met Rusland gesloten voor de levering van S-400 geavanceerde luchtafweerraketten, wat tot de nodige consternatie heeft geleid bij andere leden van de NAVO. Daarnaast Rusland helpt beide landen met hun opwekking van energie. Het helpt Turkije om een kerncentrale te bouwen ter waarde van van 20 miljard dollar en vorig jaar ondertekende Poetin een samenwerkingsovereenkomst met Iran ter waarde van 30 miljard dollar.

Vanuit Iran werd er door 120 activisten,wetenschappers en journalisten een brief gestuurd naar president Trump om hem te bedanken voor het noemen van het Perzisch Nieuwjaar (Nowruz) in een toespraak. Ze gaven aan blij te zijn met de aandacht die Trump gaf voor de onderdrukking van het Iraanse volk in die toespraak.
De afgelopen weken is er geen nieuws naar buiten gekomen over de ontwikkelingen van het vredesplan. Het moet de deal van de eeuw worden. Opmerkelijk in dit hele proces is dat de kroonprins van Saoedi Arabië voor het eerst zegt: "Ik geloof dat de Palestijnen en de Israëli's recht hebben op een eigen land. Maar we hebben een vredesakkoord nodig om de stabiliteit voor iedereen te waarborgen en normale betrekkingen te onderhouden".
Komende week zal er een groots feest in Israël gevierd worden. Op 19 april 2018, dit is 5 Iar 5778, wordt er gevierd dat de staat Israël zeventig jaar geleden werd opgericht. Onafhankelijksheidsdag wordt deze dag in Israël genoemd.
U zult misschien denken, maar dat is toch op 14 mei? Dat de datum anders is, heeft met de Joodse kalender te maken. Op 5 Iar 5708 (onze 14 mei 1948) werd de staat Israël opgericht, daarom is de viering ook op 5 Iar (19 april).
De festiviteiten zullen in totaal 70 uur duren. We zullen op 19 april een artikel uitbrengen gewijd aan deze gebeurtenis genaamd: "het grote wonder".
Amir Tsarfati
De nieuwste video van Amir Tsarfati verschenen op 11 april.
Hij spreekt over de laatste ontwikkelingen in Syrië en de acties en reacties van de VS, Rusland en Iran.
JD Faraq
Prophecy update van 8 april 2018 van Pastor JD Faraq.
Hij is voorganger van de Calvary Chapel Kaneohe op Hawaii.
Als achteruit kijken je pijn doet en
als vooruitkijken je angstig maakt
Kijk dan naast je, daar ben IK
~Jezus
Volg ons via social media
facebook twitter youtube instagram website
Heb je op- of aanmerkingen op onze nieuwsbrief?
Heb je bepaalde onderwerpen, die je graag besproken ziet worden?
We horen graag van je!
MailPoet