GODSKALENDER - NIEUWSBRIEF 5 JULI 2018

Zandloper
~ KEEP CALM: the BEST is yet to come ~
Hallo [subscriber:firstname | default:lezer],

De zon schijnt volop, de zomer is begonnen! Een periode breekt aan van lekker vrij zijn van je werk, even op vakantie, meer genieten en minder moeten. Tijd nemen voor je relatie en gezin, voor God en om even alles te overdenken.

In dat overdenken kun je twee kanten op: tevreden zijn over hoe het met je gaat of toch tot de conclusie komen dat er bepaalde dingen niet gaan zoals je verwacht. Boven alles uit mag tevredenheid overheersen: je mag de vrede van God, die alle verstand te boven gaat, ervaren.

Je mag negativiteit, zorgen en problemen zien in het licht van de tijd waarin we leven. Er mag hoop overheersen, omdat je weet dat de komst van Jezus Christus nabij is. Daarmee zeggen we niet dat er geen aandacht mag zijn voor je zorgen en problemen, het is goed om te erkennen dat er zorgen zijn. De oefening is veel meer: kijk je naar je zorgen of kijk je naar Jezus? We willen je aanmoedigen om de focus op Jezus te houden! Hij zal voor je zorgen, als je jouw zorgen op Hem werpt.

We zien deze maand in de geschiedenis van Israël een nieuwe profetische stap: het aannemen van een basiswet, waarin wordt beschreven, wat de hoofdstad is, wat het volkslied is, welke feestdagen er zijn en meer van dit soort basiszaken. De vijgenboom, die een beeld is van Israël, zien we steeds verder uitspruiten. We raden je aan om het artikel hierover te lezen, om daardoor bemoedigt te raken en je verwachting van de komst van Jezus Christus levend te houden.

In deze nieuwsbrief vind je naast het genoemde artikel over een nieuwe basiswet van Israël, de laatste ontwikkelingen in het Midden Oosten met daarbij enkele nieuw verschenen video's.

Hartelijke groet,

John & Joanna

"Een nieuwe profetische stap"

Israël
In de maand juli zal zeer waarschijnlijk een bijzondere basiswet in Israël worden aangenomen. Met deze wet keert Israël terug naar de Bijbelse roots. Waarom is dit de volgende profetische stap?
Lees verder

Bijbeltekst ~ Mattheüs 24:32-33


Leer van de vijgenboom deze gelijkenis:
wanneer zijn tak al zacht wordt en de bladeren uitspruiten,
dan weet u dat de zomer nabij is.
Zo ook u, wanneer u al deze dingen zult zien,
weet dan dat het nabij is, voor de deur.
Het nieuws wat we volgen heeft te maken met de vervulling van Bijbelse profetieën. We volgen het nieuws rondom Damascus (Jesaja 17:1) en nieuws over de alliantie van Rusland/Iran/Turkije (Ezechiël 38). Daarnaast houden we voor u bij hoe het staat met het vredesplan van de Verenigde Staten voor Israël en Palestina.
Terwijl in Damascus vluchtelingen vanuit Libanon terug komen om weer daar te gaan wonen, is de situatie in Daraa heel anders.

Daraa is een stad met zo'n 80.000 inwoners en ligt tegen de grens aan met Jordanië en hemelsbreed op ongeveer 50 kilometer van het meer van Galilea. In het gebied rond Daraa verdrijft het Syrische Leger met behulp van de Russen de zogenaamde rebellen. Dit heeft tot gevolg dat er een enorme vluchtelingenstroom op gang is gekomen uit dit gebied. Zowel Jordanië als Israël laat deze vluchtelingen niet binnen hun landsgrenzen, maar Israël zorgt wel dat er om de dag voedsel, tenten, babyvoeding, medicijnen en kleding bij de vluchtelingen wordt gebracht.
Rusland: Medio juli is in Helsinki de eerste volwaardige ontmoeting tussen de Russische president Poetin en de Amerikaanse president Trump. Tijdens deze ontmoeting gaat gesproken worden over het noordoosten van Syrië waar Amerika nu nog de leiding heeft. De mogelijkheid bestaat dat Amerika deze leiding aan Syrië gaat overdragen, maar daarvoor zal Rusland bepaalde toezeggingen moeten doen. De belangrijkste toezegging is dat Rusland de veiligheid van Israël en Jordanië in het zuidwesten gaat waarborgen. Ook Iran is een voorstander van dit plan. De Amerikaanse president Trump heeft al meerdere malen laten doorschemeren niets in Syrië te zoeken te hebben en graag zijn leger terug wil trekken.

Iran: De bevolking van Iran protesteert tegen het regime van president Rouhani. Bijvoorbeeld in de stad Khorramshahr waar afgelopen zaterdag ook protesten waren. De bevolking protesteert met name tegen het feit dat ze geen water hebben. De politie opent het vuur op de demonstranten, zoals in deze korte video te zien is.


Iran nam ook een fabriek in gebruik waar uranium wordt verrijkt. Met dit verrijkte uranium zijn ze in staat om kernwapens te maken. Zo zien we dat ondanks het stoppen van de nucleaire deal door de Verenigde Staten Iran doorgaat met hun atoomprogramma.

Turkije: Op 24 juni is president Erdogan herkozen. Hij had zelf vervroegde verkiezingen uitgeschreven om zijn macht te vergroten. Meer macht voor hem houdt in dat hij alleen kan beslissen over wetten in zijn land, hij is alleenheerser geworden en heeft geen verantwoording meer af te leggen aan een parlement. Het grote doel van president Erdogan is om het Islamitische Kalifaat in ere te herstellen, uiterlijk in het jaar 2023, en daarvan de leider te worden. Hij wil ook graag Jeruzalem heroveren en als gevolg daarvan de Islamitische vlag weer wappert in Jeruzalem. Op deze manier is voor president Erdogan Jeruzalem een bedwelmende beker.(Zacharia 12:2)
Jared Kushner zei een week geleden in een interview dat binnenkort zijn Israëlisch-Palestijns vredesplan wordt gepresenteerd, met of zonder inbreng van de Palestijnse president Mahmoud Abbas. In dit interview deed Jared Kushner rechtstreeks een beroep op Palestijnen en bekritiseerde Abbas, die hem heeft gemeden vanwege de vermeende pro-Israëlische vooroordelen, met name over Jeruzalem.

Het interview kwam uit na een reis van een week door de regio door Jared Kushner en Jason Greenblatt. Het team ontmoette leiders van Israël, Jordanië, Qatar, Egypte en Saoedi-Arabië om de verslechterende humanitaire situatie in Gaza en de voorstellen van de Amerikaanse regering voor een vredesovereenkomst te bespreken.

De Palestijnen weigerden Kushner te ontmoeten en uitten kritiek op het onderhandelingsteam van president Trump. De Palestijnse onderhandelaar Saeb Erekat beschuldigde Kushner en Greenblatt ervan om de door Abbas geleide autonome regering van de Westelijke Jordaanoever te proberen omver te werpen en de VN-hulp voor Palestijnse vluchtelingen stop te zetten. Verder beweerde hij dat de Amerikaanse onderhandelaars "niet neutraal" zijn en voorspelde dat hun vredesplan zou mislukken.

Dit vredesplan heeft te maken krijgen met grote obstakels, waaronder de steeds erger wordende humanitaire situatie in de Gazastrook, interne Palestijnse verdeeldheid en het recente geweld van Hamas bij de grens met Israël. Kushner zei dat het plan "bijna klaar" is, maar bood weinig details behalve de belofte van economische welvaart. Hij maakte geen melding van een Palestijnse staat naast Israël, hoewel hij erkende dat Arabische partners dat doel ondersteunen. Kushner twijfelt aan het vermogen van Abbas om een ​​deal te sluiten, bewerend dat het Palestijnse leiderschap "bang is dat we ons vredesplan zullen vrijgeven en dat het Palestijnse volk het echt leuk zal vinden" omdat het hun een beter leven zou bieden. Palestijnse leiders hebben geweigerd hem te ontmoeten sinds president Trump Jeruzalem erkende als hoofdstad van Israël in december. "Als president Abbas bereid is terug te komen naar de onderhandelingstafel, zijn we bereid om met hem te overleggen; als hij dat niet doet, zullen we het plan waarschijnlijk zonder hun toestemming publiceren." zei Kushner.
In Israël is een oplossing bedacht om de vliegers met brandbommen te onderscheppen voordat ze brand stichten in Israël en dat er op deze manier wordt voorkomen dat er landbouwgrond, vruchtbomen, dieren en bossen verloren gaan. Het Israëlische Leger gaat "Sky Spotter" inzetten, een elektronisch oog, om te ontdekken waar in de Gaza strook de vliegers worden opgelaten en te bepalen en voorspellen waar ze gaan landen. Dan kunnen er van te voren brandweerlieden worden gewaarschuwd waar de vliegers landen, zodat ze snel de brand kunnen blussen.

Premier Netanyahu heeft zich vorige week wederom rechtstreeks tot het Iraanse volk gericht. Daarin riep hij indirect op, zich tegen het Iraanse regime te verzetten. In zijn laatste video maakte de premier gebruik van de goede prestaties van het Iraanse voetbalteam tijdens het wereldkampioenschap voetbal en zei hij dat ook het Iraanse volk moedig kan zijn en het onmogelijke kan bereiken. "Kunt u zich voorstellen," zei Netanyahu, "wat zou er gebeuren als de Iraanse overheid zou proberen om de problemen van het land op te lossen in plaats van van onnodige oorlogen in Jemen en Syrië te voeren?" "De dictators in Iran beroven hun volk," vervolgde hij, "en in plaats van in hun volk te investeren, trekken zij miljarden dollars uit om terreur te verspreiden en hun kernprogramma uit te breiden". De premier droomt ook van een vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen Israël en Iran in Teheran.
Amir Tsarfati
De nieuwste video van Amir Tsarfati is verschenen op 3 juli.
Hij bespreekt de laatste ontwikkelingen in Syrië, Israël, de Gaza strook en Saoedi- Arabië.
JD Faraq
Prophecy update van 1 juli 2018 van Pastor JD Faraq.
Hij is voorganger van de Calvary Chapel Kaneohe op Hawaii.
Wake-up
In juni is de verkorte versie van het boek Wake Up! uitgekomen. Het boek legt op een prachtige wijze getuigenis af van Gods volmaakte karakter en van Zijn eeuwige plan en liefde voor de mens in Christus Jezus.

Dit boek behandelt de bijzondere patronen in de Bijbel die wijzen op de komst van Christus:
– 7 Feesten van God en hun vervulling door Jezus Christus
– 7 Tijdslijnen in Gods Heilsplan voor deze wereld
– 7 Fasen in de Hebreeuwse Huwelijksceremonie die Bijbels verankerd is

Te koop via het Zoeklicht, maar ook via je plaatselijke evangelische boekhandel. Een échte aanrader om te lezen tijdens je zomervakantie.
reyer
Reyer - Maranatha!
Volg ons via social media
facebook twitter youtube instagram website
Heb je op- of aanmerkingen op onze nieuwsbrief?
Heb je bepaalde onderwerpen, die je graag besproken ziet worden?
We horen graag van je!
MailPoet