GODSKALENDER - NIEUWSBRIEF 16 APRIL 2020

Kop nb
Hallo [subscriber:firstname | default:lezer],

Daar zit je dan! Thuis, opgesloten, vragen over wat nog wel mag en wat niet. Verbijsterd over hoe snel je leven er totaal anders uit ziet. Heen en weer geslingerd tussen allerlei emoties. Het lijkt een boze droom en je hoopt elke morgen dat je er uit wakker wordt. Welkom in het nieuwe nu! Welkom in de stroomversnelling naar de grote verdrukking!

Weet je, dat laatste mag onze houvast zijn, dat we weten dat we in het staartje zitten, nog eventjes, het kan niet lang meer duren voordat de opname gaat plaatsvinden. Het kan je verblijden dat we zover in de tijd zijn, maar het kan je soms ook aanvliegen, en dat is heel herkenbaar. Al die mensen, die van niets weten, die je tegenkomt als je boodschappen gaat doen. Je zou het wel van de daken willen schreeuwen: "Mensen, wordt wakker! Zie in welke tijd we leven! Kies ook voor Jezus Christus!" En dat mag onze roep zijn, onze hartenkreet.

Zoals het in de dagen van Noach was, zo zal het ook zijn bij de komst van Jezus Christus. Noach bouwde de ark, was voorbereid en op Zijn tijd ging hij in de ark. Noach wist niet hoelang hij in de ark zou zijn, maar één ding was voor hem duidelijk: Hij was gehoorzaam en volgde de raad van God op. Hij wist wat er komen zou, een alles verwoestende watervloed, die alles ten gronde zou richten (Genesis 6:17). Ook wij weten wat er komen gaat, namelijk een verwoestende grote verdrukking en wij mogen gaan schuilen in de Hemelse Ark. Wat kunnen wij leren van Noach als je kijkt naar hoe hij omging met de kennis van er wat komen zou? Hij trok er op uit om te vertellen wat er zou gebeuren. Dat mag ook ons voorbeeld zijn. Op de manier die bij jou past, mag jij verkondigen.

We hebben een boodschap van hoop en verwachting, een boodschap van leven en vrijheid. Hoeveel tijd er nog is, weten we niet. Elke dag is er één en geeft een kans om uit te delen van wat je hebt ontvangen.

Kom, nu is de tijd: aanbid Hem.
Kom, nu is de tijd: ontmoet jou God.
Kom, zoals je bent, aanbid Hem.
Kom, zoals je bent en geef je hart.
kom.

Deze oproep om te komen bij God, mag jij beantwoorden! Laat je vullen met Zijn liefde, die alles overstijgt. Bemoedig elkaar via wegen die wel mogen en hef je hoofd omhoog! Als wij deze dingen ZIEN gebeuren, weet dan dat je verlossing nabij is.

Verder in deze nieuwsbrief het nieuws over de laatste ontwikkelingen in het Midden Oosten met daarnaast twee video's en een bemoediging.

We wensen je Zijn troostende nabijheid, Zijn bescherming en Zijn diepe vrede toe, die elke situatie overstijgt.

John & Joanna

(de eerstvolgende nieuwsbrief zal op 7 mei 2020 verschijnen)

DE SCHADUW VAN WAT KOMEN GAAT

schaduw
Een schaduw is vaak langwerpig, net als hierboven, en soms zie je al wel de schaduw, maar nog niet de persoon die erbij hoort. Ook nu zien we schaduwen van de grote verdrukking, maar het is nog niet begonnen.
Lees verder

Bijbeltekst ~ 1 Johannes 3:2-3


Geliefden, nu zijn wij kinderen van God,
en het is nog niet geopenbaard wat wij zullen zijn.
Maar wij weten dat, als Hij geopenbaard zal worden,
wij Hem gelijk zullen zijn; want wij zullen Hem zien zoals Hij is.
En ieder die deze hoop op Hem heeft,
reinigt zich, zoals Hij rein is.
(HSV)
Het nieuws wat we volgen heeft te maken met de vervulling van Bijbelse profetieën. We volgen het nieuws rondom Damascus (Jesaja 17:1) en nieuws over de alliantie van Rusland/Iran/Turkije (Ezechiël 38). Daarnaast volgen we het nieuws uit Israël zelf. Ook schenken we aandacht aan het corona-virus.
Is er ook nog ander nieuws dan over corona? Jazeker! Het volgende nieuws raakte volledig ondergesneeuwd door al het nieuws rondom corona, maar het is zeker het lezen waard!
De Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) heeft op 8 april 2020 het eerste rapport over het gebruik van chemische wapens in Syrië vrijgegeven. De conclusie is dat deze zijn gebruikt of waarschijnlijk worden gebruikt in Syrië. In dit rapport is uitgebreid onderzoek gedaan naar de incidenten in Ltamenah op 24, 25 en 30 maart 2017.
Volgens het rapport zijn er op deze drie dagen wel degelijk chemische wapens gebruikt door de Syrische Luchtmacht, waar in totaal minstens honderd slachtoffers vielen.
Er zijn diverse ooggetuigen gehoord en daardoor wordt bewezen dat er inderdaad chemische wapens zijn gebruikt tegen de eigen bevolking. Het is zeer triest om op deze manier mensen te onderdrukken.
Het hele rapport kun je lezen via deze link: https://www.opcw.org/sites/default/files/documents/2020/04/s-1867-2020(e).pdf
OPCW Lab
Niet alleen in Syrië is er samenwerking tussen Rusland en Iran, maar ook op het gebied van de strijd tegen corona:
Maandag voerden de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammed Javad Zarif en zijn Russische collega Sergey Lavrov een telefoongesprek om de samenwerking tussen Iran en Rusland te bespreken om het nieuwe coronavirus te bestrijden. Daarnaast bespraken ze ook de Amerikaanse sancties tegen Iran terwijl ze last hebben van het coronavirus, volgens een officiële verklaring. "De ministers hebben bijzondere aandacht besteed aan de taken van de coördinatie in de strijd tegen het coronavirus, waaronder de afwijzing van de illegale eenzijdige sancties en andere beperkingen op de levering van medicijnen en andere belangrijke goederen", stond er in de verklaring. Rusland heeft de Verenigde Staten bij verschillende gelegenheden opgeroepen om de sancties tegen Iran te verzachten, in ieder geval voor humanitaire doeleinden tijdens de pandemie.
gantznet
Drie weken geleden berichtten we in deze nieuwsbrief dat Israël naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe regering heeft. Het is toch anders gelopen: vannacht liep het tijdstip af dat er een regering gevormd moest worden en Netanyahu en Gantz zijn niet tot een akkoord gekomen. Hoe nu verder?
De Israëlische president heeft de Knesset gevraagd om een ​​nieuwe premier te kiezen, waardoor het parlement drie weken de tijd krijgt om overeenstemming te bereiken over een leider. Mocht dit niet lukken, komen er opnieuw verkiezingen. Dat zijn dan de vierde opeenvolgende, ongekend! De deadline is voorbij, maar toch zullen de onderhandelingen voortgezet worden om een noodregering te vormen.
korman
Dr. Baruch Korman, een Joodse leraar, legt uit wat de opname inhoudt en waarom het onze gezegende hoop is.
JaapDieleman
Jaap Dieleman legt op zijn eigen, bijzondere manier uit wat er gaande is in deze wereld. Een aanrader om te bekijken!
quote-onderweg
Volg ons via social media:
facebook twitter youtube website 
Heb je op- of aanmerkingen op onze nieuwsbrief?
Heb je bepaalde onderwerpen, die je graag besproken ziet worden?
We horen graag van je!