GODSKALENDER - NIEUWSBRIEF 21 JUNI 2018

Zandloper
~ KEEP CALM: the BEST is yet to come ~
Hallo [subscriber:firstname | default:lezer],

De vrede tussen de VS en Noord-Korea werd vorige week zichtbaar gemaakt doordat president Trump en Kim Jong-un een overeenkomst sloten dat Noord-Korea met elke nucleaire activiteit stopt. Opmerkelijk is dat vlak voor deze overeenkomst op 12 juni er zowel vanuit Syrië als Rusland een delegatie op bezoek ging in Noord-Korea. De vraag is natuurlijk: wat gebeurd er met de nucleaire raketten die Noord-Korea bezit? Worden die verkocht aan Rusland of aan Syrië? We denken dat er zeker belangstelling is vanuit deze landen.

Verder blijft het in het zuiden van Israël helaas onrustig. Eergisternacht nog werden 45 raketten en mortiergranaten vanuit de Gaza-strook afgevuurd. De meeste raketten werd onderschept door het afweersysteem Iron-Dome, maar helaas niet allemaal. Gelukkig viel de schade mee en zijn er geen gewonden gevallen.

In dit alles zien we dat God de regie heeft en Zijn profetieën in onze generatie bezig is te vervullen.

We geloven dat de Bijbel het onfeilbare Woord van God is en dat de Heilige Geest de Inspirator is (2 Petrus 1:20-21). Toch is het mogelijk dat in het vertalen naar het Nederlands er keuzes voor een bepaald woord worden gemaakt mede door de achtergrond van de vertaler zelf. Om even een klein voorbeeld te noemen: In 2 Korinthiërs 5:20 staat het woord "vermanen" of "smeken", terwijl in de grondtekst staat "parakaleo". Dit woord betekent: bemoedigen. Of je nu vermaant of bemoedigt wordt maakt veel verschil!

Bij het lezen in de Bijbel vragen we ons vaak af: tegen wie spreekt de Bijbel? Wat is de context van het vers? Wat staat er in de grondtekst? Ook bij het schrijven van het laatste artikel, waarvan u hieronder een link kunt vinden, kwamen we tot een bijzondere conclusie.

Schatgraven in de Bijbel maakt het Woord nog meer levend. Gods Woord heeft elke keer Zijn liefde, Zijn genade en Zijn trouw als basis. Als we dat gaan zien, kunnen we nog meer genieten van wie Jezus Christus is en wat Hij voor ons heeft gedaan.

In deze nieuwsbrief vind je naast het artikel wat meer uitlegt over de afval van de gelovigen, de laatste ontwikkelingen in het Midden Oosten met daarbij enkele nieuw verschenen video's.

Hartelijke groet,

John & Joanna

"Afval van gelovigen"

Afval
Afval van gelovigen zien we om ons heen en ook in de Bijbel kunnen we hierover lezen. Het bijzondere is, dat het woord "afval" veel meer kan betekenen dan een lege stoel naast je in jouw kerk.
Lees verder

Bijbeltekst ~ 1 Thessalonicenzen 5:15-23


Pas op dat niemand een ander kwaad met kwaad vergeldt,
maar jaag altijd het goede na, én voor elkaar én voor allen.
Verblijd u altijd. Bid zonder ophouden.
Dank God in alles.
Want dit is de wil van God in Christus Jezus voor u.
Blus de Geest niet uit.
Veracht de profetieën niet.
Beproef alle dingen, behoud het goede.
Onthoud u van elke vorm van kwaad.
En moge de God van de vrede Zelf u geheel en al heiligen, en mogen uw geheel oprechte geest, de ziel en het lichaam onberispelijk bewaard worden bij de komst van onze Heere Jezus Christus.
Het nieuws wat we volgen heeft te maken met de vervulling van Bijbelse profetieën. We volgen het nieuws rondom Damascus (Jesaja 17:1) en nieuws over de alliantie van Rusland/Iran/Turkije (Ezechiël 38). Daarnaast houden we voor u bij hoe het staat met het vredesplan van de Verenigde Staten voor Israël en Palestina.
President Assad van Syrië had een televisie interview met de nieuwszender Al-Alam. Daarin verklaarde hij dat zijn land akkoord zou gaan met de opbouw van Iraanse militaire bases in Syrië. "Er is niets dat de oprichting van zulke bases verhindert, zolang Iran een bondgenoot van Rusland is", zei hij.
Toen de verslaggever hem vroeg naar de dreigementen van Israël om meer aanvallen in Syrië uit te voeren, zei hij: "We zijn niet gestopt met reageren. Allereerst zijn we niet gestopt met de strijd tegen terroristen, en tegelijkertijd zijn we niet gestopt met reageren op de Israëlische agressie binnen de mogelijkheden die ons ter beschikking staan, zowel militair als technisch. Hoe meer deze mogelijkheden verbeteren, hoe steeds beter er zal worden gereageerd, maar in feite is de sterkste reactie op Israël momenteel het aanvallen van het Israëlische leger in Syrië dat voornamelijk bestaat uit terroristen."
Wat president Assad agressie noemt, zien wij heel anders: Israël grijpt in en reageert op bedreigende situaties in Syrië, zoals bij transporten van raketten naar de Hezbollah in Libanon.
Rusland: Vorige week donderdag was de start van het WK-voetbal in Rusland en president Poetin sprak de verwachting uit dat Israël en andere staten in het Midden Oosten een escalatie van de Syrische burgeroorlog zullen vermijden. Zulke uitspraken zien we natuurlijk wel vaker aan het begin van grote sportevenementen. Wat de waarde ervan is kunnen we pas het eind van het WK-voetbal bekijken.

Iran: Israël heeft een bijzonder aanbod aan Iran gedaan: Premier Netanyahu heeft zondag in een twee minuten durende video het Iraanse volk hulp aangeboden bij de problemen met de watervoorziening in Iran. Israëlische watertechnologie zou 'talloze Iraanse levens' kunnen redden van het 'wrede en tirannieke regime dat hun levensbelangrijk water ontzegt'.
De ongebruikelijke video, die werd gepubliceerd op de Perzische website van de Staat Israël, begint met het drinken van een glas water door premier Netanyahu. Dan richt hij zich tot het Iraanse volk: "Vandaag zal ik Iran een ongekend aanbod doen. Het heeft te maken met water. Israël staat aan de zijde van het Iraanse volk en daarom wil ik talloze Iraanse levens helpen redden." zei hij.
Het Iraanse regime roept "Dood aan Israël". In antwoord roept Israël: "Leven voor het Iraanse volk". Premier Natanyahu zei: "Het volk van Iran is goed en fatsoenlijk. Ze zouden niet alleen moeten staan tegenover zo'n wreed regime. Wij staan achter jullie. Wij willen helpen om ervoor te zorgen dat miljoenen Iraniërs niet behoeven te lijden. De haat van het Iraanse regime zal geen einde maken aan het respect en de vriendschap tussen onze beide volken", zei hij aan het eind van de video.

Inmiddels heeft Iran negatief gereageerd op het aanbod uit Israël: de Iraanse minister voor Buitenlandse Zaken verklaarde dat Iran geen "goocheltrucs" nodig heeft om hun waterprobleem op te lossen. Verder zei hij, "dat het niet de eerste keer is dat hij (premier Netanyahu) dergelijke opmerkingen maakt: hij moet het bloedbad van het Palestijnse volk en de misdaden die elke dag worden gepleegd, stopzetten".


Turkije: Aan het begin van deze week zijn er in Genève besprekingen geweest tussen Turkije, Rusland, Iran en de Verenigde Naties om de laatste ontwikkelingen in Syrië te bespreken. Opvallend is natuurlijk dat juist deze landen met elkaar om de tafel zitten. Deze landen worden genoemd in Ezechiël 38 en zullen volgens deze profetie Israël aanvallen. Het primaire doel van deze besprekingen is om vrede te bereiken in Syrië door middel van oprichting van een comité bestaande uit vertegenwoordigers van deze landen. Eén van de andere doelstellingen is om de Golan-hoogte terug te eisen van Israël.
Deze week zullen Jared Kushner en Jason Greenblatt (beiden zijn politiek adviseur voor president Trump én hebben beiden een Joodse achtergrond) een bezoek brengen aan Saoedi-Arabië, Egypte, Jordanië en Israël om het vredesplan verder te bespreken. De verwachting is nog steeds dat deze maand het vredesplan wordt gepresenteerd met daarin niet alleen een voorstel voor vrede tussen Israël en de Palestijnen, maar een vredesakkoord tussen meerdere landen in het Midden Oosten, waaronder Saoedi-Arabië, Jordanië en Qatar.
De afgelopen weken zijn er telkens op vrijdag protesten aan de grens met Israël geweest en worden er vliegers met brandbommen losgelaten door de Palestijnen, die al de nodige branden hebben veroorzaakt. Hierbij zijn al verschillende landbouwvelden verloren gegaan. In het dorpje Kibbutz Nir Am hadden ze hier zaterdag een mooie en bijzondere reactie op: de kinderen van dit dorpje lieten massaal ballonnen op die in de richting van de Gaza strook gingen. Er hing geen vuur onder deze ballonnen, maar een vredesboodschap in de vorm van snoep.

De Algemene Vergadering van de VN kwam vorige week woensdag bijeen voor een speciale zitting, waarin gestemd werd om een resolutie tegen Israël aan te nemen. En zo gebeurde het ook: 120 landen veroordeelden de Joodse Staat vanwege zijn "buitensporig geweld" tegen de burger­bevolking in de Gazastrook tijdens de demonstraties bij het grens. Ook stemde men voor de oprichting van een beschermingsmacht voor de inwoners van Gaza.

Het Duitse parlement, de Bundestag, heeft een contract van € 1 miljard goedgekeurd voor het leasen van onbemande luchtvaartuigen (UAV's) van Israël Aerospace Industries. De gevechts-UAV's (drones) zijn in staat wapens te dragen en zullen naar verwachting worden ingezet door Duitse troepen in Mali en Afghanistan. Premier Netanyahu noemde de overeenkomst een "enorme bijdrage aan de Israëlische defensie-industrie en de Israëlische economie" en voegde eraan toe dat de deal "een uitdrukking is van het strategische partnerschap tussen Duitsland en Israël en een bewijs van het potentieel van de Israëlische industrie om aan landen zoals Duitsland bij te dragen."
Amir Tsarfati
De nieuwste video van Amir Tsarfati is verschenen op 19 juni.
Hij bespreekt de laatste ontwikkelingen in Syrië en Israël.
Scott Clarke
Scott Clarke was te gast bij Maranatha Morning en legt de gelijkenis van de tien maagden uit. En dat doet hij op een bijzondere manier, waardoor alles opeens veel duidelijker wordt.
Durft u het aan er eens op een andere manier naar te kijken?
(Nederlands ondertiteld, in te stellen via het radartje)
JD Faraq
Prophecy update van 17 juni 2018 van Pastor JD Faraq.
Hij is voorganger van de Calvary Chapel Kaneohe op Hawaii.
Jezus volgen is niet
wachten tot Hij terug komt.
Maar iedereen vertellen dát Hij terug komt!
Volg ons via social media
facebook twitter youtube instagram website
Heb je op- of aanmerkingen op onze nieuwsbrief?
Heb je bepaalde onderwerpen, die je graag besproken ziet worden?
We horen graag van je!
MailPoet