GODSKALENDER - NIEUWSBRIEF 20 FEBRUARI 2020

Kop nb
Hallo [subscriber:firstname | default:lezer],

Na een winter, die niet echt veel winters weer op leverde, zien we weer knoppen in de planten en bomen komen. Er wordt als het ware een sein gegeven: de lente komt eraan. Dit beeld, wat we allemaal zullen herkennen, zien we niet alleen terug in de natuur. Ook in de wereld om ons heen zien we dat de komst van Jezus Christus voor de deur staat.

We zien allerlei knoppen in het profetische op uitbarsten staan. Krantenkoppen die zeggen dat "tien plagen de wereld raken" of "het zegel van Openbaring is gebroken". Paulus gaf dit zo helder weer in Romeinen 8:22-23 "Want wij weten dat heel de schepping gezamenlijk zucht en gezamenlijk in barensnood verkeert tot nu toe. En dat niet alleen, maar ook wijzelf, die de eerstelingen van de Geest hebben, ook wijzelf zuchten in onszelf, in de verwachting van de aanneming tot kinderen, namelijk de verlossing van ons lichaam." De barensweeën zijn sinds het begin van 2020 héél zichtbaar: het coronavirus, bosbranden en overstromingen in Australië, overstromingen in de Verenigde Staten, een 7.7 aardbeving één uur na het openbaar worden van het vredesplan, de warmste dag op Antarctica, sprinkhanenplagen, varkenspest in China.

En dat is nog lang niet alles: dit jaar komt er een film uit van Marvel met de titel "Eternals", op 14 mei zal de Paus een onderwijsovereenkomst sluiten met vele wereldleiders met als doel een nieuwe universele solidariteit en een meer gastvrije samenleving. Israël staat op het punt om een niet-aanvalsverdrag te sluiten met moslim-landen in het Midden-Oosten.

En jij? Hoe beleef jij dit alles? We hopen dat je door al het leed heen, de verwachting "van de aanneming tot kinderen" kunt koesteren. De verlossing van ons aardse lichaam ligt gelegen in de opname van de gemeente. Het is een paradox met al deze ellende in de wereld: je verlossing is nabij!

Zelfs rabbijnen in Israël hebben een grote verwachting. Zo vertelde Rabbi Shlomo Amar, de voormalige Sefardische opperrabbijn van Israël, onlangs aan een groep: "Alle grote rabbijnen van deze generatie zeggen dat de Messias zichzelf gaat openbaren. Alle tekenen die de profeten gaven, alle tekenen voorspeld in de Gemara, de Mishna, de Midrash, alles vindt plaats, één voor één. Het enige wat we nodig hebben is om nog even sterk te blijven."

Een wat ouder lied van Johannes de Heer zegt het als volgt in een prachtig refrein: "Stil maar, wacht maar, alles wordt nieuw, de hemel en de aarde". We mogen vast houden aan Gods beloften, uitzien naar het klinken van de bazuin van God en in de tussen tijd ambassadeur zijn van Gods liefde, trouw en genade.

Dit keer een kortere nieuwsbrief. Dat betekent dat er dit keer geen nieuwsberichten zijn, maar wel twee prachtige video's, waarvan er één in het Nederlands is.

De komende tijd zien we ons genoodzaakt de nieuwsbrief niet meer tweewekelijks uit te brengen, maar iets onregelmatiger.
De eerstvolgende nieuwsbrief zal op 5 maart 2020 uitkomen.

We wensen je Zijn Vrede, Zijn Shalom,

John & Joanna

WANNEER ZAL ER ÉCHT VREDE ZIJN?

vrede
Vrede en veiligheid zijn woorden die we vaak horen. We verlangen allemaal naar vrede, maar de vrede is soms ver te zoeken. Met vrede in je hart, kun je écht tevreden zijn.
Maar de grote vraag is: komt er in de wereld ook vrede?
Lees verder

Bijbeltekst ~ Johannes 14:27


Vrede laat Ik u,
Mijn vrede geef Ik u;
niet zoals de wereld die geeft, geef Ik die u.
Laat uw hart niet in beroering raken
en niet bevreesd worden.
(HSV)
JDFaraq
Pastor J.D. Farag sprak afgelopen zondag over drie gebeurtenissen die de kalender kleuren. Wat betekent dit voor ons?
derank
Een hele bemoedigende en ontroerende preek van br. Dick Wolbers in de Baptistengemeente De Rank in Alkmaar.
quote godskalender
Enkele mooie conferenties komen eraan, die we van harte bij je aanbevelen:

22 februari 2020:
The final battle met Jaap Kooij en Jaap Dieleman in Nieuwegein,
meer informatie via deze link

29 februari 2020:
Eindtijdconferentie met Jaap Dieleman in Nijverdal,
meer informatie via deze link

7 maart 2020:
Ready for Rapture met Jaap Dieleman, Peter de Leau en John Olson in Aalsmeerderbrug, meer informatie via deze link

14 maart 2020:
Eindtijdconferentie in woord en beeld met Leen Koster in Nieuwerkerk a/d IJssel, meer informatie via deze link

Volg ons via social media
facebook twitter youtube website 
Heb je op- of aanmerkingen op onze nieuwsbrief?
Heb je bepaalde onderwerpen, die je graag besproken ziet worden?
We horen graag van je!