GODSKALENDER - NIEUWSBRIEF 7 JUNI 2018

Zandloper
~ KEEP CALM: the BEST is yet to come ~
Hallo [subscriber:firstname | default:lezer],

Vorige week werd de rust in het Midden Oosten verstoord door de raketten die vanuit de Gaza-strook werden afgevuurd op Israël. Gelukkig beschikt Israël over het Iron Dome, zodoende werd er weinig geraakt. Israël reageerde gelijk door allerlei doelen in de Gaza-strook te bombarderen: wapen- en munitiedepots werden geraakt en ook een marinebasis met een kleine vloot onbemande onderzeeërs. Daarna was het een aantal dagen rustig, maar afgelopen weekend werden opnieuw raketten afgevuurd vanuit de Gaza-strook.

We weten dat vanuit de Gaza-strook Israël niet de oorlog van Ezechiël 38 hoeft te verwachten. Vanuit het noorden, Syrië, zal de echte aanval komen.

Deze dagen en maanden hebben een gelijkenis met de dagen van Noach. Het gewone leven gaat zijn gangetje, er is eten, drinken, we huwen. Maar er is een groot verschil: betrekken we onze Schepper nog bij ons eten, drinken en huwen? Zien we God als belangrijkste Persoon in onze maatschappij terug of draait alles om het "ik"? Daar zit het vergelijk met de tijd van Noach: ook toen draaide alles om het ego.

Moeten we dan moedeloos worden omdat we dat zien? Nee, we mogen tegen de stroom in de liefde van Jezus laten zien in onze woorden en daden. We mogen uitdelen van wat we hebben ontvangen. God zal de wasdom geven, daar hoeven wij niets voor te doen. Hij vraagt niet of we bekwaam zijn, nee, Hij vraagt van ons of we beschikbaar zijn. Bereid om verder te reiken dan ons eigen ego, verder dan je zelf voor mogelijk houdt. De vraag aan ieder van ons is: "Ben je bereid"?

In deze nieuwsbrief vind je een artikel over de woorden van Jezus: "zoals in de dagen van Noach", de laatste ontwikkelingen in het Midden Oosten met daarbij enkele nieuw verschenen video's.

Hartelijke groet,

John & Joanna

"Zoals in de dagen van Noach"

Zoals in de dagen van Noach
De tijd van Jezus komst zal zijn "zoals in de dagen van Noach".
Wat mogen we leren van het schuilen in de ark?
Lees verder

Bijbeltekst ~ 1 Thessalonicenzen 5:4-6


Maar u, broeders, bent niet in duisternis,
zodat die dag u als een dief zou overvallen.
U bent allen kinderen van het licht en kinderen van de dag.
Wij zijn niet van de nacht en ook niet van de duisternis.
Laten wij dan niet, evenals de anderen, slapen,
maar laten wij waakzaam en nuchter zijn.
Het nieuws wat we volgen heeft te maken met de vervulling van Bijbelse profetieën. We volgen het nieuws rondom Damascus (Jesaja 17:1) en nieuws over de alliantie van Rusland/Iran/Turkije (Ezechiël 38). Daarnaast houden we voor u bij hoe het staat met het vredesplan van de Verenigde Staten voor Israël en Palestina.
Er heerst "rust" in Damascus, al is dit natuurlijk een rust die betrekkelijk is. Maar na alle onrust en gevechten van de afgelopen maanden, is het in Damascus een stuk rustiger. In de maand mei vielen het minst aantal doden sinds het begin van de Syrische burgeroorlog in 2011 en dat is positief. Toch zijn er in mei 244 burgers overleden, door de gevolgen van deze oorlog.
Rusland: Er is een akkoord bereikt tussen Rusland en Israël over het beschieten van Iraanse doelen in Syrië. Rusland staat dit toe op voorwaarde dat Israël geen beschietingen uitvoert op Syrische militaire doelen. Dit lijkt op een samenwerking tussen Israël en Rusland, terwijl we het telkens hebben over een komende oorlog tussen Rusland en Israël. Ja, dit lijkt tegenstrijdig, maar is het niet. Voor nu werken ze samen, omdat Rusland de Syrische president Bashar Assad wil helpen om aan de macht te blijven en zo de stabiliteit in het land te handhaven. Israël is uit zichzelf niet uit op oorlog en zal altijd de samenwerking blijven zoeken.

Iran: De Minister van Buitenlandse Zaken van de VS, Mike Pompeo, kondigde vorige week nieuw beleid aan om de macht van Iran in te binden. De volgende zaken worden van Iran geëist:

  • Iran moet een einde maken aan zijn steun aan terroristische groepen, waaronder de Libanese Hezbollah, Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad.
  • Iran moet de soevereiniteit van de Iraakse regering respecteren en de ontwapening, demobilisatie en re-integratie van sjiitische milities toestaan.
  • Iran moet ook zijn militaire steun aan de Houthi-militie stopzetten en werken aan een vreedzame politieke regeling in Jemen.
  • Iran moet alle troepen onder Iraans bevel in geheel Syrië terugtrekken.
  • Iran moet de steun aan de Taliban en andere terroristen in Afghanistan en de regio stopzetten en niet langer onderdak bieden aan hooggeplaatste Al Qaida-leiders.
  • Iran moet een einde maken aan de steun van de Quds-troepenmacht van de Iraanse Revolutionaire Garde (IRG) aan terroristen en militante partners over de hele wereld.
  • Iran moet ook een einde maken aan zijn dreigementen aan het adres van zijn buren – van wie er veel Amerikaanse bondgenoten zijn. Dat geldt zeker ook voor zijn dreigementen om Israël te vernietigen en zijn raket-beschietingen op Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. Het omvat ook bedreigingen ten opzichte van de internationale scheepvaart en destructieve cyberaanvallen.
Waarom heeft Iran er belang bij om in Syrië aanwezig te zijn? Iran is zijn eigen plan voor het Midden-Oosten aan het uitvoeren dat gebaseerd is op de zogenaamde "Mahdi-doctrine". Volgens deze sjiitische eindtijdvisie zou de actieve deelname van de islamieten aan het creëren van chaos en oorlog in de wereld kunnen leiden tot een spoedige terugkeer van de Mahdi. De Mahdi is de sjiitische messias, de verborgen twaalfde imam die zal terugkeren na een islamitische opstand die zich over de hele wereld zal verspreiden en chaos zal veroorzaken, in het bijzonder in bepaalde Arabische landen. Het Iraanse plan voor het Midden-Oosten en de Mahdi-doctrine worden uitgelegd in een documentaire uit 2011, getiteld "De komst (van Mahdi) is nabij".

Turkije: Als NAVO-land wilde Turkije ook graag de F35-straaljager (Joint Fight Striker) kopen, maar daar wil de Verenigde Staten een stokje voor steken. Zij willen niet dat Turkije over kennis van dit vliegtuig beschikt en dat betekent dat de Turken waarschijnlijk met Rusland zaken gaan doen voor nieuwe gevechtsvliegtuigen. Deze vliegtuigen zijn de Sukhoi SU-57. Op deze manier gaan de Turken nog meer met de Russen samenwerken.
Afgelopen donderdag heeft de Israëlische regering een plan onthuld om honderden miljoenen dollars te investeren in het Oostelijk deel van Jeruzalem.

Het programma "Leading Change" heeft tot doel de enorme sociale verschillen tussen de Palestijnse buurten en het overwegend Joodse westelijke deel van de stad te verkleinen. Palestijnse buurten hebben te kampen met een slechte infrastructuur, verwaarlozing en slechte openbare diensten en bijna 80 procent van de Palestijnse families in de stad leeft in armoede.

In drie kerngebieden wordt het geld geïnvesteerd: onderwijs, infrastructuur en het helpen van Palestijnse vrouwen bij het betreden van de arbeidsmarkt.

De secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, had de volgende opmerkelijke uitspraak: "de NAVO komt niet helpen om Israël te verdedigen mocht er een aanval komen van aartsvijand Iran". Deze woorden bevestigen de woorden van Ezechiël 38:13 waarin wordt geprofeteerd dat Israël alleen komt te staan. Er zijn landen die protesteren tegen de aanval maar helpen niet tegen de aanval.
Amir Tsarfati
De nieuwste video van Amir Tsarfati is verschenen op 4 juni.
Hij spreekt over de rust voor de storm samen met een groep jongeren en laat zien hoe welvarend Israël momenteel is.
JD Faraq
Prophecy update van 3 juni 2018 van Pastor JD Faraq.
Hij is voorganger van de Calvary Chapel Kaneohe op Hawaii.
perfect
Volg ons via social media
facebook twitter youtube instagram website
Heb je op- of aanmerkingen op onze nieuwsbrief?
Heb je bepaalde onderwerpen, die je graag besproken ziet worden?
We horen graag van je!
MailPoet